The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Apr 04, 2012 10:53 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Apr 04, 2012 10:46 pm
Posts: 4
Hi All,

We are really new to Joomla. One of our admins did the upgrades through the automatic upgrader in the admin area last night and now we can't get into either the front end or admin area of the site. All we get when we try is this:

Warning: fopen(/logs/rokcommon.php) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/whatt071/public_html/libraries/joomla/log/loggers/formattedtext.php on line 248

Warning: fputs() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/whatt071/public_html/libraries/joomla/log/loggers/formattedtext.php on line 254

Fatal error: Uncaught exception 'LogException' in /home/whatt071/public_html/libraries/joomla/log/loggers/formattedtext.php:256 Stack trace: #0 /home/whatt071/public_html/libraries/joomla/log/loggers/formattedtext.php(137): JLoggerFormattedText->initFile() #1 /home/whatt071/public_html/libraries/joomla/log/log.php(382): JLoggerFormattedText->addEntry(Object(JLogEntry)) #2 /home/whatt071/public_html/libraries/joomla/log/log.php(171): JLog->addLogEntry(Object(JLogEntry)) #3 /home/whatt071/public_html/libraries/rokcommon/RokCommon/Logger/Joomla17.php(91): JLog::add('Directory /home...', 32, 'RokCommon') #4 /home/whatt071/public_html/plugins/system/rokcommon/rokcommon.php(152): RokCommon_Logger_Joomla17->notice('Directory /home...') #5 /home/whatt071/public_html/plugins/system/rokcommon/rokcommon.php(133): plgSystemRokCommon->registerLibraries(Array) #6 /home/whatt071/public_html/plugins/system/rokcommon/rokcommon.php(78): plgSystemRokCommon->processRegisteredConfigs() #7 /home/whatt071/public_html/libraries/joomla/plugin/hel in /home/whatt071/public_html/libraries/joomla/log/loggers/formattedtext.php on line 256


I have absolutely no idea what we did wrong or what to do from here to repair it. If someone can point us in the right direction to get my site back up and running I would really appreciate it.

Thank you in advance.
WSA


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 05, 2012 1:38 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Apr 04, 2012 10:46 pm
Posts: 4
I'm wondering if at the very least someone can assist me in getting back into the admin area of the site so that I can maybe find a backup and try to restore to before anything was done last night.

I really am desperate to get this resolved as quickly as possible and appreciate any help at all. Even just an explanation of what the above stuff means might help.

Thank you again.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 05, 2012 7:39 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Mon Aug 29, 2005 10:17 am
Posts: 14020
Location: Netherlands/ UK/ S'pore/Jakarta/ North America
Have a look here:
https://www.rockettheme.com/forum/index ... ic#p796895

This is caused by not following the steps as outlined for the RT-upgrade when moving to 2.5.4. Rokcommon etc is throwing your site stress. Follow the steps the poster did in the link I gave you and you should be ok quickly

Oh and for real! http://www.tfd.com/backup Never upgrade without making a full backup first!

Leo 8)

_________________
-- Joomla Professional Support Services : http://gws-desk.com --
-- Good & Cheap Joomla Sites Ready To Roll : http://gws-deals.today --
-- Joomla Specialized Hosting Solutions : www.gws-host.com --
-- Member Joomla Bug Squad --


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 05, 2012 9:44 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Apr 04, 2012 10:46 pm
Posts: 4
Thank you for your help leolam. I am very new to this stuff and have been relying on a couple of other relative newbies as well to get this going. We are all learning as we go. I am not sure I even know where to look to follow what that guy did to manually delete files and such to be honest.

I do have backups of the site including one taken right before the updates/installs that seem to have caused the problems. The trouble is that I need access to the admin area to get to them though.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 05, 2012 10:47 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Apr 04, 2012 10:46 pm
Posts: 4
Thank you for your help. I managed to get into my admin (by disabling the rokcommon plugin in mysql). I then restored my site to a backup from before the updates/uploads that caused the problem. I still have to test it out but it seems it is all working correctly now.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group