Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Did you may have found a bug in Joomla! 3.x but aren't sure? This forum is the place to help figure out if the problem is a bug and how to report it. If you are an experienced Joomla! user and are certain that you have found a bug please use the Bug Tracker to submit your issue.
This forum is for discussion about bugs and to get help with reporting them to the Bug Tracker: http://issues.joomla.org

Moderators: ooffick, dam-man

Forum rules
Please use the official Bug Tracker to report a bug: http://issues.joomla.org
ewill4grafx
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Thu May 01, 2014 5:16 am

Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby ewill4grafx » Thu May 01, 2014 5:44 am

I found a bug with the Media Manager. Can't upload into specific folder.

instead of:
/images/document/download.png
/images/banners/120x300.png

it uploads:
/images/download.png
/images/120x300.png

Can't upload into the document/banner folder. How can I fix this?

Thanks!

bruno84
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Wed Sep 02, 2009 5:25 pm

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby bruno84 » Thu May 01, 2014 9:23 am

Anybody?
I'm facing the same problem.
How can I fix it without a new complete update?

ran_soft
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Thu May 01, 2014 9:23 am

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby ran_soft » Thu May 01, 2014 10:43 am

Same here....

it also happens when you try to create a new folder.

sovainfo
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7951
Joined: Sat Oct 01, 2011 7:06 pm

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby sovainfo » Thu May 01, 2014 3:42 pm

Not sure whether it causes other problems but functionality is restored by using media/media/js/mediamanager.js from j323.
Looks like removing mootools wasn't tested properly. The path is lost!
Issue with migrating? Include logs/joomla_update.php in your report!
Blank screen? Verify pagesource for HTML code (javascript error)
Installation failing on populating database? Install with set_time_limit(0)
Document your customizations!

jgress-
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 872
Joined: Thu Sep 24, 2009 5:40 pm
Location: Santa Cruz, CA, USA

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby jgress- » Thu May 01, 2014 5:27 pm

did anyone add this to the bug tracker?
Co-author Using Joomla, Second Edition (migration/upgrade included) http://www.usingjoomlabook.com
Find a Joomla User Group (JUG) near you http://community.joomla.org/user-groups.html

bruno84
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Wed Sep 02, 2009 5:25 pm

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby bruno84 » Thu May 01, 2014 6:26 pm

I have changed the file media/media/js/mediamanager.js by that in Joomla 3.2.2 version.
That seems work fine, but, I don't know if that may bug other functionality.

BizSmith
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Fri Jul 22, 2011 11:54 am

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby BizSmith » Thu May 01, 2014 8:23 pm

Same issue here.
JCE File Manager plugin is a good temp workaround.

JB2U
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 28
Joined: Fri Dec 21, 2012 1:47 pm
Location: UK
Contact:

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby JB2U » Fri May 02, 2014 8:42 am

If the issue is just about uploading an image (no resizing by a module) then you can just upload via FTP. If necessary you can create a folder, put images in that and upload the whole folder to the right directory in your Joomla site. That's a workaround I guess.
Jenina Bas
Backup today to cope with tomorrow

User avatar
alexred
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 143
Joined: Sat Aug 20, 2005 9:18 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby alexred » Fri May 02, 2014 11:50 am

jgress- wrote:did anyone add this to the bug tracker?

yes: http://joomlacode.org/gf/project/joomla ... start=8775

but now you can't open the tracker :(
Member of the Italian Joomla Translation Team - Joomla.it
Joomlahost.it - Hosting dedicato a Joomla

sovainfo
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7951
Joined: Sat Oct 01, 2011 7:06 pm

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby sovainfo » Fri May 02, 2014 12:33 pm

It is #32032 in the Feature tracker that caused it. It is about replacing mootools with JQuery. Think it is merged by mistake, the error was reported.
Issue with migrating? Include logs/joomla_update.php in your report!
Blank screen? Verify pagesource for HTML code (javascript error)
Installation failing on populating database? Install with set_time_limit(0)
Document your customizations!

Nasho23
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 92
Joined: Fri Feb 10, 2012 12:11 am

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby Nasho23 » Sat May 03, 2014 12:56 am

Has Joomla recognised this as a Problem that requires a correction and is it their intention to provide an official fix.
At the moment we seem to have a lot of guesses but no positive fix.

sovainfo
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7951
Joined: Sat Oct 01, 2011 7:06 pm

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby sovainfo » Sat May 03, 2014 1:55 pm

Yes, as reported in earlier posts in this thread, it is recognized as a problem. Even a fix was proposed. Just confirmed that solution.

See https://github.com/joomla/joomla-cms/pull/3551
Issue with migrating? Include logs/joomla_update.php in your report!
Blank screen? Verify pagesource for HTML code (javascript error)
Installation failing on populating database? Install with set_time_limit(0)
Document your customizations!

paulbkk
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Mon Apr 15, 2013 3:11 am

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby paulbkk » Sat May 03, 2014 4:09 pm

I have the same problem. When I try to upload a file into a folder in my media manager, it doesn't go into the folder. I'm also having a whole lot of other problems wish I never updated now

sovainfo
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7951
Joined: Sat Oct 01, 2011 7:06 pm

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby sovainfo » Sat May 03, 2014 8:23 pm

did you try the fix?
Issue with migrating? Include logs/joomla_update.php in your report!
Blank screen? Verify pagesource for HTML code (javascript error)
Installation failing on populating database? Install with set_time_limit(0)
Document your customizations!

Nasho23
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 92
Joined: Fri Feb 10, 2012 12:11 am

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby Nasho23 » Sat May 03, 2014 11:26 pm

No, I have not applied a Fix, because I cannot find one in English. I have tried to intepret German but no luck. Users like me need something like a Patch that can just be Installed through Backend. I am not familiar with PHP Programming, which seems to be the German fix.

Nasho23
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 92
Joined: Fri Feb 10, 2012 12:11 am

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby Nasho23 » Sun May 04, 2014 12:29 am

I ended up using Google Translation to view German Post and although not familiar with PHP, I was able to navigate to Line 47 and change the Code, with success.
I still believe that Joomla People should be able to provide an Install Patch when these types of problems are identified, so that Novices like myself cannot break their systems.
And, the other thing that is not clear to me, is; What caused this problem in a Stable System, in the first place. Was it the v3.3 Update or What.
I always seek an answer to these niggly things. I like to be on Guard.

sovainfo
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7951
Joined: Sat Oct 01, 2011 7:06 pm

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby sovainfo » Sun May 04, 2014 2:02 am

Why do you think I provided a link to the PR?

Clicking it brings you to the PR that contains the code change. Clicking on cfafe87 shows you the changed line. See the red cross in front of it, normally that is a green V saying all tests ran without error. Beeing red cross now has nothing to do with the change itself. Just click the cfafe87.
Issue with migrating? Include logs/joomla_update.php in your report!
Blank screen? Verify pagesource for HTML code (javascript error)
Installation failing on populating database? Install with set_time_limit(0)
Document your customizations!

Nasho23
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 92
Joined: Fri Feb 10, 2012 12:11 am

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby Nasho23 » Sun May 04, 2014 7:50 am

sovainfo wrote:Why do you think I provided a link to the PR?

Clicking it brings you to the PR that contains the code change. Clicking on cfafe87 shows you the changed line. See the red cross in front of it, normally that is a green V saying all tests ran without error. Beeing red cross now has nothing to do with the change itself. Just click the cfafe87.

Perhaps if you included the "Quote" of my Reply, I may be able to follow what you mean in your reply to my earlier post. With so many posts and replies to the topic, it is hard to follow the story with no Quotes, as they are each like a separate little part of the story, which often do not provide the answer one may be seeking.
And the Tracker Links, well they are useless, they will not open, on my machine at least.
What the heck is "cfafe87", have not seen this anywhere.
Like I said before, when these problems happen as a result of an Authorised change to the software, such as a Version Update, it should be Joomla Development who provides a further Version Update to correct the created problem, that is reported. Instead, we seem to have to rely on people on the Forum, such as yourself, to develop the fix, that we novice users have to attempt to apply it to our systems, by changing Code we know nothing about, with the potential existing for a stuffed system.
And, I am still not clear as to What the Cause of the problem is.

sovainfo
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7951
Joined: Sat Oct 01, 2011 7:06 pm

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby sovainfo » Sun May 04, 2014 11:01 am

Consider qouting like you do right pretty useless. Only use it when referring to small parts or not the last post.

It is obvious you are not familiar with github. Maybe this is better for you: https://github.com/joomla/joomla-cms/pull/3551.diff
Issue with migrating? Include logs/joomla_update.php in your report!
Blank screen? Verify pagesource for HTML code (javascript error)
Installation failing on populating database? Install with set_time_limit(0)
Document your customizations!

Danimeeka
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Tue Mar 23, 2010 5:20 am

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby Danimeeka » Thu May 08, 2014 3:33 am

Hi,

I have tried applying the suggested fix (replacing $this->folder = $this->input->get('folder', '', 'path'); with $this->folder = $this->input->get->get('folder', '', 'path'); in administrator/components/com_media/controllers/file.php) and it doesn't resolve the problem for me. When I try to create a new folder within a subfolder, the new folder is still created in the root directory of images/.
It's bizarre because i have a few installations of Joomla 3.3 and this is only an issue in one of them. Correction! I have just checked and found out the 'working' installations are Joomla 3.2.3 ...

Any suggestions? Thanks for any help you can offer.

Eyeseetv
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 24
Joined: Tue Jun 26, 2012 11:07 pm

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby Eyeseetv » Thu May 08, 2014 9:40 pm

I've applied the "fix" ( http://www.joomlaportal.de/joomla-3-x-i ... sed-2.html ) and it's not working in Firefox, Chrome, Safari, Opera, or Camino.

JoomlaCode has it listed as fixed.
http://joomlacode.org/gf/project/joomla ... 13&start=0

Anyone have more info on this?

ESTV

Eyeseetv
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 24
Joined: Tue Jun 26, 2012 11:07 pm

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby Eyeseetv » Thu May 08, 2014 10:07 pm

I found the solutions (I think). Take into account, that these fixes should be in 3.3.1 so if UR not comfortable editing the code, U can ftp until it's fixed. Remember that if you ftp, be sure to upload a blank index.html into every folder you create. As always, back up Ur stuff before U edit it.

FOR MEDIA FILES:
http://www.joomlaportal.de/joomla-3-x-i ... sed-2.html (comment #19)

Here's the file U need to edit:
/administrator/components/com_media/controllers/file.php

Under "public function upload()" look for the code on line #47:

$this->folder = $this->input->get('folder', '', 'path');
and change it to
$this->folder = $this->input->get->get('folder', '', 'path');

Your adding a second "->get" (w/o the quotes)

~

FOR NESTING FOLDERS:
https://github.com/joomla/joomla-cms/co ... faaac55762

You are changing (2) files for this.

FILE #1 - administrator/components/com_media/views/media/tmpl/default.php

Line #72 changes from

<input type="text" id="folderpath" readonly="readonly" />
to
<input type="text" id="folderpath" readonly="readonly" class="update-folder" />

Line #73 changes from **ESTV EDIT - I typed Line #74 initially, Sry. **

<input type="text" id="foldername" name="foldername" />
to
<input type="text" id="foldername" name="foldername" />



FILE #2 - media/media/js/mediamanager.js

Line #45 changes from

this.updatepaths.each(function(path){ path.value =folder; });
to
this.updatepaths.each(function(path, el){ el.value =folder; });

Line #48 changes from

this.updatepaths.each(function(path){ path.value = ''; });
to
this.updatepaths.each(function(path, el){ el.value = ''; });

These should fix the issue with nesting folders and media appearing in the incorrect/requested directories.

Hope this helps! ;)
ESTV

User avatar
webm3442
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 74
Joined: Sat Aug 04, 2007 7:27 am
Location: NL - Eindhoven
Contact:

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby webm3442 » Fri May 09, 2014 1:45 pm

Patch can be found here

User avatar
adam_nz
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 155
Joined: Thu Nov 03, 2005 7:21 am
Location: Auckland - New Zealand
Contact:

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby adam_nz » Sat May 10, 2014 12:57 pm

Applied the patch - still doesn't work :-(

User avatar
webm3442
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 74
Joined: Sat Aug 04, 2007 7:27 am
Location: NL - Eindhoven
Contact:

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby webm3442 » Sat May 10, 2014 1:00 pm

Then you must be doing something wrong. Here
http://joomlacode.org/gf/project/joomla ... 13&start=0
are confirmations of succesfull tests and I have two more confirmations.

User avatar
adam_nz
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 155
Joined: Thu Nov 03, 2005 7:21 am
Location: Auckland - New Zealand
Contact:

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby adam_nz » Sat May 10, 2014 4:41 pm

If you read that very same post, you'll see it's NOT fixed!

"Submitted By: Stefania Gaianigo

the patch solves the issue of image uploading but still remain the issue of the folder creation, if you try to create a folder within a folder, it is created in the root image folder"

I just totally closed/opened the browser, refreshed the page and got the same problem again. I triple checked the code - re-pasted from the GitHub code, re-uploaded and still the same.

Looking at the source code of the page:
<input id="folderbase" class="update-folder" type="hidden" value="" name="folderbase">

... there's no value being passed.

EDIT: Hmmmm ... I can't have cleared the cache properly. I rebooted the whole PC and now it's working! :-)

The weird thing is that I did all the usual things: CTRL-reload, logged out, logged in etc.

Nasho23
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 92
Joined: Fri Feb 10, 2012 12:11 am

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby Nasho23 » Sun May 11, 2014 1:15 am

I will try to make my point again.
Because this problem seems to have originated from a Joomla Update, why doesn't Joomla release another Update, that will fix the problem for everyone.
I would see this as a much simpler solution for everyone concerned.
Not everyone understands Coding of PHP and many could end up doing more harm to their Site.
Why is my idea too difficult.

sovainfo
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7951
Joined: Sat Oct 01, 2011 7:06 pm

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby sovainfo » Sun May 11, 2014 2:11 am

You either apply the patch or wait for 3.3.1.
Issue with migrating? Include logs/joomla_update.php in your report!
Blank screen? Verify pagesource for HTML code (javascript error)
Installation failing on populating database? Install with set_time_limit(0)
Document your customizations!

[doogle]
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Sun May 11, 2014 11:39 pm

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby [doogle] » Sun May 11, 2014 11:49 pm

In addition to all the reports on media manager in v3.3 update. I discovered I can not place any photo in any module properly, when I resize it and save, it always resorts to the full size image. Thanks guys! Doug

sovainfo
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar
Posts: 7951
Joined: Sat Oct 01, 2011 7:06 pm

Re: Bug with Media Manager Joomla! 3.3.0

Postby sovainfo » Mon May 12, 2014 1:19 am

Let me guess, using IE as browser?
Issue with migrating? Include logs/joomla_update.php in your report!
Blank screen? Verify pagesource for HTML code (javascript error)
Installation failing on populating database? Install with set_time_limit(0)
Document your customizations!


Return to “Joomla! 3.x Bug Reporting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests