Kullanılan eklenti: JFusion alpha 1.0.6c ve Joomla 1.5.3
Aşağıda yaptığım işlemi anlatıyorum.
- Joomla 1.5.3 sürüm içine ayrı bir klasör açarak aynı veri tabanı ile IPB (2.3.4) forum kurulur ve site üzerinden wrapper link verilir.
- Jfusion eklentileri kurulur (1 bileşen-2 modul-2 plugin) ve yayına verilir.
- Eklenti yöneticisi bölümünden "Authentication - Joomla" plugini ile çakışma olmaması için pasif hale getirilir.

- Jfusion bileşeni açılır ve ipb işaretlenerek sağ üst köşeden "Wizard" menusu tıklanarak sekronize işlemine başlanır. açılan sayfada site yolu görünecek, burayı değiştirmeden sağ üst köşeden "sonraki" menusune tıklayarak işleme devam edin.
- 2. sayfada aşağıdaki resimde belirtilen bölümler doldurulup kaydedilir. işlem doğru yapıldığını sınamak için sitenizi yenileyin ve "JFusion activity module" de sitedeki son konuların yayınladığını göreceksiniz. Burada Türkçe karakter sorununu olabilir. Buna daha sonra çözüm arayacağız.

- Tekrar ibp işaretlenerek sağ üst köşeden "enable" menusu tıklanarak ipb aktif hale getirilir. (Aktif olduğunda site üzerinden genderilen özel mesajları üye girişi modulunde görebiliriz.)
===========
Buraya kadar sorun yok, site üzerinden üye olanlar hem site hemde forum üyesi oluyor ve site üzerinden üye girişi yapanlar aynı zamanda üye olarak foruma girebiliyor.
Ancak yönetim/jfusion bölümünde ipb enabled bölümünü aktif ettiğimde site yönetim bölümüne giriş yapmak mümkün değil. Bu sorunu phpmyadmin bölümünden jos_jfusion'u "gözat" , ipb seçeneğini "düzenle" ile açarak enabled değerini (0) yapıp kaydettiğimde site admin bölümüne giriş yapabiliyorum.
Ancak Enabled bölümü aktif olmazsa Joomla+ipb entegresinin bir anlamı kalmıyor. Ayrıca Joomla'ya daha önce üye olanlar entegre işlemine dahil olmuyor, entegre sonrası üye olanlarda sorun yok.
Bu konuda bilgilerinizi paylaşırmısınız.