Problem when installing Joomlastat

This forum is for general questions about extensions for Joomla! version 1.5.x.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
mickspice
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 12
Joined: Wed Oct 03, 2007 6:39 pm
Location: Kent, UK
Contact:

Problem when installing Joomlastat

Postby mickspice » Sun Apr 27, 2008 9:56 am

I installed the com_joomlastat_v221.zip on my Joomla 1.5.2 installation at http://www.kent-country.info and the installation appeared to go OK. I then installed bot_jstats_activate1.2.zip.

Problem is when I the activated the 'bot' the system immediately locked everyone out with a simple "Restricted access" message. This happens both in the 'domain' mode and the 'administration' mode.

I now find myself locked out of a development site that was due to go live on Tuesday....... :(

The only access I currently have to this site is FTP...

How can I recover?

Any help would be greatly appreciated...
Last edited by mickspice on Sun Apr 27, 2008 8:28 pm, edited 1 time in total.
Old Spice
=================================================
Typing Errors and Spelling Mistakes Copyright M. Spice
=================================================

User avatar
humvee
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 14713
Joined: Wed Aug 17, 2005 10:27 pm
Location: Kent, England

Re: Problem when installing Joomlastat

Postby humvee » Sun Apr 27, 2008 7:19 pm

Use PHPMyAdmin to access your MySQL database.
Navigate to jos_plugins (change jos_ for whatever you replaced the prefix with)
Select Browse
Scroll down the list of Plugins until you identify the bot_jstats...
click the Pencil/edit icon to open the item
Locate the field variable Enable and change the 1 that is displayed to 0
Click Go to save your change
Return to your J! site and try getting in to the Administrator
If all is ok I would suggest checking whether this is a 1.5 Native or Legacy Plugin before starting again.
hth
Andy

mickspice
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 12
Joined: Wed Oct 03, 2007 6:39 pm
Location: Kent, UK
Contact:

Re: Problem when installing Joomlastat

Postby mickspice » Sun Apr 27, 2008 7:36 pm

Many thanks for your reply. I guessed that there was a 'simple' answer.
The extension is a 1.5 legacy, but I believe there is a 1.5 Native version in Alpha test.

Many Thanks that saved me a couple of weeks work...
Old Spice
=================================================
Typing Errors and Spelling Mistakes Copyright M. Spice
=================================================

User avatar
humvee
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 14713
Joined: Wed Aug 17, 2005 10:27 pm
Location: Kent, England

Re: Problem when installing Joomlastat

Postby humvee » Sun Apr 27, 2008 7:56 pm

Well you can use it if it Legacy just enable the Legacy Plugin first before enabling the Joomlastats Plugin again. If you had already done this when the problem occurred then clearly you will have to wait :(

If that has resolved your issue please edit your first post and enable the green circle and tick Post Icon just to show others it is resolved.

Thanks

Andy

ocloren
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 27
Joined: Wed Sep 27, 2006 7:12 pm

Re: Problem when installing Joomlastat

Postby ocloren » Mon Apr 28, 2008 6:48 pm

Humvee,

Thanks for writing out those instructions. I had this exact same issue but nobody had answered my post regarding it, so thankfully I found this post. I had this problem once before and rebuilt the site hoping it was just a glitch when I activated the bot. Unfortunately the same issue occurred and I didn't want to install a third time...

Until now, I had never known how to use PHPMyAdmin to do what you outlined - that was really helpful and worked perfectly.

I do want to say that I enabled legacy prior to installing the bot and the problem occurred. No idea why but I believe it's plugin/bot issue. Using the mod extension instead may work, which I will try.

amreshpreetam
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Mon Mar 12, 2007 2:53 pm

Re: Problem when installing Joomlastat

Postby amreshpreetam » Tue Apr 29, 2008 6:18 am

Dear Sir,
By your suggestions we recover my website. so very very
thank to You
Amresh Kumar
[removed self promotion]
Last edited by amreshpreetam on Mon May 05, 2008 2:20 pm, edited 2 times in total.

blugreen
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 37
Joined: Mon Oct 17, 2005 10:56 pm

Re: Problem when installing Joomlastat

Postby blugreen » Wed Apr 30, 2008 12:21 am

A big thanks to humvee from me also.

Was a potentially disastrous situation that is now fixed.

Mark

User avatar
humvee
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 14713
Joined: Wed Aug 17, 2005 10:27 pm
Location: Kent, England

Re: Problem when installing Joomlastat

Postby humvee » Mon May 05, 2008 11:40 am

Hey both glad it worked out for your :)

Andy

slord
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 216
Joined: Tue Mar 14, 2006 11:27 am
Contact:

Re: Problem when installing Joomlastat

Postby slord » Tue Jun 10, 2008 12:26 pm

For those like me too stupid to install a whole application to do this..

Code: Select all

mysql --user=youruser --password=yourpass yourdbname
update jos_plugins set published=0 where element="bot_jstats_activate";


Then go and remove the bot ....
I'll try the module and see how it works

edits:
OK, so I de-installed the bot then installed the module for activtion and no problems (yet)

michelleshannon
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Fri Jan 23, 2009 1:06 pm
Location: Canada

Re: Problem when installing Joomlastat

Postby michelleshannon » Fri Jan 23, 2009 1:13 pm

If you are using mySQL Query Browser you could run the following as well, just don't forget to put in you own database name:

UPDATE yourdatabasename.jos_plugins
SET published = 0
WHERE name = "Activate JoomlaStats";


Reagrds,
Michelle

nika
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Feb 17, 2009 4:17 am

Re: Problem when installing Joomlastat

Postby nika » Tue Feb 17, 2009 4:47 am

First of all, sorry for my english :\
Thanks to those people who arrived at a solution. My site start working again. All is working as well as before installing JS, but i can't access to plugins manager. I have same error "Rescricted access" when i try to do this. Jstats_activate bot already deinstalled. JStats component deinstalled too.

Please help me to recover admin access to Plugins manager :( . I think this is database problem...

User avatar
manne2004
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 88
Joined: Tue Sep 06, 2005 10:15 pm
Location: Cape Town, South Africa

Re: Problem when installing Joomlastat

Postby manne2004 » Tue Dec 01, 2009 12:45 am

Thanx Man, you saved me big time!

You are great!


Return to “Extensions for Joomla! 1.5”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests