Joomla! Discussion Forums

It is currently Fri Nov 27, 2009 6:43 pm (All times are UTC )

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
Posted: Thu Nov 05, 2009 9:30 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

S'obzirom da ucim dzumlu tek 5 dana mislim da sam naucio i previse, i da ce ostatak doci vremenom, ali.. Mucim se 2 dana kako da uradim sledece..

Uzmimo za primjer da pravim portal za vijesti..Zelim da na naslovnoj strani budu sve najnovije vijesti koje se upisuju, to umem da stavim. Imam npr u meniju - Home | Domaci fudbal | Inostrani fudbal | Kosarka | itd.... Sta je problem? Kad kliknem na dugme 'Domaci fudbal' zelim da mi stranica bude kao ona na frontpage-u, ali sa vijestima iz 'Domaceg fudbala'. Tako isto zelim sa ostalim 'pocetnim' stranicama iz menija.
'Domaci fudbal'; 'Inostrani fudbal'; 'Kosarka';.. su sekcije?
Kad kliknem domaci fudbal, tu bi mogle biti npr. 'Prva liga', 'Reprezentacija' itd.. To su kategorije?
Ne umem da poredjam.. :)

Kakav treba type da mi bude kad u mainmenu kreiram novi 'menuitem'?
Instalirao sam FrontPagePlus koji ce mi nadam se pomoci u kreiranju pocetnih stranica za menuitems..

Ukoliko nisam bio dovoljno jasam, nadam se da cu biti u sledecem postu.. :)

Posted: Sat Nov 21, 2009 9:14 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Ti želiš da u meniju imaš npr 5 dugmića, i da se na svakom prikazuju artikli iz neke odredjene kategorije?

Ako je to, onda ideš u menus/mainmenu/new/articles/Category Blog Layout/ i tu izabereš odredjenu kategoriju.

Ako želiš da se prikazuju artikli iz neke sekcije, ideš isto tako, ali izabereš Section Blog Layout.

S obzirom da te nisam baš najbolje razumeo, daću ti još jedan predlog. AKo želiš da ti u meniju budu dugmići sa nazivom sekcija, a da se na stranici prikazuju samo artikli iz odredjene kategorije, mogao bi da u podmeniju napraviš dugmiće sa kategorijama.

Ili nešto treće želiš?

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Quick reply