The Joomla! Forum ™






Post new topic Reply to topic  [ 42 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: Wed Jan 25, 2012 12:29 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Thu Mar 19, 2009 11:51 am
Posts: 104
Ok, done... H1 tag is recognized, h1 tag text visible in black and logo disappeared... ;-)

And now...?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 25, 2012 12:41 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Feb 23, 2010 8:16 pm
Posts: 295
Location: Lancaster UK
I can see, you need to reduce the h1 slightly and put this html tag before the image:

<br />

here's the code with the break added, but you still need to reduce the h1 to one line.

<div id="logo"><h1>Fkk und Saunaclubs in Deutschland, Österreich und der Schweiz<br />
<a title="Fkk und Saunaclubs in Deutschland, Österreich und der Schweiz" href="/index.php">
<img title="FKK und Saunaclubs in Deutschland, Österreich und der Schweiz" alt="FKK und Saunaclubs in Deutschland, Österreich und der Schweiz" src="http://www.saunaclub.info/templates/ict_sunset/images/logo.png" /></a></h1>
</div>

_________________
Joomla Expert http://www.deanmarshall.co.uk/joomla-expert.html Expert Joomla Development and Support
Music For Schools http://www.musicforschoolsltd.co.uk/ Primary Schools Summer Musicals


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 25, 2012 12:50 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Thu Mar 19, 2009 11:51 am
Posts: 104
Ok, I placed the amended code, but nothing changed...

What do you mean with 'reducing the h1 to one line'? If this would mean to have the whole code in one line, I did this also... same result...

Please advice.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 25, 2012 12:53 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Feb 23, 2010 8:16 pm
Posts: 295
Location: Lancaster UK
A slight change to the CSS provided:

From this:

#logo h1 a {
display: block;
text-indent: -5000px;
text-decoration: none;
}

To this:

#logo h1 {
display: block;
text-indent: -5000px;
text-decoration: none;
}

_________________
Joomla Expert http://www.deanmarshall.co.uk/joomla-expert.html Expert Joomla Development and Support
Music For Schools http://www.musicforschoolsltd.co.uk/ Primary Schools Summer Musicals


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 25, 2012 12:59 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Feb 23, 2010 8:16 pm
Posts: 295
Location: Lancaster UK
Change one line of CSS and it's fixed

template_css.css (line 466)

From this

#logo, img#logo {
border: 0 none;
left: 0;
position: absolute;
top: 5px;
z-index: 9;
}

To this

#logo, img#logo {
border: 0 none;
left: 0;
position: absolute;
top: -38px;
z-index: 9;
}

Done!

Their is a slight display glitch, the CSS to correct this could be better, I will have a look and hopefully come back with a better answer, but for now it works.

_________________
Joomla Expert http://www.deanmarshall.co.uk/joomla-expert.html Expert Joomla Development and Support
Music For Schools http://www.musicforschoolsltd.co.uk/ Primary Schools Summer Musicals


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 25, 2012 1:04 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Thu Mar 19, 2009 11:51 am
Posts: 104
Ok, h1 tag text is recognized and not displayed, but logo is not visible...

Seems we are close... ;-)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 25, 2012 1:19 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Feb 23, 2010 8:16 pm
Posts: 295
Location: Lancaster UK
You just need to remove the 'a' in the snippet of CSS I gave you.

From this:

#logo h1 a

To this:

#logo h1

_________________
Joomla Expert http://www.deanmarshall.co.uk/joomla-expert.html Expert Joomla Development and Support
Music For Schools http://www.musicforschoolsltd.co.uk/ Primary Schools Summer Musicals


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 25, 2012 1:22 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Thu Mar 19, 2009 11:51 am
Posts: 104
I did change it back... no change.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 25, 2012 1:33 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Feb 23, 2010 8:16 pm
Posts: 295
Location: Lancaster UK
When I look in Firebug, I see this:

template_css.css (line 68)
#logo h1 a {
display: block;
text-indent: -5000px;
text-decoration: none;
}

If you've removed the 'a' and it's still showing, which it shouldn't, try clearing the cache in the backend of the site.

Administrator > Tools > Clean Cache > check all and delete.

This should not be the issue, but give it ago.

Just to reiterate, when I use Firebug I see the CSS attached to the anchor not the h1.

_________________
Joomla Expert http://www.deanmarshall.co.uk/joomla-expert.html Expert Joomla Development and Support
Music For Schools http://www.musicforschoolsltd.co.uk/ Primary Schools Summer Musicals


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 25, 2012 1:47 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Thu Mar 19, 2009 11:51 am
Posts: 104
Ok, sorry, changed the wrong one. Now h1 tag is recognized and the logo is visible...

Could it be that there is still a slight glitch as I see a fine line just above the logo... or is it the logo Jpeg?

Anyway, your support in this issue was much appreciated and I would like to say again a thousand thanks...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 25, 2012 1:57 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Feb 23, 2010 8:16 pm
Posts: 295
Location: Lancaster UK
Not a problem.

The display glitch is your image, you could crop the top one or two pixels off the image, this might then require a slight change to your CSS (top: -38px;), this amount might require a tweak.

Good luck.

_________________
Joomla Expert http://www.deanmarshall.co.uk/joomla-expert.html Expert Joomla Development and Support
Music For Schools http://www.musicforschoolsltd.co.uk/ Primary Schools Summer Musicals


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 30, 2012 1:29 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Oct 06, 2011 8:12 am
Posts: 13
Along with adding the H1 tag, it is also important to chek all the attributes of the on page optimization of your website in order to get the best results through online marketing strategies.

_________________
http://www.webhosting.uk.com/windows-hosting.php | http://www.webhosting.uk.com/reseller-hosting.php


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 42 posts ]  Go to page Previous  1, 2



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group