Mootools u Joomla 3

Moderators: Vrlo Jak Tim, TheHacker, cicans

SinisaKrisan
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 173
Joined: Sun Apr 05, 2009 5:05 pm
Location: Bali, Indonesia
Contact:

Mootools u Joomla 3

Postby SinisaKrisan » Mon Feb 18, 2013 3:29 am

Krenuo sam da pravim svoj prvi sajt na Joomla 3 platformi i imam jedno pitanje na koje ni svemoguci Google izgleda nema odgovor.

Znamo dobro da je Mootools bio "prefered" JavaScript sve do verzije 3 a znamo takodje i da je tek sacica ekstenzija ovaj JavaScript i koristila (oh why Kunena)

E sad, moj plan je da rucno napravim svoj BootStrap-Based template gde je Joomla 3 super posto loaduje sve sto mi treba. Mislim stvarno, konacno se neko setio da svi oni "bells and whistles" template klubovi samo usporavaju page load i Joomli HVALA zbog toga. Posto ce sajt da koristi i "in house" rucno pravljene extenzije treba mi neko iskusniji sa Joomlom 3 da mi kaze zbog cega konkretno Joomla 3 loaduje Mootools, da li je Mootools potreban u frontendu posto ga logicno nema u Bootstrap backendu
To je gomila nepotrebnih KBs po page loadu i bio bih najsrecniji kada bih mogao da ih eliminisem bez bojazni da cu nesto da pokvarim.

I cestitke za novi sajt :)
Kome da se javim ako zelim da ucestvujem u radu zajednice :)
Tamo samo pise javite se :)
JomSocial Project Manager
http://www.jomsocial.com
IJOOMLA INC

SinisaKrisan
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 173
Joined: Sun Apr 05, 2009 5:05 pm
Location: Bali, Indonesia
Contact:

Re: Mootools u Joomla 3

Postby SinisaKrisan » Mon Feb 18, 2013 12:15 pm

unsetovo sam mootools za sada, cini mi se da nema nikakvih problema, pogotovo na stranicama koje su ga koristile u frontendu J!1.5 i J!2.5

2 requesta manje minus oko 400 nepotrebnih KB na page loadu
Fenomenalno :)
JomSocial Project Manager
http://www.jomsocial.com
IJOOMLA INC

User avatar
joes021
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 320
Joined: Mon Mar 23, 2009 11:45 am
Location: Novi Sad
Contact:

Re: Mootools u Joomla 3

Postby joes021 » Mon Feb 25, 2013 2:53 am

Pa to si teoretski mogao da uradiš i u 1.5 i u 2.5.

Samo bi onda imao administratorski templejt problema (ili bi morao nešto da budžiš).

Doduše, ne mogu da se setim pravog izvora informacija za ovu temu za Joomlu 3. Znam da sam negde čitao ali sad nema šanse da se setim gde.
Djordje Stanic
http://www.creativetemplatedesigner.com
Software for making joomla templates

SinisaKrisan
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 173
Joined: Sun Apr 05, 2009 5:05 pm
Location: Bali, Indonesia
Contact:

Re: Mootools u Joomla 3

Postby SinisaKrisan » Mon Feb 25, 2013 2:35 pm

Pa dobro J1.5 i 2.5 su i koristile Mootools pogotovo u backendu zato nisam nist' dir'o :)

Koliko znam samo Kunena forum od velikih ekstenzija ga je koristila i u frontendu pa shodno tome, nalazim ga skoro potpuno beskorisnim u Joomla 3 ali po defaultu je ipak tu :(
JomSocial Project Manager
http://www.jomsocial.com
IJOOMLA INC


Return to “Ćaskanje”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest