Joomla! Discussion Forums

It is currently Tue Nov 24, 2009 3:27 am (All times are UTC )

Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
Posted: Wed Jan 03, 2007 9:11 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Jel može nekako da se napravi modul koji bi bio vidljiv samo neregistrovanim korisnicima? Nešto kao dobrodošli, registrujte se na naš sajt, itd... Kada se korisnik registruje i uloguje na sajt, taj modul da se tada više ne pojavljuje.

Posted: Wed Jan 03, 2007 10:49 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

koliko sam te shvatio, trebas nesto sto je obratno od onoga, sto se recimo koristi uobicajeno  ;) (sadrzaj samo za registrovane clanove)
pitanje je da li ti je sav sadrzaj skriven neregistrovanim korisnicima/ili u okviru menija ti se nalazi link za pozivanje "login" modula kojim pristupas ostatku sajta=?

Posted: Wed Jan 03, 2007 10:57 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

dewey wrote:
koliko sam te shvatio, trebas nesto sto je obratno od onoga, sto se recimo koristi uobicajeno  ;) (sadrzaj samo za registrovane clanove)
pitanje je da li ti je sav sadrzaj skriven neregistrovanim korisnicima/ili u okviru menija ti se nalazi link za pozivanje "login" modula kojim pristupas ostatku sajta=?

Da, obratno od onoga što je već dostupno u Joomla-i. Konkretno radi se o tekstu koji bi trebao da se pojavljuje samo korisnicimima koji nisu registrovani i od kojih se traži da se prvo registruju i uloguju da bi im se u Docman komponenti pojavio link za download. Mnogi neznaju da se taj link pojavljuje tek nakon logovanja pa misle da ništa i ne može da se download-uje.

Evo o čemu se radi: http://www.friends.co.yu/component/opti ... Itemid,73/
Obrati pažnju na tekst koji nosi naslov " Uputstvo za Download"

Posted: Thu Jan 04, 2007 11:58 am 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

namjestices u docmanu,da sve bude vidno a da samo registrovani mogu pregledati i skidati,a u intro ces staviti teskt kao sa friends.a,

sto se tice teksta,gdje je registracija,mislim da je povezano sa CB (Community Builder) sto ne treba da te brine,i da je linkovana registracija sa Loginom CB-a,koji se otvara posebno,(vjerovatno  mozes i sa obicnim Loginom slicno postici),
podesavanje oko docmana je jednostavno i imas bezbroj  ;) opcija (ko moze dokumenta citati,skidati,gledati,bla bla),pa zavisno od toga koji prevod koristis,pisao bih ti i dalje...(eng,srpski,swabski) vjerovatno imas sve moguce opcije i na njihovom sajtu http://www.mambodocman.com/

Posted: Thu Jan 04, 2007 5:46 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

dewey wrote:
namjestices u docmanu,da sve bude vidno a da samo registrovani mogu pregledati i skidati,a u intro ces staviti teskt kao sa friends.a,

Tako sam već i uradio.

dewey wrote:
sto se tice teksta,gdje je registracija,mislim da je povezano sa CB (Community Builder) sto ne treba da te brine,i da je linkovana registracija sa Loginom CB-a,koji se otvara posebno,(vjerovatno  mozes i sa obicnim Loginom slicno postici),
podesavanje oko docmana je jednostavno i imas bezbroj  ;) opcija (ko moze dokumenta citati,skidati,gledati,bla bla),pa zavisno od toga koji prevod koristis,pisao bih ti i dalje...(eng,srpski,swabski) vjerovatno imas sve moguce opcije i na njihovom sajtu http://www.mambodocman.com/

Nije problem sa podešavanjem opcija za logovanje i registraciju, problem je u tome što Docman po default-u, kada se podesi da gosti mogu samo da pregledaju dokumenta a registrovani korisnici da downloaduju, onda se pored svakog dokumenta gostima pojavljuje samo link "Detalji", pa onda većina posetiocai nezna da li treba da se registruju da bi im se pojavio link za download ili je nešto drugo neispravno na sajtu.
Evo primera šta se dešava: http://www.elitesecurity.org/p1415002

Zato sam i kreirao modul (onaj sa naslovom "Uputstvo za Download") i postavio ga u sekciji Download. Sada jedino što me interesuje to je kako taj modul da se ne pojavljuje posetiocima ako su ulogovani na sajt?

Posted: Thu Jan 04, 2007 9:41 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

hm, j#ga...okej je meni sve to na friends,meni jasno,ali... opet kontam te ...sto se tice konkretnog odgovora i rjesenja tvog problema,nisam bio u prilici da cackam i da mi treba slicno nesto,ali..

...ono sto mi zvuci kao jedno od rjesenja jeste da pronadjes u kodu docmana, i da ga preuredis, da se recimo pored 'detalji' nalazi opet dugme 'login'(stavis da je kao 'download'),linkujes ga sa registracijom,korisnik se onda mora registrovati i kao takav ce moci skidati dalje,jer ce mu se pojaviti vec kao registrovanom korisniku sve ono sto je po docmanu vec vidjeno ('detalji','download',"pogledaj")...

sad sam "knap" sa vremenom,da cackam, i mene je ovo sad zainteresovalo...pa ko prije,nek' objavi :)

p.s.
ili registruj se na http://www.mambodocman.com/ pa na forum, direktno bez ustrucavanja....

Posted: Sun Apr 15, 2007 2:05 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Ja imam isti problem, verovatno smo ga rešili na isti način.
U glavnom meniju napravio sam link Preuzimanje ka Docman-u
Kreirao sam modul za obaveštavanje da samo registrovani korisnici mogu preuzimati datoteke.
Postavio sam da taj modul bude vidljiv sa stranicom preuzimanje.
Kada neko klikne ne preuzimanje u meniju taj modul je vidljiv.

Instalirao sam dodatne Docman module koji prikazuju šta je novo na sajtu i koji su fajlovi najčešće preuzimani.
Ti moduli su vidljivi na početnoj strani. Kada neko klikne na link iz tog Docman modula pojavi se samo Docman, bez modula koji obaveštava da korisnici moraju da se registruju.

Zna li neko kako da se preuredi DOCMAN kod, da pored pretrage i početne stranice stoji neka vrsta obaveštenja za registraciju ?
Jedino se tako može napraviti kompletno obaveštenje o registraciji.

Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

Quick reply