The Joomla! Forum ™






Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Mootools u Joomla 3
PostPosted: Mon Feb 18, 2013 3:29 am 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Sun Apr 05, 2009 5:05 pm
Posts: 158
Location: Novi Sad
Krenuo sam da pravim svoj prvi sajt na Joomla 3 platformi i imam jedno pitanje na koje ni svemoguci Google izgleda nema odgovor.

Znamo dobro da je Mootools bio "prefered" JavaScript sve do verzije 3 a znamo takodje i da je tek sacica ekstenzija ovaj JavaScript i koristila (oh why Kunena)

E sad, moj plan je da rucno napravim svoj BootStrap-Based template gde je Joomla 3 super posto loaduje sve sto mi treba. Mislim stvarno, konacno se neko setio da svi oni "bells and whistles" template klubovi samo usporavaju page load i Joomli HVALA zbog toga. Posto ce sajt da koristi i "in house" rucno pravljene extenzije treba mi neko iskusniji sa Joomlom 3 da mi kaze zbog cega konkretno Joomla 3 loaduje Mootools, da li je Mootools potreban u frontendu posto ga logicno nema u Bootstrap backendu
To je gomila nepotrebnih KBs po page loadu i bio bih najsrecniji kada bih mogao da ih eliminisem bez bojazni da cu nesto da pokvarim.

I cestitke za novi sajt :)
Kome da se javim ako zelim da ucestvujem u radu zajednice :)
Tamo samo pise javite se :)

_________________
JomSocial Project Manager
http://www.jomsocial.com
IJOOMLA INC


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mootools u Joomla 3
PostPosted: Mon Feb 18, 2013 12:15 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Sun Apr 05, 2009 5:05 pm
Posts: 158
Location: Novi Sad
unsetovo sam mootools za sada, cini mi se da nema nikakvih problema, pogotovo na stranicama koje su ga koristile u frontendu J!1.5 i J!2.5

2 requesta manje minus oko 400 nepotrebnih KB na page loadu
Fenomenalno :)

_________________
JomSocial Project Manager
http://www.jomsocial.com
IJOOMLA INC


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mootools u Joomla 3
PostPosted: Mon Feb 25, 2013 2:53 am 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Mon Mar 23, 2009 11:45 am
Posts: 301
Location: Novi Sad
Pa to si teoretski mogao da uradiš i u 1.5 i u 2.5.

Samo bi onda imao administratorski templejt problema (ili bi morao nešto da budžiš).

Doduše, ne mogu da se setim pravog izvora informacija za ovu temu za Joomlu 3. Znam da sam negde čitao ali sad nema šanse da se setim gde.

_________________
Djordje Stanic
http://www.creativetemplatedesigner.com
Software for making joomla templates


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mootools u Joomla 3
PostPosted: Mon Feb 25, 2013 2:35 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Sun Apr 05, 2009 5:05 pm
Posts: 158
Location: Novi Sad
Pa dobro J1.5 i 2.5 su i koristile Mootools pogotovo u backendu zato nisam nist' dir'o :)

Koliko znam samo Kunena forum od velikih ekstenzija ga je koristila i u frontendu pa shodno tome, nalazim ga skoro potpuno beskorisnim u Joomla 3 ali po defaultu je ipak tu :(

_________________
JomSocial Project Manager
http://www.jomsocial.com
IJOOMLA INC


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group