The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Feb 08, 2012 10:19 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Dec 17, 2008 9:18 pm
Posts: 8
When I enter to the Add New article form, i get this message:

[Microsoft][SQL Server Native Client 10.0][SQL Server]Column 'jos_categories.published' is invalid in the select list because it is not contained in either an aggregate function or the GROUP BY clause.SQL=SELECT a.id AS value, a.title AS text, a.level, a.published FROM jos_categories AS a LEFT JOIN [jos_categories] AS b ON a.lft > b.lft AND a.rgt < b.rgt WHERE (a.extension = N'com_content') AND a.published IN (0,1) GROUP BY a.id, a.title, a.level, a.lft, a.rgt, a.extension, a.parent_id ORDER BY a.lft ASC

I get a similar message when i create categories too, but it does let me save the new categories.
Please, I need some help

Thank you!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 09, 2012 12:16 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Feb 09, 2012 11:03 am
Posts: 1
I am experiencing a similar problem ...
if someone has a solution for that please post it


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 16, 2012 4:47 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Jan 30, 2012 10:21 pm
Posts: 1
Same situation here. Have applied the Stable 2.51 update and still having this issue.

-bill


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 16, 2012 7:48 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Feb 14, 2012 11:40 pm
Posts: 6
Same problem for me too. I've found several of the SQL queries in my local files, but I can't find the correct file with the jos_categories query. It doesn't look like there are any stored procedures for this query either... Does anyone know the location of this query?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Feb 17, 2012 11:24 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Feb 14, 2012 11:40 pm
Posts: 6
Thought I should also mention that I'm using a full SQL 2008 instance, not MySQL...

I have submitted a bug report for this as I'm sure it's a fairly common issue, and should be fixed quickly. I'll post the resolution here when I get it.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 18, 2012 3:18 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Fri Oct 14, 2011 8:15 am
Posts: 166
Report this issue to the bug squad team with every possible detail ...
http://docs.joomla.org/Bug_Squad

_________________
http://z9it.com....Bringing the best of www, in a gist...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 20, 2012 7:12 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Feb 14, 2012 11:40 pm
Posts: 6
OK, here's how to fix the category issue.

1. Browse to \\server-name\site-name\administrator\components\com_categories\models\fields (or FTP to the relevant location on your host.)
2. Edit the categoryedit.php file.
3. Search for the word "group".
4. Modify the "group" query line from
Code:
...a.parent_id');
to
Code:
...a.parent_id, a.published');

(make sure the single quote is in the right place.)
5. Save and close.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 20, 2012 7:28 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Jan 04, 2012 1:20 pm
Posts: 28
Thank you steve, that did solve my issue as well, we are still having the article problem with the same setup as everyone else having issues, was there a fix for that issue similar to the categories change?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group