Extended Menu

Do you have an Open Source Product available for Joomla!? Let everyone know here.

Moderator: normdouglas

Forum rules
Global Rules
Additional Rules for this forum <------- Please read before posting
User avatar
WorkOutMan
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 436
Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Location: Van Nuys, California

Re: Extended Menu

Postby WorkOutMan » Fri Sep 04, 2009 7:49 pm

Yeah, the submenu is enabled. I have chosen position breadcrumb for my main menu, which is the correct positioning for it on my template. I've assigned the submenu to position left.

My main menu parameters are:
Menu Name mainmenu
Menu Style legacy horizontal

Start Level 0
End Level 1
Always show sub-menu Items No

Target Position (empty)

The submenu parameters are:
Menu Name mainmenu
Menu Style list

Start Level 1
End Level 10
Always show sub-menu Items Yes

Target Position (empty)

my site is www.infinitesolutionsonline.com

Thanks!
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)

User avatar
WorkOutMan
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 436
Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Location: Van Nuys, California

Re: Extended Menu

Postby WorkOutMan » Fri Sep 04, 2009 10:56 pm

This now works, disregard the last post. Thanks Troggs!

My extended menu module doesn't work though, still looking for info on that.. I'll keep on looking..
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)

User avatar
troggs
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 70
Joined: Thu Jun 15, 2006 8:40 am
Location: Stockholm, Sweden

Re: Extended Menu

Postby troggs » Sat Sep 05, 2009 1:04 pm

No probs muscle builder! :-)

/ T

bgever
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Sun Sep 06, 2009 4:55 am
Location: Hong Kong

Re: Extended Menu

Postby bgever » Sun Sep 06, 2009 5:03 am

I have a small issue with the Extended Menu. It works great and the features allow me to create a very flexible template for my first Joomla website. Thanks for this nice module!

However, for my template I need several Extended Menu modules in one location. But when I go to the module management page, and click the New button, there is no item that shows the Extended Menu. Only the default main menu...

As a workaround I was able to copy the existing Extended Menu, but for completeness I think it would be better to have the Extended Menu in the 'new module' page also.

I'm sorry if this problem was reported before and I missed the discussion. I didn't have time to crawl through 31 pages. ;-)

Keep up the great work!

Laus
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 17
Joined: Wed Aug 01, 2007 9:54 am

Re: Extended Menu

Postby Laus » Tue Sep 15, 2009 10:32 am

I am using suckerfish-horizontal with J!1.5.13. I have followed the myriad of how to's out there but I now have a top menu with drop downs permanently ON and positioned (as attached).
Picture9.png


This is straight out of the box I have not meddled with any CSS but I have followed the instructions for the menu set up. My question is what should I be looking to do to fix this - there are so many different discussions out there about x/z positions and styles, but all I want to do is get it working - I can meddle with the style after.

Any pointers please???

Is there an extended menu expert out there that wants a commission :D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

steinm10
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 87
Joined: Sat Jan 07, 2006 10:38 pm

Re: Extended Menu

Postby steinm10 » Tue Sep 15, 2009 8:25 pm

I wish I was an expert. I'm having some troubles with my extended menu on the following site: emu-aaup.org

It works in IE7, but non-functional in Firefox, Safari and IE8. Help would be greatly appreciated.

User avatar
WorkOutMan
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 436
Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Location: Van Nuys, California

Re: Extended Menu

Postby WorkOutMan » Thu Sep 24, 2009 11:49 pm

The extended menu module is non-functional in all browsers! www.infinitesolutionsonline.com

:(
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)

User avatar
WorkOutMan
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 436
Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Location: Van Nuys, California

Re: Extended Menu

Postby WorkOutMan » Fri Sep 25, 2009 8:40 pm

I've reinstalled the extended menu module, and follow the steps exactly as stated on http://docs.joomla.org/Creating_a_CSS_Drop_down_Menu for using extended menu as a joomla menu. My site now displays coding in the header area on the front end of my site, and there is no drop down effect.

Please help! http://www.infinitesolutionsonline.com
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)

User avatar
WorkOutMan
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 436
Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Location: Van Nuys, California

Re: Extended Menu

Postby WorkOutMan » Sat Oct 03, 2009 7:32 pm

Is anybody out there???......... :eek:
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)

User avatar
TomT
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1215
Joined: Thu Aug 18, 2005 5:50 am
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Extended Menu

Postby TomT » Mon Oct 05, 2009 7:40 am

Why do you want to use extended menu? As far as I can see you have no need for it for the site you posted. I would recommend to stick with the default Joomla! menu and create the dropdown with the tutorial.

User avatar
WorkOutMan
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 436
Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Location: Van Nuys, California

Re: Extended Menu

Postby WorkOutMan » Thu Oct 08, 2009 7:21 pm

The only tutorial that I know of is http://docs.joomla.org/Creating_a_CSS_Drop_down_Menu

I would like to have a drop down menu, that's why I chose Extended Menu :)
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)

User avatar
TomT
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1215
Joined: Thu Aug 18, 2005 5:50 am
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Extended Menu

Postby TomT » Fri Oct 09, 2009 6:30 am

You don't need Ext menu for a drop down. I use this technique: http://www.htmldog.com/articles/suckerfish/dropdowns/ , with the default Joomla menu. Works in all browsers.

User avatar
WorkOutMan
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 436
Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Location: Van Nuys, California

Re: Extended Menu

Postby WorkOutMan » Tue Oct 13, 2009 12:22 am

:D :D :D :D

Thank you! This is a great resource!

Have an amazing day!

Ty
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)

User avatar
WorkOutMan
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 436
Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Location: Van Nuys, California

Re: Extended Menu

Postby WorkOutMan » Tue Oct 13, 2009 9:16 pm

Hi again!

I added the menu tag ID "TestTag" to my main menu module, and edited the sample coding to: #TestTag. I tried including the javascript with the css, however that didin't work. I then added to my index.php head tag:

Code: Select all

<script type="text/javascript">
sfHover = function() {
   var sfEls = document.getElementById("TestTag").getElementsByTagName("LI");
   for (var i=0; i<sfEls.length; i++) {
      sfEls[i].onmouseover=function() {
         this.className+=" sfhover";
      }
      sfEls[i].onmouseout=function() {
         this.className=this.className.replace(new RegExp(" sfhover\\b"), "");
      }
   }
}
if (window.attachEvent) window.attachEvent("onload", sfHover);
</script>


But this didn't work either. By doesn't work, I mean that the submenu items that are assigned to Internet Services are not displayed. Any ideas on this??

Thank you for help!

Ty
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)

User avatar
TomT
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1215
Joined: Thu Aug 18, 2005 5:50 am
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Extended Menu

Postby TomT » Wed Oct 14, 2009 6:06 am

If you're still talking about http://www.infinitesolutionsonline.com/ , there aren't any submenu-items? So there is nothing to display in a drop down. You'll have to create second level links under 'internet services' first.

Bart00
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Mon Sep 14, 2009 9:41 pm

Re: Extended Menu

Postby Bart00 » Wed Oct 14, 2009 12:27 pm

Maybe this has been asked, but there's too much posts to read the whole topic:

I made a menu split in two (mainmenu & submenu). Highlighting works fine as long as I click on the menu, but as soon as I click on a link that is not in the menu, Extended Menu loses track and doesn't highlight or show the submenu. What can I do to resolve this? I want it to remember where it was.

User avatar
WorkOutMan
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 436
Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Location: Van Nuys, California

Re: Extended Menu

Postby WorkOutMan » Fri Oct 16, 2009 7:54 pm

I do have sub menu items. The display varies with the type of menu style, however there is no drop down effect.

When the menu style is set to List, it displays:
Image

When set to Legacy Vertical, it displays:
Image

with Legacy Horizontal:
Image

and Flat List:
Image
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)

User avatar
TomT
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1215
Joined: Thu Aug 18, 2005 5:50 am
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Extended Menu

Postby TomT » Mon Oct 19, 2009 6:15 am

You're doing something wrong :). You don't have submenu-items. If Internet services has to be in the drop down of Computer services you have to assign CS as the parent item of IS.
You van do this in the menumanager. Go to the main menu, open the IS item and set CS as parent in the settings left.
Only than will Joomla create the extra ul you need for the drop down.

User avatar
WorkOutMan
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 436
Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Location: Van Nuys, California

Re: Extended Menu

Postby WorkOutMan » Mon Oct 19, 2009 6:44 pm

Internet Services isn't in the drop down of Computer Services. Computer Services & Internet Services are two separate Parent menu items.

I also tried applying Computer Services as the parent item of Internet Services, however the display remains the same for all the menu style lay outs as posted above. The child menu items are displayed in the same level as the parent's with no drop down effect.
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)

User avatar
TomT
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1215
Joined: Thu Aug 18, 2005 5:50 am
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Extended Menu

Postby TomT » Tue Oct 20, 2009 7:38 am

The is something wrong with your menu because in the source code I don't seen any nested ul in a parent li. Since it is this nested ul that is positioned in the drop down css, you definitely need is. Usually the Joomla men generates this ul. No idea what's wrong.

User avatar
WorkOutMan
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 436
Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Location: Van Nuys, California

Re: Extended Menu

Postby WorkOutMan » Wed Oct 21, 2009 10:50 pm

Could it be the template I'm using? Or maybe some extended menu code that is still affecting the menu?

What would you do if you were me?

Thank you for helping.

Ty
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)

User avatar
TomT
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1215
Joined: Thu Aug 18, 2005 5:50 am
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Extended Menu

Postby TomT » Thu Oct 22, 2009 6:44 am

There might be something wrong in your menu-module settings. If you give me temporary access to the administrator I can have a look. If you want you can make an extra user account and pm me the login.

User avatar
WorkOutMan
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 436
Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Location: Van Nuys, California

Re: Extended Menu

Postby WorkOutMan » Tue Oct 27, 2009 4:51 pm

Hi Tom,

Did you receive the PM I sent you?
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)

User avatar
TomT
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1215
Joined: Thu Aug 18, 2005 5:50 am
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Extended Menu

Postby TomT » Mon Nov 02, 2009 8:11 am

Hi Ty, i changed the following parameters:
Menustyle: list
End level: 2
Always show sub-menu Items: yes

The last one was causing your problem. You do want your submenu items displayed, the dropdown css hides it.

Tom

User avatar
lcdweb
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 87
Joined: Thu Jul 19, 2007 3:32 am
Location: Albany, NY
Contact:

Re: Extended Menu

Postby lcdweb » Mon Nov 23, 2009 11:06 am

I'm getting the same error as ymray above --

When using sections, the links built are either not part of the section configured, or lead to 404 errors.

studyhard
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Wed Nov 18, 2009 5:21 am

Re: Extended Menu

Postby studyhard » Sun Nov 29, 2009 11:40 pm

Please help:

I have problem like in http://www.infinitesolutionsonline.com (WorkOutMan site): the dropdown menu look ok but when we move the pointer down to choose the second level the menu dissapear. Play with it a little, you will see, the dropdown is behind the article. is there any way to fix it?

User avatar
joomGO
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 43
Joined: Mon Sep 14, 2009 11:52 pm

Re: Extended Menu

Postby joomGO » Tue Dec 01, 2009 4:45 pm

Can this extension not be used for a Vertical Suckerfish style menu in a left or right module position?

User avatar
WorkOutMan
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 436
Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Location: Van Nuys, California

Re: Extended Menu

Postby WorkOutMan » Wed Dec 16, 2009 6:49 pm

studyhard wrote:Please help:

I have problem like in http://www.infinitesolutionsonline.com (WorkOutMan site): the dropdown menu look ok but when we move the pointer down to choose the second level the menu dissapear. Play with it a little, you will see, the dropdown is behind the article. is there any way to fix it?


Hi, try applying z-index to the li ul and li ul li's
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)

User avatar
lcdweb
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 87
Joined: Thu Jul 19, 2007 3:32 am
Location: Albany, NY
Contact:

Re: Extended Menu

Postby lcdweb » Thu Dec 24, 2009 8:53 pm

When using Extended Menu to dynamically list articles in a category, there can be quite a long delay between when you publish a new article, and it shows up in the list -- even when the cache is turned off for that instance of the module. Anyone know why this happens or if it can be controlled?

emeyer
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 315
Joined: Thu Sep 29, 2005 2:37 am
Contact:

Re: Extended Menu

Postby emeyer » Fri Dec 25, 2009 5:28 am

Confirmed, same experience with delay. The only solution I've found is to delete the menu item and insert a new one (not the most desirable workaround).


Return to “Open Source Products for Joomla!”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests