The Joomla! Forum ™

Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: kako skinuti sajt?
PostPosted: Sat Mar 31, 2012 9:10 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Pozdrav! treba mi Vaš pomoć... Našao sam jedan sajt koji je pravljen sa joolmom i jako mi se sviđa..kako mogu skinuti taj sajt, ali ne znam username i password za FTP konekciju

HVALA

Profile  

Post subject: Re: kako skinuti sajt?
PostPosted: Sat Mar 31, 2012 9:44 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

ako ti se baš puno sviđa sajt, mogao bi da pišeš administratoru i lepo ga zamoliš za pristupne podatke.

Profile  

PostPosted: Sat Mar 31, 2012 10:26 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Ne razumem sta znaci to skinuti sajt? Da li si mislio na izgled sajta, to jest template ili si milslio na sadrzaj sajta? Budi malo precizniji.

Profile  

PostPosted: Sun Apr 01, 2012 11:51 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

kompletan sadržaj sajta bih hteo da preuzmem.... Ali evo konkretno zašto:
Treba da napravim sajt za prodaju polovnih automobila. Sve je rešeno već, ali ne znam kako da napravim naručiocu to da on sam unese nove automobile. Znači trebalo bih da se on uloguje nekako, i da stavlja artikle, ali ostali ljudi koji gledaju sajt ne mogu da se registruju(i naravno da ne unesu vozila, ili da brišu)

Naručioc ne zna da koristi administratorsku površinu i malo je komlikovano to njemu, zato bih hteo nekako da se on uloguje na sajt i tako da unese nove automobile. ima li neki modul za ovo?

Hvala unapred

Profile  

PostPosted: Sun Apr 01, 2012 11:54 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

jo i naravno da pored podatka o vozilu da unesu i slike ali na najlakši način

Profile  

PostPosted: Sun Apr 01, 2012 12:05 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Ako sam dobro shvatio, ti zelis da pokupis sadrzaj sa nekog vec postojeceg sajta kako bi ga napunio oglasima da ne bude prazan u prvo vreme. Ako je to u pitanju, dovoljno je da instaliras komponentu feedgator i da u njoj stavis rss link od nekog sajta ciji te sadrzaj interesuje. Sa feedgatorom mozes da uvezes brdo clanaka za par minuta.

Sto se tice toga da vlasnik moze da otvara i uredjuje clanke na sajtu, dovoljno je da mu kreiras korisnicki nalog i da mu dodelis da bude autor na primer ili neki jaci status i on ce moci sa prednjeg dela sajta da uredjuje i da pise nove clanke. Takodje ugasis registraciju na sajtu i na taj nacin si sprecio da se ostali registruju na sajt, mada i da mogu da se registruju opet ne bi mogli da pisu clanke po sajtu, jer nemaju dozvolu za to.

Profile  

PostPosted: Sun Apr 01, 2012 12:41 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

neneeee!vidi ovako. pravim skroz novi sajt za prodaju vozila. na sajtu imaš jedan meni(početna, vozila, gde se nalazimo, konakt, login)

na login može samo valsnik sajta da se uloguje, i čim se uloguje pojavi se još jedna opcija u meniju, to je unos nova vozila. Tu sam stao. Znači kod unosa bih trebalo neki formular da se popuni i tako on unese novo vozilo...posle unosa vozilo koje je uneo treba da se pojave u meniju kod vozila

sad je jasno? :D

Profile  

PostPosted: Sun Apr 01, 2012 12:53 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

To je relativno lako uraditi. Samo ne znam koju bi komponentu koristio za oglase. Ako ces da koristis na primer adsmanager, onda kreiras jos jedan naslov u meniju i das mu ime na primer: Dodaj oglas i dodelis mu odgovarajucu stranu od komponente. Taj naslov u meniju postavis da mogu samo specijalni clanovi da vide i to je to otprilike. Obicni korisnici i gosti nece moci da vide tu opciju a i sam vlasnik sajta ce moci da je vidi tek kada se prijavi na sajt.

Profile  

PostPosted: Sun Apr 01, 2012 1:49 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

hohoooo instalirao sam rd-autos modul i imas sve ugradjeno! unapred definisane modele, tip vozila, sve, sve! samo je na engleskom pa treba da prevedem na srpski :)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ]