Joomla! Discussion Forums

It is currently Wed Nov 25, 2009 9:28 am (All times are UTC )

Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Pomoc oko Sajta
Posted: Sun Feb 12, 2006 4:46 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Pozdravljam  :D

Ovo je moj sajt.

1. Hteo bih da Main Menu, Login Form i ostali nazivi na engleskom pisu na srpskom, nigde u cp-u tu opciju ne mogu naci.

2. Kako da dodajem svoj "Content" tj. "Sadrzaj" na stranicu i onda da ga linkujem u Glavnom Meniju?

3. Koju Galeriju preporucujete da instaliram?

4. Kako da ubacujem vijesti iliti novosti a da se ne pojavljuju na prednjoj stranici nego kad user klikne na "opsirnije" da ode direktno na vijest.

Unapred Hvala na vasim odgovorima. Dule

Post subject: Re: Pomoc oko Sajta
Posted: Sun Feb 12, 2006 10:36 am 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Quote:
1. Hteo bih da Main Menu, Login Form i ostali nazivi na engleskom pisu na srpskom, nigde u cp-u tu opciju ne mogu naci.

U administrativnom panelu, odeš u Modules > Site modules, otvoriš npr "Login Form" modul, i promijeniš mu ime u "Prijava" ili whatever.

Quote:
2. Kako da dodajem svoj "Content" tj. "Sadrzaj" na stranicu i onda da ga linkujem u Glavnom Meniju?

Da li misliš na dodavanje vijesti iz frontenda (xm... sa weba) ili iz backenda (administrativnog panela)?

Quote:
3. Koju Galeriju preporucujete da instaliram?

Imaš dosta lijepih i besplatnih galerija. Meni najviše dopada MGM :)
Evo ti primjer: http://www.yt6y.dx-h.com/content/view/49/101/

Quote:
4. Kako da ubacujem vijesti iliti novosti a da se ne pojavljuju na prednjoj stranici nego kad user klikne na "opsirnije" da ode direktno na vijest.

Ovo je nejasno... :(

Posted: Sun Feb 12, 2006 2:50 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Preko backenda(administracije) jednostavno napraviš vijesti (content). Onda odeš Menu>main menu (ili koji hoćeš) pa onda na new i tu iz one hrpe svari izabereš Link-Content item i u sledećem koraku izabereš tu svoju vijest. Publish i to bi trebalo da je to.

Iz frontenda nisam baš siguran da i može,i ako može ja ne znam

Posted: Sun Feb 12, 2006 3:11 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Warrior18 wrote:

Pozdrav Dule, chuo sam vetj za Fenix :) ali sam mislio da je u Kostajnici, a ne Dubici.

Kad pravis novi clanak imas 2 dijela 'introtext' i 'fulltext'. Ukoliko zelis samo uvod i dugmitj 'opsirnije' onda napishes par recenica u prvi dio a ostali tj full text u drugi dio clanka. Ukoliko ne postoji nista u fulltext - link 'opsirnije' se ne prikazuje.

Posted: Sun Feb 12, 2006 3:44 pm 
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Quote:
Preko backenda(administracije) jednostavno napraviš vijesti (content). Onda odeš Menu>main menu (ili koji hoćeš) pa onda na new i tu iz one hrpe svari izabereš Link-Content item i u sledećem koraku izabereš tu svoju vijest. Publish i to bi trebalo da je to.

Iz frontenda nisam baš siguran da i može,i ako može ja ne znam

Preko backenda tako.
Preko frontenda ovako:
- Uloguješ se u administrativni panel
- Izabereš Menu > mainmenu (ako hoćeš da ti se link za dodavanje sadržaja pojavljuje kao link u glavnom meniju)
- Izabereš New > Submit Content, pa izabereš željeni content.

Ja sam to riješio ovako. Kreirao sam novi meni, koji se pojavljuje samo za korisnike koji imaju status Authora, a onda sam za različite contente napravio i različite Submit. Nema prčkanja po backendu, jedino JA mogu tamo nešto da pokvarim :)

Posted: Sun Feb 12, 2006 8:56 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Hvala vam na Super odgovorima, stvarno ste mi pomogli.

@Misk0

Radio Feniks je oduvijek u Dubici bio, ne znam otkud ti to da je u Kostajnici. A u stvari i nije vazno, vazno je da je NAS radio  ;D

Nego, ko bi mi htjeo pomoci da instaliram ovo:

- Forum(isti kao ovaj)
- Galeriju (MGM)
- Chat (ako ima uopste jedan)

I jos nesto: Da li je moguce da se napravi da je ovaj glavni modul u sredini sto pokazuje vijesti, da on izgleda isto kao ovaj Zadnje vijesti!

Posted: Mon Feb 13, 2006 6:04 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Warrior18 wrote:
Hvala vam na Super odgovorima, stvarno ste mi pomogli.

@Misk0

Radio Feniks je oduvijek u Dubici bio, ne znam otkud ti to da je u Kostajnici. A u stvari i nije vazno, vazno je da je NAS radio  ;D

Nego, ko bi mi htjeo pomoci da instaliram ovo:

- Forum(isti kao ovaj)
- Galeriju (MGM)
- Chat (ako ima uopste jedan)

I jos nesto: Da li je moguce da se napravi da je ovaj glavni modul u sredini sto pokazuje vijesti, da on izgleda isto kao ovaj Zadnje vijesti!

Skini komponentu mos_chat.
Ja njega koristim. To ti je ustvari chat koje se nalazi na serveru autora komponente i odeš kod njih i registruješ svoj site i imaš sobu kod njih. Na sajtu se otvara u okviru stranice (mada može i u novom prozoru). Mogu ti pomoći, jako je jednostavno.

Za galeriju ja koristim Zoom media gallery, nekako mi je najlakša za podesiti.

Forum kao ovaj ne znam kako je održavati,ali uvijek možeš uzeti phpBB,koji je jako lagan za administraciju.

Za sve ovo mogu ti pomoći,ali od sledeće sedmice samo da skinem sa vrata neke poslove koje završavam. Cheers.

Posted: Tue Feb 14, 2006 6:55 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Ok super. Javi mi se molim te na msn - duskor05@msn.com

Ako slucajno ne budem online, sacekaj par dana, u subotu idem u RS, ostacu dva-tri dana, kad se vratim onda se pisemo...

Dule

Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

Quick reply