The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Mar 04, 2012 10:01 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sun Mar 04, 2012 9:21 pm
Posts: 2
Hi guys,

I faced one small bug which, kills some amount of my nerves and some time. I want to use some joomla functionality to get my joomla module work on different languages. So , I wrote some ini files with translation texts and put them on right place.

When I opened page where shoud appear my translated texts I faced that some texts are translated and some aren't. It was so strange.

After some time I tried to shift all texts in my language ini file one line down. So , all my texts was translated correctly. It's a Magic !!! :)

Actually when we save files in utf-8 or unicode format - editors at first 2 bytes store special information - which identifies that theses files are utf8 or unicode files ... these 2 bytes are some ascii sumbols which we can't see. Due to this first line of ini file is unusable when we want to put there translation.

I Hope that Joomla guys can fix this issue .. if not - that they will write in documentation in upper case - "DO NOT USE" first line of ini files to put there translation texts. :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 05, 2012 5:48 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Posts: 17238
Location: **Translation Matters**
Wrong.
We can now save ini files with BOM in the 1.6-2.5 series.
If you use Notepad++ ot BBedit, you will be safe. You can also choose to save without BOM.
This was required in 1.5

_________________
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
Multilanguage in 2.5: http://help.joomla.org/files/EN-GB_multilang_tutorial.pdf
---------------------------------
Joomla Translation Coordination Team • Joomla! Production Working Group


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 05, 2012 6:47 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sun Mar 04, 2012 9:21 pm
Posts: 2
Strange ... I used Joomla version 2.5.1 Stable ( Platform Version Joomla Platform 11.4.0 Stable [ Brian Kernighan ] 03-Jan-2012 00:00 GMT ) when I faced this.

If it is working for You - Ok! Never mind! - I will leave first line of ini files for some comments as others and will forget about it.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group