The Joomla! Forum ™

Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Dec 05, 2011 11:47 am 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Evo upravo gledam mail koji su mi poslali, taman sam mislio da su donekle ok ali... :

Postovani,

Molimo Vas da uklonite sadrzaj foldera xxx/docroot/xxx/muzika sa servera, jer on predstavlja grubo krsenje EUnet Hosting ugovora.

Ugovor mozete pogledati na stranici: http://www.eunet.rs/documents/EunetWebHostingUgovor.pdf

Takodje Vas molimo da proverite sadrzaj foldera xxx/docroot/administrator/components/com_akeeba/backup i xxx/docroot/download.

Ukoliko ne postupite po nasoj molbi, bicemo primorani da Vas hosting suspendujemo.

1. stvar: obavestili su da ce suspendovati nalog to je ok.
2. dok im se postavlja pitanje da li mogu sigurno drzati sajt kod njih sve je ok, i da li serveri podrzavaju joomla sajt, sve je naravno ok, nema nikakvog problema, mogu hostovati bilo koji fajl i naravno ne potura mi se bilo kakav ugovor osim cene domena i hosting paketa, jer u suprotnom ne bih prihvatio uslove, a kada sve to bude ok posle godinu dana mi salju mail da te iste fajlove koje sam godinu dana hostovao kod njih izbrisem :)

Zanima me sta bi ste Vi rekli na ovako nesto, ja koliko sam dobar toliko sam i djavo pa mogu da ih izreklamiram na 200 srpskih foruma da ne prodaju ni jedan jedini domen vise,a kamo li hosting,

Takodje, nemaju backup funkciju, a takodje ni nedaju korisnicima da prave backup preko akeeba komponente, to se bese kaze monopol ? :D

Ali neka, strpicu se jos malo i prvom prilikom da mi neko zezne neki fajl tuzicu ih samo tako.

U krajnjem slucaju cu im platiti jednu anti reklamu na pinku... a sad cu da ih zovem i lom cu da ih napravim.

Život je ono što prodje, dok mi radimo nešto drugo.

Profile  

PostPosted: Mon Dec 05, 2011 7:21 pm 
Joomla! Hero
Joomla! Hero

Ne bih da ispadne reklama iako ce tako da zvuci, jer su daleko od savrsenog ali, na eunetovim serverima imam prezentacije vise godina, tacnije jos dok je bio jedini domaci hosting, internet provajder... sto znaci jos dok su dinosaurusi hodali zemljom :D U sadasnjem vremenu, mislim da su jedina domaca hosting kompanija koja iole vredi. Toliko o njima!
Druga stvar, zbog koje si dobio upozorenje je verovatno zbog autorskih prava koje krsis postavljenjam te "svoje" muzike...
Ili sto pise u Clanu 10.
Quote:
EUnetovi hosting paketi nisu namenjeni i ne smeju se koristiti kao mesto za skladištenje podataka, čuvanje rezervnih kopija, masovno arhiviranje elektronskih dokumenata, fotografija i drugih datoteka, niti podrazumevaju neograničen protok za emitovanje muzičkih, video i drugih sadržaja koji po svojoj prirodi generišu velike internet protoke. Takvo korišćenje Servisa je ZABRANJENO korišćenje i rezultiraće suspendovanjem ili deaktivacijom korisničkog naloga, sa ili bez upozorenja.

Procitaj do kraja ugovor i uslove na koje si pristao.

"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." A.Einstein

Profile  

PostPosted: Mon Dec 05, 2011 8:08 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

@cicans, naravno u pravu si, najbolji su u Srbiji sa reklamom ili bez,

Ja sam danas pricao sa njima oko pola sata, ali greše u tome što ne poturaju ugovor pre plaćanja i sklapanja ugovora sa njima, koji ne postoji, no nema veze...

Druga stvar, ja tu muziku koja nije aktivna kod njih hostujem 7 meseca, i nisam se ni nadao da ću danas da raspravljam o svemu tome... i sami se slažu da nemaju backup funkciju i da su mi rekli da se sam snađem što se toga tiče, a onda mi kažu da ne smem da čuvam backup...

Danas kažu da to treba da se skine pa da se izbriše, pitao sam šta bi ona radila da sačuva backup, preuzme ga, i neko joj hakuje sajt, onda bi morala da šalje veruj mi, 30 GB prve pomoći backupa da ristoruje sajt...i onda je rekla u pravu ste ali ja Vam pričam ono što su oni mene naučili da pričam. to je već mnogo značilo meni jer saoseća samnom :P

Inače opet ponavljam, da su mi rekli da ne sme to da se radi što je meni na prvom mestu ja nikada ne bih pristao, bez obzira što znam da su skroz ok,

mada ja mislim da se svuda nađe po neka budala koji se pravi pametan pa misli da radi nešto što treba, ovo mi je nepotrebna rečenica al istinito, svi to znamo... videćemo šta ću sutra da uradim kada bude bio taj lik u firmi.

Profile  

PostPosted: Tue Dec 06, 2011 6:21 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Pa pazi, cuvanje backupa je manje vise zabranjeno na svim hostovima, domacim ili stranim

Profile  

PostPosted: Tue Dec 06, 2011 7:19 pm 
Joomla! Hero
Joomla! Hero

@Acko ako cuvas bekap sajta (bez obzira da li je to dozvoljeno ili ne), na istom mestu tj. serveru gde ti se i sajt nalazi, mislim da nikakav komentar nije potreban...
Druga stvar, je da prilikom porucivanja paketa moras potvrditi "Kupovinom EUnet-ovih web hosting servisa se slažete sa uslovima korišćenja" gde imas i link do tih uslova odnosno ugovora. Mogu da se kladim da si to otkacio kao nesto sto se podrazumeva, bez da si i pogledao uslove koriscenja?
Ko je kriv za nastalu situaciju. Iz ovog proizilazi da si ti. Hosting kompanija te je obavestila, ti si prihvatio uslove i tu je prica zavrsena.
I sta znaci "muzika koja nije aktivna"? Ako nije aktivna sta ce ti na serveru?

"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." A.Einstein

Profile  

PostPosted: Tue Dec 06, 2011 8:48 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Akeeba uopšte nema mesto u ovoj priči.

Bekap sa nelegalnimstvarima je opet nelegelan.

Muzika je ta koja je problem.

Slobodno ti napravi bekap. Svuci ga kod sebe i nemaš nikakav problem.

Odustao sam od domaćih hosting kompanija još poodavno. Za neke institucije je moralo i uvek sa n jima imam problema (Orion).

Po meni, oni ne traže ništa specijalno loše.

Sa druge strane:

IDIOTIZAM JE DA NEMAJU REŠEN BEKAP! :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

To samo pokazuje koliko su "poslovni".

Što se tiče tužbi, reklama, antireklama, foruma...

Mani se ćorava posla jer nemaš nikakvu moć da nešto promeniš
:pop :pop :pop :pop :pop :pop

Profile  

PostPosted: Tue Dec 06, 2011 10:49 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Ja koliko sam dobar toliko mogu da budem nenormalan ali opet preovlađuje zdrav razum... kada budem u prilici da ih povučem na dno na neki način neću oklevati... za sada ću da budem miran,

Ja im budala još i server nudio da im dam koji sam kupio pre par meseci, bilo pa prošlo... :)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ]