Maksine

,
Ideje su ti super ali Joomla! Day treba da sluzi za osnovno i malo sire upoznavanje sa dzumlom. Takodje ne sluzi da Marko, Dragan i ostali lijece sujetu i komplekse. Vise ljudi ima koji bi zeljeli da cuju osnovne stvari nego da slusaju SQL, XML, *BSD a dzumla dan, mora sluziti jos jednoj svrsi a to je druzenje. Toliko provedemo zajedno na ovom forumu da takvo jedno druzenje meni licno zaista znaci iako nisam mogao doci prvi put.
Maksin wrote:
Razna i napredna podešavanja i konfigurisanje Apache, Php i MySql servera. Bezbednost servera i obavezna tema o mnogim parametrima za konfigurisanje .htaccsess fajla.
Obavezna tema o bezbednosti Joomle. Najčešći propusti, problemi, kako se zaštiti i na koji način. Kako prepoznati napade i upade i kako ih otkloniti na najbezbolniji način.
Ja sam spreman da platim takvo predavanje.
Maksin wrote:
Voleo bih da bude makar jedno predavanje posvećeno developerima. Priča o framework-u Joomle, kreiranje podloge za komponente, module i plugin-ove. Takođe rad sa mysql bazama i xml fajlovima.
Za ovo nam treba Joomla! "mjesec dana" a ne Joomla! Day
Maksin wrote:
Popularni SEF linkovi. Za 1.0.x i 1.5.x verzije. Pošto vidim da je na prošlom Joomla day-u bilo simpatična priča o njima, možda sada da se ipak priča malo o backend-u kreiranja linkova, problemima i sigurnosti. Priča o .htaccsess podešavanjima i developmentu koda, kao i korišćenje SEF linkova sa SSL enkripcijama (sefRelToAbs i josURL). Rešavanje problema o dupliranju i kopiranju linkova za kreiranje pdf, email i štampanje sadržaja.
Ako ipak bude priče o samim komponentama, tu mogu da pomognem jer sam radio na developmentu Sh404SEF komponente i eksternih plugin-ova (SEF linkovi i meta), DOCman komponente i modula (Download) i RSGallery2 komponente i modula (Galerija slika, doduše sa starom verzijom). Inače se bavim Internet marketingom i ako na tom polju mogu da pomognem, možemo da se dogovorimo.
ali ipak želim da na neki način učestvujem u ovom Joomla! day-u
Eto, sam si odgovorio.
Maksin wrote:
simpatična priča o njima
Ok. Shvatio sam zaista sta oces da kazes. Mislim da nije u redu takvo komentarisanje tim prije sto je ovo zajednica i sto se svi trudimo, neki put nije i najbolje sto mozemo da damo sve od sebe al se trudimo. Srecom nismo sekta.
Meni je licno pun ..... gordih ljudi koji vole sebe da slusaju. Ja nisam od tipova koji odje odisu smirenoscu pa sigurno nisam ni omiljeni lik.
Dragan je imao SUPERB predavanje na kome je mnogima objasnio osnovne pojmove i dao dobru osnovu o SEO i SEF-u. A to je bio i cilj.