The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Security Checklist
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 154 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
PostPosted: Mon Mar 14, 2011 4:04 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Nov 14, 2009 9:01 pm
Posts: 8
I have tried everything in this post and still can't get in. Any other ideas? I'm even willing to pay someone to help me!

Thanks

Dan


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 15, 2011 3:32 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Nov 09, 2010 10:31 am
Posts: 18
NOT AS LUCKY AS YOU GUYS....

I tried everything, but I do not see "Authentication - Joomla" or "User-joomla", and can't find it with the browse tab...

I might have disabled this too???

I did disable the login plugin as I was trying to stop getting all the spam via the forum... Didn't realize I'd block myself out of course. If anyone can point me in the right direction..

Thanks !

EDIT: OK! eventually I found the damn table by clicking back on the name of the database (top left) and making the search via browse tab from there. Don't know why it wouldn't find it via the browse tab of the plugin table, but well... However, couldn't find any "Authentication - User" but it still works again..


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 26, 2011 8:54 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Mar 24, 2011 5:16 pm
Posts: 19
This post SAVED MY ASS! :D

thankyouthankyouthankyouthankyouthankyou...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 10, 2011 8:33 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Jan 26, 2009 9:28 am
Posts: 8
Is it the same way to recover for joomla version 1.6?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 17, 2011 8:30 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Fri Aug 06, 2010 1:56 pm
Posts: 109
nwambach wrote:
Well, I did the same thing everyone else did, I disabled the Authentication-Joomla plug-in... only problem with fixing it was that I'm using Joomla 1.6. In Joomla 1.6 you need to do this:

go to jos_extensions table (not jos_plugins)
find this record and change the bold items to these values:
extension_id 401
name plg_authentication_joomla
type plugin
element joomla
folder authentication
client_id 0
enabled 1
access 1
protected 1

manifest_cache
params {}
custom_data
system_data
checked_out 0
checked_out_time 0000-00-00 00:00:00
ordering
state 1

---

find this record and change the bold items to these values:
extension_id 432
name plg_user_joomla
type plugin
element joomla
folder user
client_id 0
enabled 1
access 1
protected 0

manifest_cache
params {"autoregister":"1"}
custom_data
system_data
checked_out 0
checked_out_time 0000-00-00 00:00:00
ordering 2
state 1

I changed just ENABLED and ACCESS at first and no dice. Nothing helped until I changed state to '1' on both of them.


Kundasang,

This is published one page back.

Thanks to all who posted, saved me hours of looking for a fix.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 18, 2011 2:47 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master
Online

Joined: Mon Mar 20, 2006 1:56 am
Posts: 12561
Location: The Girly Side of Joomla in Sussex
kundasang wrote:
Is it the same way to recover for joomla version 1.6?

please post that in th 1.6 administration forum


Note - disabling all athentaction plugins will mean you can not get into your site

_________________
HU2HY- Poor questions = Poor answer
Un requested Help PM's will be added to the foe list and possibly just deleted
{Community.Connect Administrator }{ Showcase & Security Moderator}


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 11, 2011 12:35 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Aug 01, 2009 11:25 pm
Posts: 23
in PhPmyadmin I have updated the pluggin (Authentication-Joomla) > published = "1"


the JAuthentication error disappear... but still can not log into my admin


this is weird ?

version 1.5.23

any suggestion from an expert


!!!! Find my answer !!!!

updated (User - Joomla!) published = "1"


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jul 21, 2011 4:31 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat May 08, 2010 1:04 am
Posts: 17
I am getting the following error:

JAuthentication::__construct: Could not load authentication libraries.
Username and password do not match or you do not have an account yet.

I have tried everything in this thread and more to fix it but to no avail. I even reinstalled joomla and reattached it to the database (which is obviously where the problem lies) but again to no avail. Any other further suggestions?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jul 21, 2011 4:38 pm 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master
Online

Joined: Mon Mar 20, 2006 1:56 am
Posts: 12561
Location: The Girly Side of Joomla in Sussex
Define "more "

_________________
HU2HY- Poor questions = Poor answer
Un requested Help PM's will be added to the foe list and possibly just deleted
{Community.Connect Administrator }{ Showcase & Security Moderator}


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jul 21, 2011 6:11 pm 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Sun Nov 05, 2006 10:20 pm
Posts: 325
Location: Joomla Moçambique
Thank you
good work
100% done

_________________
http://www.apllic.net


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jul 21, 2011 6:56 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat May 08, 2010 1:04 am
Posts: 17
Yes! Nevermind. David saved me!
had the same error "JAuthentication:_construct: Could not load authentication libraries", but fixed it with another solution I haven't yet seen mentioned.

I have been working on this for 9 hours, and I finally went to another database I had for another site, compared the settings for mySQL database and discovered the error. I also reuploaded the Plugins folder (after I copied the original). I tested the login after I uploaded the Plugins, but I had the same issue.

My mySQL settings that work in my jos_plugins are now:
id name element folder access ordering published iscore
1 Authentication - Joomla joomla authentication 0 1 1 1

For me, my "Access" had been changed to 2 on the Authentication - Joomla table.
Also on the User - Joomla table my "Access" had been changed to 1.

I set the Authentication - Joomla table "Access" to "0" and then all I got was a login-password error.

As soon as I set the User - Joomla table to "0", it worked fine. I logged in, but it took 3 times. Perhaps the cache needed to be cleared out. (I also reset the password - hash tags.)

But thank you all so much for getting me on the right track.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 29, 2011 11:43 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Aug 29, 2011 11:37 am
Posts: 1
Hammah wrote:
ok, after a database crash i'm getting this error when trying to login to admin control.

JAuthentication::__construct: Could not load authentication libraries

I've check the post here and i have changed the state of the published status to 1 in the "jos_plugins" table (it was 0), but no change.

I don't have a "Authentication - Joomla" row in my _plugins table, but i do have...

Authentication - LDAP
Authentication - GMail
Authentication - OpenID

all of which have published set to 0

I have tried upgrading to 1.15.22 from 1.15.14, but i can't remember the install instructions and after ftping the files and overwriting, if i'm supposed to run the INSTALL.php file i just get a blank page with "Restricted access".

any help apprecitated, thanks in advance.


Hammah

Earlier in the posts it was mentioned to not only change the published values of Authentication - Joomla to 1 but also the User - Joomla! to 1 as well.

Hope this helps.

Happy JOOMLING


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Oct 21, 2011 8:06 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Mar 22, 2011 10:42 pm
Posts: 5
I am using phpMyAdmin and am looking for jos_plugins or jos_extensions so I can publish it but none appear. On the Structure tab, all the items start with bpmgu... Not sure where to find it the database, I see that everybody finds it and fixes their problem, some help here, a bit desperate. I am using Joomla 1.7 on my site.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Oct 21, 2011 9:08 pm 
User avatar
Joomla! Hero
Joomla! Hero

Joined: Sat Oct 21, 2006 10:20 pm
Posts: 2727
Location: Wisconsin USA
Table in 1.7 is:
_extensions

the prefix I think varies depending upon individual install.

There is no plugins table, however I think the extensions table is what you want.

1.7 is much different than previous versions, both in code and in table structure. This is why you can not do a simple 'update/upgrade' from 1.5 to 1.7, but rather have to migrate your data and/or design a new site.

When attempting to use information as old as this thread (thread started in 2007) your going to have to take into account that it is possible the information is no longer relevant, the process has changed, or the info is just not applicable.

If you are having questions or issues with 1.7, then please post the issue(s) within the appropriate 1.7 forums.
viewforum.php?f=614

_________________
PhilD -- Unrequested PM's and/or emails may not get a response.
Security Moderator


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 31, 2011 3:33 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Fri Nov 05, 2010 8:39 am
Posts: 93
i'm a bit lost here... i don't have nothing calld jos_plugin...
i'm a newbie so on my wamp i click on phpmyadmin... there i suppose i chose the name of my database but all i get is this: http://www.regiscoque.com/files/db.jpg

can't find nothing called jos_plugin or anything like that...
please help :(


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 31, 2011 8:53 pm 
User avatar
Joomla! Hero
Joomla! Hero

Joined: Sat Oct 21, 2006 10:20 pm
Posts: 2727
Location: Wisconsin USA
thats the listing of database tables. There is no jos_plugin table in 1.7
The _extensions table in your case is stnrm_extensions

_________________
PhilD -- Unrequested PM's and/or emails may not get a response.
Security Moderator


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 06, 2011 7:01 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sun Nov 06, 2011 11:50 am
Posts: 1
Solved. Thank you Insomn3ak!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 27, 2012 8:15 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Thu Jul 02, 2009 8:27 pm
Posts: 152
Location: South East England
I can't find jos_plugins. Where is it? I've gone into phpmyadmin and there is no plugins or authentication.
I can see it there in my file manager, but don't know how to edit it. Help! I am panicking.

_________________
www.whatshallidoaboutmother.co.uk


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 28, 2012 3:56 pm 
User avatar
Joomla! Hero
Joomla! Hero

Joined: Sat Oct 21, 2006 10:20 pm
Posts: 2727
Location: Wisconsin USA
wsidt wrote:
I can't find jos_plugins. Where is it? I've gone into phpmyadmin and there is no plugins or authentication.
I can see it there in my file manager, but don't know how to edit it. Help! I am panicking.

What version of Joomla are you using? This is the 1.5 forum so there will be a table in your database called _plugins (normally this is jos_plugins, but sometimes the prefix is different.)

As I explained above, If you are using 1.7 or later then the prefix may not be jos and the table name has changed to _extensions

If you continue to have issues and are using 1.7, then please post the question in the appropriate 1.7 forum.

_________________
PhilD -- Unrequested PM's and/or emails may not get a response.
Security Moderator


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Mar 29, 2012 5:38 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Mar 29, 2012 5:28 am
Posts: 2
I have the same problem after un-publishing all my plugins - now I can't login at the Joomla backend. I have looked into my database at GoDaddy, and can't find any files called jos_pluggintable. I'm sure I just disabled these plugins, but the limited GoDaddy support tells me I have removed the plug-in, "Authentication - Joomla" or "JAuthentication" which is necessary to authenticate your Admin Login.

Now I'm at a loss :-[ - can anyone help me :geek: , thanks, Nigel. I have the latest Joomla 2.5.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Mar 29, 2012 8:01 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master
Online

Joined: Mon Mar 20, 2006 1:56 am
Posts: 12561
Location: The Girly Side of Joomla in Sussex
removed or unpublished - there is a difference

_________________
HU2HY- Poor questions = Poor answer
Un requested Help PM's will be added to the foe list and possibly just deleted
{Community.Connect Administrator }{ Showcase & Security Moderator}


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Mar 29, 2012 12:55 pm 
User avatar
Joomla! Hero
Joomla! Hero

Joined: Sat Oct 21, 2006 10:20 pm
Posts: 2727
Location: Wisconsin USA
From 1.7 on (this includes 2.5.xx) there is no xx_plugins table. The new table name is xx_extensions where the xx is the table prefix created when Joomla was installed.

Now, why did you unpublish or remove all your extensions? Obviously some are needed for proper operation of Joomla.

If you unpublished all the authentication modules, then you will have to go into the database table and re enable them. If you deleted them or don't know what you did, then well...., you are probably better off overwriting the existing Joomla install (the core files) with a freshly downloaded full install package (not an update package) to ensure you have gotten all the files needed back in their proper structure. Be sure to delete the installation directory (or don't upload it) or you will have other problems. The full package does not contain an active configuration.php file and so your Joomla install will use the existing one for the site.

_________________
PhilD -- Unrequested PM's and/or emails may not get a response.
Security Moderator


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 06, 2012 6:53 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Jul 04, 2012 10:52 am
Posts: 12
Thank you Geeks, saved several hours!!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 06, 2012 8:20 am 
I've been banned!

Joined: Sat Sep 17, 2011 4:05 pm
Posts: 21
excuse me
i do all of solution that you said but its not solve.
maybe its from my hosting??

_________________
http://[spam].ir
http://www.[spam].ir


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 09, 2012 2:34 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sun Apr 08, 2012 8:09 pm
Posts: 4
This is the 2.5.7 fix
http://stackoverflow.com/questions/1337 ... ation-libr

How very odd that the extension should disable itself? Is it a hack? Check you have no 'new' users in your website and update Joomla to the latest version (2.5.8 in my case)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 09, 2012 9:56 pm 
User avatar
Joomla! Hero
Joomla! Hero

Joined: Sat Oct 21, 2006 10:20 pm
Posts: 2727
Location: Wisconsin USA
@gingertop999
It does not disable itself. Either the installation of something else disabled it, you misconfigured or failed to enable something, you disabled a plugin, or the site has been hacked and the hacker turned it off so you can't login.


@tehjobs
Removing or attempting to remove information from templates improperly can cause the template to stop working. Removing copyright from templates without paying the developer for the privilege of copyright notice removal (which Youjoomla requires payment of $35.00 per domain and is very restrictive in what they allow to be removed and when/where their templates can be used) can break the template or cause it to stop working and may be in violation of copyright.

You should use templates from reputable developers, and if the template requires purchase then buy it and follow their rules for proper usage.

Don't get templates from some free download site as the template may contain hack and or spam code.

Don't download a template then later decide to try to remove the copyright. We won't help you and any help in how to remove the copyright notice posted by others will be removed.

If you purchased a template from the developer, and have a current active license for the template, then ask the developer for assistance.

_________________
PhilD -- Unrequested PM's and/or emails may not get a response.
Security Moderator


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 19, 2013 8:35 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Aug 10, 2008 8:46 pm
Posts: 5
A million thanks! You are a genius!! :D


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 07, 2013 9:16 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Feb 07, 2013 8:41 pm
Posts: 2
I have the same problem with J2.5 and I have tried all the solutions on this thread but to no avail, does anyone have an answer instead of bleating about copyright removal!!!!!!!! >:(


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 27, 2013 5:09 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Nov 06, 2012 5:59 pm
Posts: 7
Ok guys, found this out the hard way but it seems to have worked...not sure if this will work with other version of joomla, but our old site is running on joomla 1.5.23. I was also having problems with the "permissions" of the jos_plugins table (setting the access to 0 or 1 on the Authentication - Joomla or User - Joomla!), but here's the skinny...to be able to to regain access to my site i had to set these values to the following:

Authentication - Joomla
access = 0
ordering = 1
published = 1
iscore = 1
client_id = 0
checked_out = 0

User - Joomla!
access = 0
ordering = 0
published = 1
iscore = 0
client_id = 0
checked_out = 0

And this was done using the mysql command line or if you have myphpadmin or any other client, im very sure that it will work as well...hopefully this helps out, and remedies some headaches that i know its causing.

Luis :D


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Aug 22, 2014 1:14 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Aug 21, 2014 10:31 am
Posts: 4
Helo Everybody,

I urgently need a help on how to resolve JAuthentication: :__construct: Could not load authentication libraries problem. I am using XAMPP on a localhost to [drive] my database. I cant find the _jos_stuff.

I would also appreciate if reactions can also be sent to [email protected] .


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 154 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group