The Joomla! Forum ™






Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Apr 11, 2012 12:25 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Feb 19, 2009 1:36 am
Posts: 39
I'm trying to give one of my user groups access to edit and add articles in the Joomla backend, however when I log in to the administrative backend the control panel is empty. Screenshot:
Image

This particular user group is setup under the Public user group category.

The global configuration permissions are:
Image

And the article permissions are:
Image

I am completely at a loss for what's wrong. It's quite possibly some little setting I have wrong, but I couldn't find anything on the forum to answer my question. Any help is massively appreciated!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 11, 2012 1:57 am 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Mon Jul 05, 2010 7:22 pm
Posts: 483
Location: UK
Have you added the group to the 'Special' access level?

If you haven't, then do it. All backend modules require the 'Special' access level to display anything.

_________________
Shaun Maunder
JMapMyLDAP extensions - Joomla! 2.5/3.1/3.2 LDAP Integration & SSO
http://shmanic.com/tools/jmapmyldap/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 11, 2012 2:12 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Feb 19, 2009 1:36 am
Posts: 39
Ok, I did that, but it then gave that user group access to everything like a super user, ignoring the permissions I'd previously given it. Do I have to now go in and change the permissions for all the components now that I've done this? Seems like there should be a better way...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 11, 2012 2:14 am 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Mon Jul 05, 2010 7:22 pm
Posts: 483
Location: UK
You need to take away those global configuration permissions. They only need "Admin Login" from it.

Edit: only the Global Permissions, not every component no

_________________
Shaun Maunder
JMapMyLDAP extensions - Joomla! 2.5/3.1/3.2 LDAP Integration & SSO
http://shmanic.com/tools/jmapmyldap/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 11, 2012 2:16 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Feb 19, 2009 1:36 am
Posts: 39
I just figured out the better way I was looking for!

I had the permissions in the global configurations set to allow which was causing the open access (I somehow missed this step earlier). I changed them to inherit and then made the article permissions "allow" and now it works just how I wanted.

Thanks for the tip about the Special group, ShMaunder.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group