The Joomla! Forum ™






Post new topic Reply to topic  [ 34 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: Wed Nov 18, 2009 9:17 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Nov 09, 2009 12:05 pm
Posts: 22
Location: beograd
ok, pročitao sam ponuđeni topic i pokušaću da napišem korak po korak šta sam radio.

1) hostujem se na sezamhostingu i iz cpanela sam izvukao sledeće podatke

Apache version 2.2.11 (Unix)
PHP version 5.2.8
MySQL version 5.0.67-community
Architecture i686
Operating system Linux

2) stari sajt u ver joomla 1.0.x se nalazi na adresi splavarenje.com/cms

3) pomoću komponente migrator iz zvanične dokumentacije joomle sam napravio .sql fajl baze podataka koje sam imao. taj fajl sam downloadowao na računar

4) instalirao sam joomla 1.5 u root i sad se novi sajt nalazi na adresi splavarenje.com/index.php

5) možda je i greška, kao što videh na ponuđenom topicu, instalirao sam sample data pri instalaciji joomle 1.5

6) zatim sam instalirao migrator assistant u novu joomlu i njime uploadovao .sql koji sam pre toga napravio.

7) u folderu languages u xml fajlovima pod encoding stoji utf-8

8 ) kad se iz IE otvara sajt takođe već stoji da je encoding utf-8

9) zatim sam pokrenuo predloženi fajl izmjena_enkodinga.php i dobio sam izveštaj kako je sve CONVERTED

izvinite na zamajavanju, bilo kakva pomoć je više nego dobrodošla!

_________________
www.splavarenje.com
www.alfatim.rs


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 18, 2009 10:15 am 
User avatar
Joomla! Hero
Joomla! Hero

Joined: Fri Oct 12, 2007 10:31 am
Posts: 2103
Location: Novi Sad, Serbia
Da probamo ovako: U "staroj" Joomli pretpostavljam da je enkoding bio neki "latin1"? Ti si tabele kao takve importovao u novu bazu ciji je enkoding vec UTF-8? Ili su tabele i u novoj bazi opet onaj "latin1"? Taj deo nisi nigde objasnio i to je deo koji samo ti znas sta si uradio.
Jedno je enkoding programa tj. skripte (kako sam editor zapisuje taj tekst, ako koristis npr. notepad++ u Format ces videti na koji nacin se sve moze zapisati), drugo je definisanje enkodinga za prikazivanje cele aplikacije, ili direktiva browseru kako da prikaze podatke i to je ono sto ti vidis (npr. "<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />"), a trece je enkoding same baze a to je ono sto u tvom slucaju pravi problem.
Opet, da bi ti bilo jos jasnije o cemu se radi pogledaj i ovo http://www.joomlamontenegro.com/mysql/76-importtabele

_________________
Moj blog: http://www.kuvarancije.com/
Graficki, web dizajn & Izrada sajtova,
Svetlana Zec - Follow me on Twitter @cicans
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." A.Einstein


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 19, 2009 10:23 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Nov 09, 2009 12:05 pm
Posts: 22
Location: beograd
izvini, sad sam se totalno pogubio. sad ne znam šta treba da radim

_________________
www.splavarenje.com
www.alfatim.rs


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 08, 2012 10:59 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Oct 08, 2012 10:52 am
Posts: 1
Location: Srbija
Da li je neko radio migraciju sa 1.5 na 3.0?
Da li je uopste moguce ili mora na 2.5 pa na 3?
Pozdrav,
Sasa


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 34 posts ]  Go to page Previous  1, 2



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group