Missing argument 3 after upgrading to 1.5.14

Need help upgrading your Joomla! website or converting to Joomla! 1.5?

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
dmaddox
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Sun Jun 28, 2009 3:39 am

Missing argument 3 after upgrading to 1.5.14

Postby dmaddox » Fri Aug 07, 2009 9:49 pm

Im getting these on most of my component pages:

Code: Select all

Warning: Missing argument 3 for plgContentplg_iframe::onPrepareContent() in /home/users/public_html/**mysite.com**/plugins/content/plg_iframe.php on line 57

Warning: Missing argument 3 for mb_videobot() in /home/users/public_html/**mysite.com**/plugins/content/azvideobot.php on line 8

Warning: Missing argument 3 for plgContenteventDirections::onPrepareContent() in /home/users/public_html/**mysite.com**/plugins/content/eventdirections.php on line 343

Warning: Missing argument 3 for plgContentRokbox::onPrepareContent() in /home/users/public_html/**mysite.com**/plugins/content/rokbox.php on line 26


I upgraded to 1.5.13, had the ill-famed TinyMCE error, so then turned around and upgraded to 1.5.14. That took care of the TinyMCE error, but now having the above on most of my linked component pages.

Thoughts on how to rectify, anyone?
Thank you.
DM

User avatar
dpacadmin
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 6023
Joined: Sat Aug 16, 2008 1:46 pm
Location: the Bat Cave
Contact:

Re: Missing argument 3 after upgrading to 1.5.14

Postby dpacadmin » Sat Aug 08, 2009 1:33 am

This error is for four plugins that are not a part of the default Joomla install. If you do not use them try disabling them.
plg_iframe.php
azvideobot.php
eventdirections.php
rokbox.php

dmaddox
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Sun Jun 28, 2009 3:39 am

Re: Missing argument 3 after upgrading to 1.5.14

Postby dmaddox » Sat Aug 08, 2009 5:31 pm

Well of course i use them.
And i know they arent part of the install.
The point is, there was no error until 1.5.14

User avatar
dpacadmin
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 6023
Joined: Sat Aug 16, 2008 1:46 pm
Location: the Bat Cave
Contact:

Re: Missing argument 3 after upgrading to 1.5.14

Postby dpacadmin » Sun Aug 09, 2009 4:54 am

Then either Joomla is in error or the plugins are no longer compatible with the latest version of Joomla. Check the extension creator's site to see if there is an update for the plugins. Failing that you might try uploading the complete file set for 1.5.14 except the installation folder. Check your FTP logs to be sure all files were uploaded and overwrote the old files. It could be you have a missing or corrupt Joomla file.

The latest changes to Joomla effected the way overrides work for the default templates and the default editor has been updated. Could that have effected your plugins?

User avatar
SOAMJENA
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1203
Joined: Thu May 01, 2008 12:36 pm
Location: QubeSys Technologies Pvt. Ltd ,INDIA
Contact:

Re: Missing argument 3 after upgrading to 1.5.14

Postby SOAMJENA » Tue Sep 15, 2009 8:32 pm

o, here is the solution. Just open that file and do this.

function onPrepareContent( &$article, &$params, $limitstart )

Replace it with,

function onPrepareContent( &$article, &$params, $limitstart = null )

or

function onPrepareContent( &$article, &$params)

Both should work. So try doing any one of them. Thats it..
Web Design, eCommerce and Software Development
Joomla Premium Extensions,Templates and Support Packages

dmaddox
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Sun Jun 28, 2009 3:39 am

Re: Missing argument 3 after upgrading to 1.5.14

Postby dmaddox » Tue Sep 15, 2009 8:43 pm

Thank you, SOAMJENA.
I just wiped everything out and started all over.
Im back where I was and without error.
But hopefully this find of yours can help another in that situation.
Thank you for posting. :)


Return to “Migrating and Upgrading to Joomla! 1.5”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests