The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Regels



Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Feb 02, 2008 3:05 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sat Feb 02, 2008 2:52 pm
Posts: 2
Hoi,

Ik ben een redelijke leek op het gebied van Joomla.

Net heb ik Joomla 1.5 geïnstalleerd en ik wil graag de Nederlandse taal installeren.
Nu heb ik een .zip-bestand gedownload en als ik het uitpak zie ik dat er ook mappen in staan als administrator, media, installation etc.

Maar dat heb ik toch allemaal niet nodig voor alleen de taal? Ik heb Joomla al geïnstalleerd.. en ik wil alleen de Nederlandse taal er bij installeren.

Waar kan ik Nederlands vinden en hoe installeer ik dat dan?


Last edited by pacator on Mon Feb 11, 2008 11:35 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 02, 2008 11:00 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Aug 19, 2005 9:30 pm
Posts: 1097
Location: Buiten de wereld
op joomla.taalbestand.nl download u het frontend en backend pakket bij de downloads (snelkoppeling in rechtermenu)
De frontend vertaling geeft de vertaling van de voorzijde van de website, hetgeen alle bezoekers zien
De backend vertaling geeft de vertaling van de administratiezijde

INa het downloaden gaat u in uw Joomla 1.5 website naar extensions -> Install/uninstall en installeer de twee pakketten die je zopas hebt gedownload. Vervolgens ga je naar extensions -> language manager en op de tab frontend activeer je de Nederlandse taal als standaardtaal en doe dit ook op de tab backend. Zo zal zowel de backend als frontend in het Nederlands staan.

_________________
Member of the Dutch (nl-NL) translation team - http://joomla.taalbestand.nl - http://joomlacode.org/gf/project/nederlands/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 09, 2008 10:23 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sat Feb 02, 2008 2:52 pm
Posts: 2
Thanks!
Het heeft me erg geholpen.

Ikvind de bediening nog een beetje vaag allemaal  :P maar dat komt wel..


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 11, 2008 7:32 am 
User avatar
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar

Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Posts: 7962
Location: The Netherlands
Wil je je eerste bericht even aanpassen zodat iedereen kan zien dat het is opgelost?
Message icon (Bericht icoon): Solved Image

Bedankt!

_________________
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 11, 2008 11:08 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Thu Aug 18, 2005 5:54 pm
Posts: 543
Location: Sliedrecht, the Netherlands
Laat de engelse taal als backup op de site staan, want als je dan een foutmelding krijgt, levert een engelstalige foutmelding meer 'hits'/'debugstartpunten' op als je die foutmelding in het searchboxje van dit forum plakt.

JW

_________________
Looking for J! help ? Paste your (English preferred) errormessage in the searchbar !


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 02, 2008 10:20 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Feb 25, 2008 6:19 pm
Posts: 17
Beste,

Ik probeer al diverse malen een nederlands taalpakket te installeren, maar tevergeefs...
Wat doe ik?...download zip bestand en upload dit. Vervolgens wil ik dit op default zetten.
De engelstalige staat namelijk als default. Helaas, als ik op een nederlands taalpakket het rondje aanvink en vervolgens default doe, krijg ik een error!.
Heb diverse zipbestanden gedownload en geinstalleerd.
Heb zelf joomla versie: Joomla! 1.0.14

Wie kan mij helpen?, of heeft een zip bestand dat ECHT moet werken.
Je bent me dankbaar!.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 02, 2008 10:28 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Aug 19, 2005 9:30 pm
Posts: 1097
Location: Buiten de wereld
van waar is het pakket afkomstig?
getest met Joomla! Nederlands versie 1.0.14 taalbestand (welke goed is ook voor 1.5) en geen problemen ondervonden bij het installeren ervan op een Joomla! 1.0.15 website. Na installatie ging het standaard instellen van de taal zonder problemen.

U zegt dat u een foutkreeg als u de taal standaard wilde instellen, welke was deze en plaats deze graag in een reactie zodat we het kunnen onderzoeken waar het misloopt (zonder foutmeldinggegevens kunnen we dit dus niet doen).

_________________
Member of the Dutch (nl-NL) translation team - http://joomla.taalbestand.nl - http://joomlacode.org/gf/project/nederlands/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 02, 2008 10:38 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Feb 25, 2008 6:19 pm
Posts: 17
Het bestand is afkomstig van:
http://joomla.taalbestand.nl/downloads/ ... nload.html

Als ik het nederlands taalpakket op publish wil plaatsen komt boven in het scherm ERROR te staan, verdere error details kan ik niet vinden.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 03, 2008 9:12 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Aug 19, 2005 9:30 pm
Posts: 1097
Location: Buiten de wereld
beter de utf-8 versie gebruiken, is de actueelste versie van de vertaling. ik maak geen iso vertaling meer omdat ik gans mn editorprogramma dan weer moet omschakelen qua encodering.

_________________
Member of the Dutch (nl-NL) translation team - http://joomla.taalbestand.nl - http://joomlacode.org/gf/project/nederlands/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 03, 2008 5:59 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Feb 25, 2008 6:19 pm
Posts: 17
Helaas, de error blijft.
Ik had nu gedownload en geinstalleerd de utf versie.
In de admin panel zie ik hem staan als versie 1.0.12


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 03, 2008 6:28 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Aug 19, 2005 9:30 pm
Posts: 1097
Location: Buiten de wereld
PHP versie, mysql versie
is configuration.php schrijfbaar? zo niet schrijfbaar maken

of manueel aanpassen, open configuration.php en zoek naar volgende variabele:
$mosConfig_lang = 'dutch';
en natuurlijk moet die variabele dutch bevatten.

_________________
Member of the Dutch (nl-NL) translation team - http://joomla.taalbestand.nl - http://joomlacode.org/gf/project/nederlands/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 03, 2008 6:45 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Feb 25, 2008 6:19 pm
Posts: 17
Fantastisch!. Bedankt voor de informatie, het is gelukt.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 04, 2008 9:00 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Feb 25, 2008 6:19 pm
Posts: 17
beste,

taal is nu goed ingesteld, maar ik vraag me iets af...
op mijn pagina staat nu de volgende tekst:
Geschreven door Administrator
Tuesday 04 March 2008

Laatst geupdate op ( Tuesday 04 March 2008 )

Data klopt dus nog niet?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 04, 2008 9:25 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Aug 19, 2005 9:30 pm
Posts: 1097
Location: Buiten de wereld
in globale configuratie de locale instelling invullen.
Doorzoek het forum voor de cominatie, normaliter nl-NL

_________________
Member of the Dutch (nl-NL) translation team - http://joomla.taalbestand.nl - http://joomlacode.org/gf/project/nederlands/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 16, 2009 8:24 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Apr 15, 2009 8:21 am
Posts: 6
Vancanneyt,
Ik heb op Joomla 1.5.10 de nl-NL_joomla_lang_full geinstalleerd. Bestanden Site staan onder language en bestanden Admin staan onder administrator/language. Resultaat zowel onder Site als Administrator staat Extensions / Language Manager op defaults NL. Heb zelf ook onder User Manager de parameters van User Adminstrator handmatig op NL gezet (back en font end).

Echter alle 'knoppen' en ondersteunende functies blijven hardnekkig EN, what's up? Heb de MacBook inmiddels ook opnieuw opgestart en zo.

Thx in advance.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 16, 2009 10:23 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Aug 19, 2005 9:30 pm
Posts: 1097
Location: Buiten de wereld
hmm, zeer vreemd. Eventueel de usercoockie wissen zodat een nieuw koekske wordt aangemaakt.
Gebruik zelf ook safari en heb er nog geen miserie mee gehad. Browsergerelateerd zal het dus normaal niet zijn, tenzij het nog in de cache zit.

_________________
Member of the Dutch (nl-NL) translation team - http://joomla.taalbestand.nl - http://joomlacode.org/gf/project/nederlands/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 16, 2009 2:57 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Apr 15, 2009 8:21 am
Posts: 6
en waar zit dat userkoekske?

Ik ben voornemens de hele fl#kkersboel; Joomla en languagepack opnieuw te laden...het knaagt aan me...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 16, 2009 3:14 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Aug 19, 2005 9:30 pm
Posts: 1097
Location: Buiten de wereld
de cookies worden lokaal opgeslagen. Normaal op de mac kan je het legen bij Safari -> Preferences -> Security -> Show Cookies. Verwijder daar de cookie van de site.
Tevens kan je ook even testen door een nieuwe user aan te maken die de default taal krijgt bij de parameters met admin rechten en zo even zien of het dan lukt met een andere user.

_________________
Member of the Dutch (nl-NL) translation team - http://joomla.taalbestand.nl - http://joomlacode.org/gf/project/nederlands/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 16, 2009 9:06 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Apr 15, 2009 8:21 am
Posts: 6
ja tuurlijk dat bedoelde je met de usercookies, die zijn leeg gemaakt. hmmm i give up 4 today...het heeft niet mogen baten....ik heb notabene alles opnieuw geinstaleerd. :-(

vancanneyt veel dank 4 support, i really appreciate!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 16, 2009 9:11 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Aug 19, 2005 9:30 pm
Posts: 1097
Location: Buiten de wereld
Anders maak je even testaccount aan, best admin rechten dak eventueel acties kan ondernemen. Stuur me gerust pm hiervoor zodat niemand anders de inlogdinges ziet.

_________________
Member of the Dutch (nl-NL) translation team - http://joomla.taalbestand.nl - http://joomlacode.org/gf/project/nederlands/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 23, 2009 8:03 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Feb 02, 2009 9:09 am
Posts: 6
Zelfde probleem hier.
Joomla versie 1.5.10
Full language file 1.5.10.
OPensuse 11.x
Internet exploder 7
Na installeren en zowel back als frontend op default dutch te hebben gezet, blijft de taal engels.
Vorige versies gingen wel altijd goed.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 23, 2009 10:36 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Aug 19, 2005 9:30 pm
Posts: 1097
Location: Buiten de wereld
betreft het hier ook om een lokale installatie?
indien online site, een url oor even te zien?

_________________
Member of the Dutch (nl-NL) translation team - http://joomla.taalbestand.nl - http://joomlacode.org/gf/project/nederlands/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 20, 2009 11:50 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Mar 07, 2009 9:22 am
Posts: 15
Hallo allemaal,

ik ben pas net begonnen met Joomla en loop tegen hetzelfde probleem aan. Volgens mij staat alles nu default op NL maar zowel op de site als in de backoffice blijft alles Engels.

Hoop dat iemand me kan helpen.

thnx!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 20, 2009 6:16 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Sun Nov 25, 2007 6:13 am
Posts: 188
Location: Enschede, Netherlands
Heb je een url naar de site?
Wat heb je precies gedaan, en wat staat er in het Engels.
Let wel dat de voorbeelddata niet in het NL vertaald wordt als je eerst een Engelse versie geïnstalleerd hebt.
Je zou daarvoor een volledig NL pakket kunnen installeren waarin wel de vertaalde voorbeelddata zit.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 20, 2009 10:46 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Mar 07, 2009 9:22 am
Posts: 15
www.manegedejong.com

Het gaat me nu in eerste instantie om van read more lees meer te maken.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 24, 2009 11:33 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Sun Nov 25, 2007 6:13 am
Posts: 188
Location: Enschede, Netherlands
Je ziet bij taalbeheer wel de NL taal staan en deze staat ook als standaard ingesteld?
Dus er staat een sterretje achter?

De readmore zou dan netjes vertaald moeten zijn, tenzij het anders staat in overrides van het template als taalstring bijvoorbeeld.

Kun je controleren in de mappen languages en administrator/languages of daar wel de map nl-NL staat.

_________________
Coordinator Translationteam JoomlaCommunity.eu | Member Dutch Translation Team - http://joomlacode.org/gf/project/nederlands/l
Joomla! Translation Coordination Team


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 25, 2009 1:57 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Jun 25, 2009 1:52 pm
Posts: 4
vancanneyt wrote:
op joomla.taalbestand.nl download u het frontend en backend pakket bij de downloads (snelkoppeling in rechtermenu)
De frontend vertaling geeft de vertaling van de voorzijde van de website, hetgeen alle bezoekers zien
De backend vertaling geeft de vertaling van de administratiezijde

INa het downloaden gaat u in uw Joomla 1.5 website naar extensions -> Install/uninstall en installeer de twee pakketten die je zopas hebt gedownload. Vervolgens ga je naar extensions -> language manager en op de tab frontend activeer je de Nederlandse taal als standaardtaal en doe dit ook op de tab backend. Zo zal zowel de backend als frontend in het Nederlands staan.



Hey 'Vancanneyt', Wou je even laten weten dat je uitleg echt duidelijk is! Zo moeten er meer zijn! ;-) bij mij is het perfect gelukt en ben nog maar net gestart via 'quick start' met joomla. Grtz!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 25, 2009 1:59 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Jun 25, 2009 1:52 pm
Posts: 4
rboersma wrote:
Zelfde probleem hier.
Joomla versie 1.5.10
Full language file 1.5.10.
OPensuse 11.x
Internet exploder 7
Na installeren en zowel back als frontend op default dutch te hebben gezet, blijft de taal engels.
Vorige versies gingen wel altijd goed.



Beste, ik heb bovenstaand uitleg van vancanneyt gevolgd en alles gaat goed! Niet elk detail 'main menu' bijvoorbeeld is nog altijd engels maar bovenaan smaller, bigger, ... is wel veranderd naar kleiner, groter, ... . In backend is er niks dat veranderd ... spijtig, maar zolang de gebruikers zo goed als alles in het nederlands kunnen zien ben ik al tevreden. Grtz! Hopelijk lukt het als je die uitleg volgt.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 25, 2009 7:53 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Mar 07, 2009 9:22 am
Posts: 15
Ik heb alles weggeflikkerd en ben opnieuw begonnen...
Het werkt!!!

Dank voor alle tips.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group