The Joomla! Forum ™

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Apr 15, 2010 3:39 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Witam
Czy istnieje jakiś sposób poza ingerencją w bazę danych na zmianę sekcji/kategorii wielu artykułów na raz?
Mam przeniesioną z mambo do joomli jedną tablice _content. artykuły wszystkie niby ładnie pięknie są ale nie mają w większości przypisanych sekcji i kategorii.
Nie jestem mózgiem z baz danych więc szukam sposobu na zrobienie tego w panelu administracyjnym.
Oczywiście zmiana pojedynczo każdego artykułu odpada - 2300 sztuk artykułów. ale moge sobie je przefiltrować bo w tytułach zawsze występują pewne słowa kluczowe dla kategorii w zwiazku z tym moge za jednym zamachem wybrac artykuly ktore mnie interesuja.
Jak im zmienic/przypisac sekcje lub kategorie takze za jednym zamachem? Szukalem w extensions ale bez rezyultatów. bycmoze wpisauje zle slowa kluczowe. Zna ktos rozwiazanei problemu?

Profile  

PostPosted: Tue Feb 08, 2011 7:43 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Jeśli w jakiś sposób możesz zaznaczyć te wszystkie artkuły, które chcesz przypisać do utworzonej sekcji/kategorii (na liście artykułów zaznacz okienka przy tytułach - globalnie wszystkie lub pojedynczo) a nastepnie kliknij ikonę "Przenieś" i wybierz sekcję/kategorię, w której chcesz, by artykuły się znalazły.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ]