The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you should use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 65 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
PostPosted: Fri Dec 05, 2008 8:20 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Nov 11, 2008 11:20 am
Posts: 42
Hello

I have 1.5.8 and got this strange problem. Here's the site
http://www.samassaveneessa.info
and on the left side, scroll down to Mr.Smith-button and it opens perfectly ok into PayPal site.

However, the same button inside text here
http://www.samassaveneessa.info/auta-miesta-puuhissa
does not. Today I noticed that when I copy-paste the exact same code (tiny hmtl-editor off) into correct position Joomla does edit first line of html code a little. How can I stop this self-editing? It must be the reason why pressing PayPal button on this page results only into a loop ie. the same page opens up again.

Help appreciated


Last edited by MrDisaster on Fri Dec 05, 2008 10:22 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 05, 2008 8:33 am 
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Thu Aug 18, 2005 10:51 pm
Posts: 692
Location: Austria
There are several pieces at the Joomla Extension site http://extensions.joomla.org/component/option,com_mtree/task,search/cat_id,0/searchword,paypal/Itemid,35/limit,15/limitstart,15/ which should do what you want without copying any code.

_________________
http://www.joomx.com - custom extensions and development
http://www.joomlasupportdesk.com - support, migration, training and consulting
Member of the German Joomla Translation Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 05, 2008 9:22 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Nov 11, 2008 11:20 am
Posts: 42
Thanks for quick heads-up. There seems to be quite a lot of modules to download.

However, I have PayPal-button working ok as a module but when I try to insert it inside ordinary article, it goes bonkers >:( I was just wondering if anybody else has this kind of experience - as this might be an issue with any other html-codes inside articles...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 05, 2008 9:36 am 
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Thu Aug 18, 2005 10:51 pm
Posts: 692
Location: Austria
As i could see, your pasted code snippet begins with:
Quote:
<form method="post">

A bit too less?
I am not shure at the moment, either you forgot some to paste, or it is stripped/cleaned by Joomla.

_________________
http://www.joomx.com - custom extensions and development
http://www.joomlasupportdesk.com - support, migration, training and consulting
Member of the German Joomla Translation Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 05, 2008 9:59 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Nov 11, 2008 11:20 am
Posts: 42
Yeah, Joomla did some stripping.
I managed to get it working at localhost so I'll upload next to see if it still works LOL

Anyway, I found info about getting html-editor to ignore 'action' attribute. Had to access global settings for articles, pick Super-administrator, select ignore 'action', do copy-paste from working module into my article and voila... well at least for now. I'll see if it still stands when getting live. Wish me luck.

Not sure if I explained right but here's info about those black/white list and ignore etc.
http://docs.joomla.org/Screen.content.1 ... .28HTML.29


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 05, 2008 10:10 am 
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Thu Aug 18, 2005 10:51 pm
Posts: 692
Location: Austria
Sorry, forgot those 'black/white' list.
There you can/have to define which tags are allowed.

Because in some editors (like JCE) there you have also the same list.

_________________
http://www.joomx.com - custom extensions and development
http://www.joomlasupportdesk.com - support, migration, training and consulting
Member of the German Joomla Translation Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 05, 2008 10:21 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Nov 11, 2008 11:20 am
Posts: 42
yep, it works :D nice to get something working on my own for a change :eek:

Another question popped up about contacts but I'll make a new post about them. See you there...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 16, 2008 10:08 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Jan 16, 2008 2:21 pm
Posts: 17
Location: Tokyo
Joomla 1.5.8

New Jumi component

I had trouble putting the module code in content - the joomla email cloaking pluging is still stopping the payment being made. It needs switching off to allow sending of the email address for payment.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 16, 2008 11:37 am 
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Thu Aug 18, 2005 10:51 pm
Posts: 692
Location: Austria
igirisjin wrote:
I had trouble putting the module code in content - the joomla email cloaking pluging is still stopping the payment being made. It needs switching off to allow sending of the email address for payment.

Use
Code:
{emailcloak=off}
before you place the PP-code

_________________
http://www.joomx.com - custom extensions and development
http://www.joomlasupportdesk.com - support, migration, training and consulting
Member of the German Joomla Translation Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 16, 2008 5:12 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Jan 16, 2008 2:21 pm
Posts: 17
Location: Tokyo
nice one ... wish that was posted before :-P


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 16, 2008 5:33 pm 
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Thu Aug 18, 2005 10:51 pm
Posts: 692
Location: Austria
igirisjin wrote:
nice one ... wish that was posted before :-P

You had not asked before :D

_________________
http://www.joomx.com - custom extensions and development
http://www.joomlasupportdesk.com - support, migration, training and consulting
Member of the German Joomla Translation Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 21, 2008 8:48 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Nov 03, 2005 11:00 am
Posts: 20
Hi ,
This PayPal button really [drive] me nuts. I have Joomla 1.5.8 and emailcloac=off but still it wont link to paypal. Just reloads my page again.
I am working with no WYSIWYG editor so that 's not the issue. The {emailcloac=off} seems to work fine. But still no link further to PayPal.

Any help greatly appreciated .. do I need JUMI ? Or can it work without ?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 21, 2008 8:54 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Nov 03, 2005 11:00 am
Posts: 20
The usual as soon as I post something on the it starts to . Looks like I used a faulty PayPal code.

Everything works great as excpected.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 21, 2008 9:26 pm 
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Thu Aug 18, 2005 10:51 pm
Posts: 692
Location: Austria
csaba911 wrote:
The usual as soon as I post something on the it starts to . Looks like I used a faulty PayPal code.

Everything works great as excpected.

Was it your fault or the extension?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 04, 2009 1:50 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Wed Dec 24, 2008 5:24 pm
Posts: 56
Hi,

I've got the same problem with Paypal if anyone can help.

I've switch off the WYSIWYG Editor and made sure that my whitelist is on with action specified and I don't have email cloaking installed.

When I click on the view cart option it opens up a Paypal webpage but says that there is a problem with the sellers website. This code is from my own website which works fine outside of Joomla.

If anyone has any idea's as to why this is happening and how to fix it there is a halo in heaven waiting for you! :)

Scorptech


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 04, 2009 2:46 pm 
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Thu Aug 18, 2005 10:51 pm
Posts: 692
Location: Austria
If the PayPal site opens, your code is almost correct.
There must be something with your email address.

Could you check the code if you look inside the source code of the generated website where you pasted the code?

_________________
http://www.joomx.com - custom extensions and development
http://www.joomlasupportdesk.com - support, migration, training and consulting
Member of the German Joomla Translation Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 04, 2009 3:11 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Wed Dec 24, 2008 5:24 pm
Posts: 56
Hi,

The code that I'm using is pasted from a site that is working.

When you view source of the page that has the "add to cart" and "view cart" icons, Joomla has put in some code in between the paypal form tags which is probably causing the problem.

Here is a sample of the code:

<form target="paypal" action="https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr" method="post">
<div align="center"><font size="-1" face="Arial, Helvetica, sans-serif"></font>
<input name="add" type="hidden" value="1" size="3" maxlength="3">
<font size="-1" face="Arial, Helvetica, sans-serif"><strong>Shipping
Cost</strong></font>
<input type="hidden" name="cmd" value="_cart">
<input type="hidden" name="business" value="
<script language='JavaScript' type='text/javascript'>
<!--
var prefix = '&#109;a' + 'i&#108;' + '&#116;o';
var path = 'hr' + 'ef' + '=';


The text in bold is part of a script that Joomla is putting in between the form tags??.

Any idea's why it does this and how to get around it?

Thanks in advance

Scorptech


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 04, 2009 3:30 pm 
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Thu Aug 18, 2005 10:51 pm
Posts: 692
Location: Austria
Some extension (plugin ?) is cloaking your email address.
Did you tried what i have posted earlier {emailcloak=off}?
And if, try to temporary disable the plugins.
Also, i dont know which further extensions you have installed, maybe (if not the plugins) is causing this?

_________________
http://www.joomx.com - custom extensions and development
http://www.joomlasupportdesk.com - support, migration, training and consulting
Member of the German Joomla Translation Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 04, 2009 6:35 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Wed Dec 24, 2008 5:24 pm
Posts: 56
Hi,

I went back to double check that email cloaking was off and for some reason it was on. When I switched it off, it worked fine however, it begs the questions? why do we need to turn it off? is it a bug?

So for anyone who wants to use there existing Paypal code with Joomla, do the following:-

1) Make sure that email cloaking is disabled

2) Do all your formatting with an editor first

3) Once this is done (the html code will be generated by the editor), switch off your editor to "no editor" in user manager and go back in to your article/module and add your Paypal code

4) If you need to go back to edit the article/module in WYSIWYG, than you will lose your Paypal code and have to add it again! (hopefully this will be sorted in the next version).

Thanks guys!

Regards

Scorptech


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 04, 2009 8:41 pm 
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Thu Aug 18, 2005 10:51 pm
Posts: 692
Location: Austria
Not completely true, because {emailcloak=off} should be doing the job (preventing the email address from cloaking) by placing it inside the article before the code comes.
Quote:
... why do we need to turn it off?

This was only for you to test this function, becausa you told us you have DISabled this plugin ...
Thats why the piece of code above NOT to disable it!

_________________
http://www.joomx.com - custom extensions and development
http://www.joomlasupportdesk.com - support, migration, training and consulting
Member of the German Joomla Translation Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 04, 2009 9:38 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Wed Dec 24, 2008 5:24 pm
Posts: 56
Hi,

So instead of switching off the email cloaking, what I should do is put this piece of text at the top of my article and than carry on typing my article.

If I have to switch to html mode to put in the paypal, will this piece of code still stay in the document or do you have raw code that I can put at the top of the html document?

Scorptech


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 05, 2009 8:42 am 
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Thu Aug 18, 2005 10:51 pm
Posts: 692
Location: Austria
I would say: try it and post your expirience here ....

But:
* but in the code anywhere in the article
* plugin must be enabled otherwise code will be not coverted (to check, try it without)

Play around which is your best solution.

_________________
http://www.joomx.com - custom extensions and development
http://www.joomlasupportdesk.com - support, migration, training and consulting
Member of the German Joomla Translation Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 05, 2009 1:06 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Wed Dec 24, 2008 5:24 pm
Posts: 56
Thanks, will do.

Scorptech


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 22, 2009 4:32 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Dec 30, 2008 1:45 pm
Posts: 5
Why is pasting a PAYPAL link such a task?!?!

I am have the same issue as SCORPTECH however with no success.

1st. I have pasted the code {emailcloak=off} before each paypal button -{emailcloak=off}<form target="paypal". . . . .
-and clicking paypal would just resend to my page.

2nd. Went into plug in and turned off email cloaking. . .
-and clicking paypal would just resend to my page.

3rd. I turned of the email cloaking and also pasted the code {emailcloak=off} . . and ofcourse this code displayed on my page.
-and clicking paypal would just resend to my page.

I am not so clear on the white and black list issue however I just have the white list clicked in article preferences.

below it the page i am working on.

http://www.theflyingbasset.jp/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=55&lang=ja&showall=1

Would appreciate any direction to get the paypal click to follow through.
Cheers.
:pop


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 22, 2009 8:43 am 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Wed Dec 24, 2008 5:24 pm
Posts: 56
Hi,

I managed to get the Paypal working using the standard code but there was too much messing around, so I used Simply Caddy for Paypal which is an good as.

If anyone knows of a better module for Paypal, please let me know.

Scorptech


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 22, 2009 10:46 am 
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Thu Aug 18, 2005 10:51 pm
Posts: 692
Location: Austria
scorptech wrote:
Hi,

I managed to get the Paypal working using the standard code but there was too much messing around, so I used Simply Caddy for Paypal which is an good as.

If anyone knows of a better module for Paypal, please let me know.

Scorptech

Are you looking for a module or a plugin?
Module: not inside content
Plugin: inside content

_________________
http://www.joomx.com - custom extensions and development
http://www.joomlasupportdesk.com - support, migration, training and consulting
Member of the German Joomla Translation Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 22, 2009 1:38 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Wed Dec 24, 2008 5:24 pm
Posts: 56
Hi,

I'm happy with anything that works and looks nice that can be edited via the CSS or a menu.

Free of course!

Any idea's??


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 22, 2009 5:10 pm 
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Thu Aug 18, 2005 10:51 pm
Posts: 692
Location: Austria
Well, i am using on some of my own sites, as well on several cusomers sites this: http://extensions.joomla.org/extensions/e%252dcommerce/donations/6605/details
It is 'only' a module, but has several options/settings.
If you need more, tell me what special.

I have to look in my personal repository, but i think i have made some in the past also a plugin for including in content (but this was for J.1.0.x).

_________________
http://www.joomx.com - custom extensions and development
http://www.joomlasupportdesk.com - support, migration, training and consulting
Member of the German Joomla Translation Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 28, 2009 4:43 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Jan 28, 2007 5:56 pm
Posts: 7
i'm having the same issue - the problem is, the paypal code is being stripped by joomla even when using no-editor mode.

i am NOT using an editor. when i click "apply," it changes this:

Code:
<form action="https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr" method="post">


to this:

Code:
<form method="post">


nothing i do seems to stop this. what is the issue here? why does joomla strip this from the saved code?

this is the problem - it produces the same "page reload" issue mentioned above.

UPDATE: found this link on a similar thread - http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=430&t=342974 - it worked for me - try it.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 04, 2009 4:19 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Feb 04, 2009 4:15 am
Posts: 3
I am having problems with inserting paypal code into a joomla article.
I too insert the code and then when i click on the button in the article it just reopens the same page of my website.
I have turned the code editor off and it doesn't do anything...I tried making a new button and copying the code again into the article but the same thing happens...can anyone give me any advice?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 65 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next



Who is online

Users browsing this forum: Chacapamac and 42 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group