The Joomla! Forum ™



Forum rules


Global Rules
Additional Rules for this forum <------- Please read before posting



Post new topic Reply to topic  [ 1012 posts ]  Go to page Previous  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Next
Author Message
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Fri Sep 04, 2009 7:49 pm 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Posts: 439
Location: Van Nuys, California
Yeah, the submenu is enabled. I have chosen position breadcrumb for my main menu, which is the correct positioning for it on my template. I've assigned the submenu to position left.

My main menu parameters are:
Menu Name mainmenu
Menu Style legacy horizontal

Start Level 0
End Level 1
Always show sub-menu Items No

Target Position (empty)

The submenu parameters are:
Menu Name mainmenu
Menu Style list

Start Level 1
End Level 10
Always show sub-menu Items Yes

Target Position (empty)

my site is www.infinitesolutionsonline.com

Thanks!

_________________
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Fri Sep 04, 2009 10:56 pm 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Posts: 439
Location: Van Nuys, California
This now works, disregard the last post. Thanks Troggs!

My extended menu module doesn't work though, still looking for info on that.. I'll keep on looking..

_________________
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Sat Sep 05, 2009 1:04 pm 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Thu Jun 15, 2006 8:40 am
Posts: 70
Location: Stockholm, Sweden
No probs muscle builder! :-)

/ T


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Sun Sep 06, 2009 5:03 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sun Sep 06, 2009 4:55 am
Posts: 2
Location: Hong Kong
I have a small issue with the Extended Menu. It works great and the features allow me to create a very flexible template for my first Joomla website. Thanks for this nice module!

However, for my template I need several Extended Menu modules in one location. But when I go to the module management page, and click the New button, there is no item that shows the Extended Menu. Only the default main menu...

As a workaround I was able to copy the existing Extended Menu, but for completeness I think it would be better to have the Extended Menu in the 'new module' page also.

I'm sorry if this problem was reported before and I missed the discussion. I didn't have time to crawl through 31 pages. ;-)

Keep up the great work!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Tue Sep 15, 2009 10:32 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Aug 01, 2007 9:54 am
Posts: 17
I am using suckerfish-horizontal with J!1.5.13. I have followed the myriad of how to's out there but I now have a top menu with drop downs permanently ON and positioned (as attached).
Attachment:
Picture9.png


This is straight out of the box I have not meddled with any CSS but I have followed the instructions for the menu set up. My question is what should I be looking to do to fix this - there are so many different discussions out there about x/z positions and styles, but all I want to do is get it working - I can meddle with the style after.

Any pointers please???

Is there an extended menu expert out there that wants a commission :D


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Tue Sep 15, 2009 8:25 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Sat Jan 07, 2006 10:38 pm
Posts: 87
I wish I was an expert. I'm having some troubles with my extended menu on the following site: emu-aaup.org

It works in IE7, but non-functional in Firefox, Safari and IE8. Help would be greatly appreciated.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Thu Sep 24, 2009 11:49 pm 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Posts: 439
Location: Van Nuys, California
The extended menu module is non-functional in all browsers! www.infinitesolutionsonline.com

:(

_________________
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Fri Sep 25, 2009 8:40 pm 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Posts: 439
Location: Van Nuys, California
I've reinstalled the extended menu module, and follow the steps exactly as stated on http://docs.joomla.org/Creating_a_CSS_Drop_down_Menu for using extended menu as a joomla menu. My site now displays coding in the header area on the front end of my site, and there is no drop down effect.

Please help! http://www.infinitesolutionsonline.com

_________________
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Sat Oct 03, 2009 7:32 pm 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Posts: 439
Location: Van Nuys, California
Is anybody out there???......... :eek:

_________________
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Mon Oct 05, 2009 7:40 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Thu Aug 18, 2005 5:50 am
Posts: 1180
Location: Amsterdam
Why do you want to use extended menu? As far as I can see you have no need for it for the site you posted. I would recommend to stick with the default Joomla! menu and create the dropdown with the tutorial.

_________________
http://www.tastymouse.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Thu Oct 08, 2009 7:21 pm 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Posts: 439
Location: Van Nuys, California
The only tutorial that I know of is http://docs.joomla.org/Creating_a_CSS_Drop_down_Menu

I would like to have a drop down menu, that's why I chose Extended Menu :)

_________________
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Fri Oct 09, 2009 6:30 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Thu Aug 18, 2005 5:50 am
Posts: 1180
Location: Amsterdam
You don't need Ext menu for a drop down. I use this technique: http://www.htmldog.com/articles/suckerfish/dropdowns/ , with the default Joomla menu. Works in all browsers.

_________________
http://www.tastymouse.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Tue Oct 13, 2009 12:22 am 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Posts: 439
Location: Van Nuys, California
:D :D :D :D

Thank you! This is a great resource!

Have an amazing day!

Ty

_________________
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Tue Oct 13, 2009 9:16 pm 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Posts: 439
Location: Van Nuys, California
Hi again!

I added the menu tag ID "TestTag" to my main menu module, and edited the sample coding to: #TestTag. I tried including the javascript with the css, however that didin't work. I then added to my index.php head tag:

Code:
<script type="text/javascript">
sfHover = function() {
   var sfEls = document.getElementById("TestTag").getElementsByTagName("LI");
   for (var i=0; i<sfEls.length; i++) {
      sfEls[i].onmouseover=function() {
         this.className+=" sfhover";
      }
      sfEls[i].onmouseout=function() {
         this.className=this.className.replace(new RegExp(" sfhover\\b"), "");
      }
   }
}
if (window.attachEvent) window.attachEvent("onload", sfHover);
</script>


But this didn't work either. By doesn't work, I mean that the submenu items that are assigned to Internet Services are not displayed. Any ideas on this??

Thank you for help!

Ty

_________________
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Wed Oct 14, 2009 6:06 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Thu Aug 18, 2005 5:50 am
Posts: 1180
Location: Amsterdam
If you're still talking about http://www.infinitesolutionsonline.com/ , there aren't any submenu-items? So there is nothing to display in a drop down. You'll have to create second level links under 'internet services' first.

_________________
http://www.tastymouse.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Wed Oct 14, 2009 12:27 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Sep 14, 2009 9:41 pm
Posts: 33
Maybe this has been asked, but there's too much posts to read the whole topic:

I made a menu split in two (mainmenu & submenu). Highlighting works fine as long as I click on the menu, but as soon as I click on a link that is not in the menu, Extended Menu loses track and doesn't highlight or show the submenu. What can I do to resolve this? I want it to remember where it was.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Fri Oct 16, 2009 7:54 pm 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Posts: 439
Location: Van Nuys, California
I do have sub menu items. The display varies with the type of menu style, however there is no drop down effect.

When the menu style is set to List, it displays:
Image

When set to Legacy Vertical, it displays:
Image

with Legacy Horizontal:
Image

and Flat List:
Image

_________________
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Mon Oct 19, 2009 6:15 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Thu Aug 18, 2005 5:50 am
Posts: 1180
Location: Amsterdam
You're doing something wrong :). You don't have submenu-items. If Internet services has to be in the drop down of Computer services you have to assign CS as the parent item of IS.
You van do this in the menumanager. Go to the main menu, open the IS item and set CS as parent in the settings left.
Only than will Joomla create the extra ul you need for the drop down.

_________________
http://www.tastymouse.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Mon Oct 19, 2009 6:44 pm 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Posts: 439
Location: Van Nuys, California
Internet Services isn't in the drop down of Computer Services. Computer Services & Internet Services are two separate Parent menu items.

I also tried applying Computer Services as the parent item of Internet Services, however the display remains the same for all the menu style lay outs as posted above. The child menu items are displayed in the same level as the parent's with no drop down effect.

_________________
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Tue Oct 20, 2009 7:38 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Thu Aug 18, 2005 5:50 am
Posts: 1180
Location: Amsterdam
The is something wrong with your menu because in the source code I don't seen any nested ul in a parent li. Since it is this nested ul that is positioned in the drop down css, you definitely need is. Usually the Joomla men generates this ul. No idea what's wrong.

_________________
http://www.tastymouse.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Wed Oct 21, 2009 10:50 pm 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Posts: 439
Location: Van Nuys, California
Could it be the template I'm using? Or maybe some extended menu code that is still affecting the menu?

What would you do if you were me?

Thank you for helping.

Ty

_________________
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Thu Oct 22, 2009 6:44 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Thu Aug 18, 2005 5:50 am
Posts: 1180
Location: Amsterdam
There might be something wrong in your menu-module settings. If you give me temporary access to the administrator I can have a look. If you want you can make an extra user account and pm me the login.

_________________
http://www.tastymouse.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Tue Oct 27, 2009 4:51 pm 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Posts: 439
Location: Van Nuys, California
Hi Tom,

Did you receive the PM I sent you?

_________________
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Mon Nov 02, 2009 8:11 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Thu Aug 18, 2005 5:50 am
Posts: 1180
Location: Amsterdam
Hi Ty, i changed the following parameters:
Menustyle: list
End level: 2
Always show sub-menu Items: yes

The last one was causing your problem. You do want your submenu items displayed, the dropdown css hides it.

Tom

_________________
http://www.tastymouse.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Mon Nov 23, 2009 11:06 am 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Thu Jul 19, 2007 3:32 am
Posts: 87
Location: Albany, NY
I'm getting the same error as ymray above --

When using sections, the links built are either not part of the section configured, or lead to 404 errors.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Sun Nov 29, 2009 11:40 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Nov 18, 2009 5:21 am
Posts: 1
Please help:

I have problem like in http://www.infinitesolutionsonline.com (WorkOutMan site): the dropdown menu look ok but when we move the pointer down to choose the second level the menu dissapear. Play with it a little, you will see, the dropdown is behind the article. is there any way to fix it?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Tue Dec 01, 2009 4:45 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Sep 14, 2009 11:52 pm
Posts: 43
Can this extension not be used for a Vertical Suckerfish style menu in a left or right module position?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Wed Dec 16, 2009 6:49 pm 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Sat Jul 11, 2009 8:33 pm
Posts: 439
Location: Van Nuys, California
studyhard wrote:
Please help:

I have problem like in http://www.infinitesolutionsonline.com (WorkOutMan site): the dropdown menu look ok but when we move the pointer down to choose the second level the menu dissapear. Play with it a little, you will see, the dropdown is behind the article. is there any way to fix it?


Hi, try applying z-index to the li ul and li ul li's

_________________
"The accumulation of knowledge leads to the recognition of ignorance."
- Prof. Ie
If you have an issue, and think I can help you, feel invited to PM me a link to your post. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Thu Dec 24, 2009 8:53 pm 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Thu Jul 19, 2007 3:32 am
Posts: 87
Location: Albany, NY
When using Extended Menu to dynamically list articles in a category, there can be quite a long delay between when you publish a new article, and it shows up in the list -- even when the cache is turned off for that instance of the module. Anyone know why this happens or if it can be controlled?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extended Menu
PostPosted: Fri Dec 25, 2009 5:28 am 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Thu Sep 29, 2005 2:37 am
Posts: 189
Confirmed, same experience with delay. The only solution I've found is to delete the menu item and insert a new one (not the most desirable workaround).

_________________
Ernest Meyer

http://www.yofiel.com


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1012 posts ]  Go to page Previous  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Next



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group