The Joomla! Forum ™

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Oct 07, 2005 9:37 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Nije konacna verzija ali blizu kraja je...

Ruzno mi je kada ljudi koriste gotove template-e i ne mogu da osmisle nista svoje... barem malo CSS da izmenjaju...
Zato sam ja pravio svoj dizajn...
HTML nabadam (citaj: snalazim se metodom probaj pa vidi sta ce ispasti), PHP ne znam, nikada se nisam skolovao za dizajnera niti mislim da bih imao uspeha u tome...

Uzeo sam rhuk_solarflare_ii template koji je default za Joomla!-u, otvorio PhotoShop, notepad2, otvorio sajt u IE, Opera-i i Mozilla-i (najveci problem je uskladiti code da bi ih sva tri browser-a podjenako prikazivala). I poceo sa editovanjem...

Kada sve ovo uzmete u obzir morate priznati da je ovo sto cu vam prikazati malo remek delo... (Ja sam vrlo skroman decko inace, verujte mi.)

Dakle, da ne duzim, evo screenshoota sa mog kompa...
Image

HVALA BSD-u za tutorial (trebace za proveru code-a, mozda sam nesto zabrljao i dirao nesto sto ne sme da se dira...)!
EDIT: Mozda je ova tema prikladnija za template sekciju foruma...  ???

Profile  

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 9:55 am 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Odlicno izgleda. Imaces u mom tutorialu objasnjenje kako da se poigras CSSom kako bi sve izgledalo lepo u svim browserima. Naravno, ostace mali problem sa IE koji ne cita kako treba kompletan CSS2...djubre od browsera.:)

OFFTOPIC:
Vidim da si sliku stavio na Imageshack. Ukoliko ti ili bilo ko ovde zeli da ostavi preview svog dizajna samo mi posaljite sliku na mail pa cu je ja staviti na Joomla! Serbia server. Uopste nije problem. Kada budem podigao Joomla! tamo napravicu galeriju za sajtove i ostalo.;)

http://www.sekuritatea.com/

Profile  

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 10:04 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Hvala!
Pohvalicu se jos jednom kada sajt bude skroz gotov i upload-ovan... pa da mozete i da vidite i da osetite ( look & feel  ;) )

Offtopic:
Ma svidja mi se ova opcija thumbnail na imageshack-u... inace mogao sam da je stavim kod sebe na server...

Profile  

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 10:11 am 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Odlicno. Srecan rad onda!:)

OFF:

Znam, znam, samo, ako se ne varam, server posle nekog vremena uklanja te slike te sam zbog toga ado predlog.;)

http://www.sekuritatea.com/

Profile  

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 2:16 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Offtopic:
Ah zbog toga... OK mozes da prebacis sliku ali uskoro bi trebao i sajt da bude gotov pa ce otici u sekciju "Srpski sajtovi"...  ;)

Profile  

PostPosted: Tue Mar 28, 2006 12:38 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

AMT wrote:
Ruzno mi je kada ljudi koriste gotove template-e i ne mogu da osmisle nista svoje... barem malo CSS da izmenjaju...

Uopste se ne slazem. Postoji veliki broj ljudi koje uopste ne interesuje web-dizajn (tj da se time smaraju, ucenje CSSa, HTMLa i ostalog). Zato je potpuno u redu da se koriste templates kao gotovo i brzo resenje. Cemu bi onda sluzio template? Naravno i da se menja.
Svakako je glupo da odredjena firma koja ima svoje obelezje koristi template, ali za skole, institucije, privatna lica, udruzenja itd mi uopste ne smeta planetfall....

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ]