The Joomla! Forum ™

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Oct 08, 2008 9:38 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Pozdravljam ! :pop

Radim foto sajt.Forum već postoji;instaliram joomlu i planiram objavljivati fotografije !
Moje pitanje je:postoji li kakav plug in ili nesto slično da zastitim kopiranje fotografija sa stranice!?(ne zelim flash ili stream)
Npr.postoji skripta koja se koristi u blogovima(onemogućen copy/paste),pa sam pomislila jel postoji takvo nesto i za joomlu!

Unaprijed zahvaljujem!

Profile  

PostPosted: Sun Oct 19, 2008 1:39 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Hmm, nazalost to nije moguce. Neznam sad kako stoji za Joomla ali poznajem PhP scripte koje naprimjer zabranjuju markiranje texta i slike ili desni klik misa (copy/past) kako se nebi moglo spremiti na PC. Nazalost i to ti je sve koda ga i nemas, jer nepostoji nikakva zastita za slike zato sto Windows dopusta Screenshoot raditi i tako se moze isto kopirati slika.

Jedino sto ti ja mogu preporuciti jest da se koristis naprimjer photoshopom i da u svaku sliku ubacis jos takozvani vodeni znak da u slici pise cija je i ciji je copyright

Profile  

PostPosted: Sun Oct 19, 2008 8:25 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

koolrgamu wrote:
Hmm, nazalost to nije moguce. Neznam sad kako stoji za Joomla ali poznajem PhP scripte koje naprimjer zabranjuju markiranje texta i slike ili desni klik misa (copy/past) kako se nebi moglo spremiti na PC. Nazalost i to ti je sve koda ga i nemas, jer nepostoji nikakva zastita za slike zato sto Windows dopusta Screenshoot raditi i tako se moze isto kopirati slika.

Jedino sto ti ja mogu preporuciti jest da se koristis naprimjer photoshopom i da u svaku sliku ubacis jos takozvani vodeni znak da u slici pise cija je i ciji je copyright

Bila bi zadovoljna i sa zabranom markiranja također. :p

Watermark ne bih,jer ni on nije siguran toliko (clone stamp i sl)..a ruzno mi za vidit.
Screenshoot:iznenadio bi se koliko ljudi to ne zna uraditi..heh..ali zapravo htjela bi onemogućiti sejvanje najviše radi ozbiljnosti i image-a sajta...a ljude s lošim namjerama ionako ne mozes zaustaviti.

Hvala na odgovoru! ;)

Profile  

PostPosted: Mon Oct 20, 2008 11:42 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Potrazi za joomlu Pony Gallery, cito sam negdje da se mogu slike zastitit tamo.
Imas jos i mogucnosti da ih zastitis preko .htaccess datoteke. Potrazi na Google mal i naces to sve. Ako znas jos strani jezik neki onda jos bolje, ja sam dosta toga naso na njemackom jeziku

Profile  

PostPosted: Sat Nov 01, 2008 4:16 am 
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Nema dobre zaštite.
Sve se svodi na skripte.
Trenutno aktuelne su (mootools, jquery), koje na klik preuzimanja daju praznu sliku za skidanje.

Profile  

PostPosted: Fri Dec 03, 2010 6:07 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Nisi pokusavao/la u index.php template ubaciti java script koji zabranjuje kopiranje slika?

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ]