The Joomla! Forum ™






Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Thu Feb 02, 2012 5:09 pm 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Thu Jul 17, 2008 3:10 pm
Posts: 10890
Location: Ireland
Here you can discuss about the release of Joomla! 2.5.1.

Please see announcement for details: viewtopic.php?f=8&t=693176

_________________
Olaf Offick - Global Moderator
http://learnskills.org


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 02, 2012 6:06 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Jan 26, 2012 8:44 pm
Posts: 9
"Please first make a selection from the list" is solved with this upgrade ;)

I used the patch 2.5 -> 2.5.1 at 3 websites without any problem. (OK at one site there was a database error but that could be fixed with the "Fix" button" 8) )

Thanks Guy's for all your good work!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 02, 2012 6:48 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Feb 02, 2012 6:43 pm
Posts: 8
Just upgraded 3 sites from 2.5 to 2.51 and same error on all.After upgrade when I go to the database I get the message:

Database schema version (2.5.0-2012-01-14) does not match CMS version (2.5.1).

However when I click on fix it works on it but it does not fix. It comes back with following error then;

Database schema version (None) does not match CMS version (2.5.1) and it stays like that no matter how many time fix button is pressed.

Same error on 3 websites. All three sites upgraded from 1.7 to 2.5 without the problems and database passed with flying colours.

Any suggestions.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Feb 03, 2012 5:52 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jan 24, 2012 11:44 am
Posts: 11
Used admin tools to update to 2.5.1, and recieved an error message during install.
I cannot recall the message so I am going to attempt to recreate it once I have restored from a backup.
I did the update again and all seemed well, just had to fix the database,
However... a module U use - universal ajax chat stopped working,
Where the chat screen used to be, was a full copy of the website, and inside that, another copy...

Not sure if its the fault of the upgrade, or the module is faulty - reinstall of joomla or the chat module did nothing to fix the error.

Will try again when ive uploaded my backup files and restored and report back..
Maybe someone else who used admintools to update could tell us about their experience?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Feb 03, 2012 8:13 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Fri Feb 03, 2012 8:10 am
Posts: 7
I noticed that META information in configuration.php is being wiped when upgrading to Joomla 2.5.1. Anyone else that can confirm this?

I think this is related when enabling FTP in global configuration.


Last edited by webhq on Sat Feb 04, 2012 5:07 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Feb 03, 2012 2:58 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jul 22, 2008 9:06 pm
Posts: 12
Location: Mexico
After the 2.5.1 joomla update the Custom HTML modules are tripped from their html code after hitting save. Ex. Place an image and save, the image is ripped out.

ANy suggestions how to fix this?

_________________
Carlos Dieter
www.stedica.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Feb 03, 2012 3:07 pm 
User avatar
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso

Joined: Thu Nov 09, 2006 2:46 pm
Posts: 4874
Location: Kampala, Uganda
Quote:
After the 2.5.1 joomla update the Custom HTML modules are tripped from their html code after hitting save. Ex. Place an image and save, the image is ripped out.

ANy suggestions how to fix this?


Go to Site -> Global Configuration -> Text Filtering and change the "Super Admin" to "No Filtering" and then <Save>

_________________
John Muehleisen
Visit my "Getting Started with Joomla" site, now with videos, tips, and new user tutorials:  http://welcometojoomla.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 04, 2012 2:25 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sat Feb 04, 2012 2:12 am
Posts: 3
I have an issue with release 2.5.1: I can't edit the global configuration setting via the admin panel. The page that loads is lacking the tabs at the top and there are no buttons for saving changes etc.

I have tried clean install and upgrade from 1.7 and get the same result.

My site is hosted at bluehost.

I have tried using Chrome, Firefox and Safari = all with the same result.

When I inspect the Global Configuration setting page in Chrome there is an error reported:
"Uncaught ReferenceError: Joomla is not defined" in file index.php
<script type="text/javascript">
Joomla.submitbutton = function(task)

any ideas?

Thanks in advance - Niclas


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 04, 2012 2:59 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Fri Oct 14, 2011 8:15 am
Posts: 166
nwestling wrote:
I have an issue with release 2.5.1: I can't edit the global configuration setting via the admin panel. The page that loads is lacking the tabs at the top and there are no buttons for saving changes etc.

i suppose that the admin modules are unpublished. try approaching them with this link:
http://your_Domain.tld/administrator/in ... om_modules
you should clear your browsers cache also after enabling them...


Quote:
When I inspect the Global Configuration setting page in Chrome there is an error reported:
"Uncaught ReferenceError: Joomla is not defined" in file index.php
<script type="text/javascript">
Joomla.submitbutton = function(task)

absolutely no idea bout this... might be template related.. which template u using??

_________________
http://z9it.com....Bringing the best of www, in a gist...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 04, 2012 10:04 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Fri May 21, 2010 11:43 am
Posts: 428
Location: Aachen, Germany
Did you try to empty your browser cache?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 05, 2012 4:00 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sun Feb 05, 2012 3:56 am
Posts: 1
Please tell me about Joomla 2.5.I used the old version of Joomla.http://www.odeskbd.blog.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 05, 2012 9:29 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Nov 26, 2009 3:30 pm
Posts: 31
I too encountered the error message
Database schema version (1.7.3-2011-11-10) does not match CMS version (2.5.1).

Fix seems to have resolved it by telling me that 'Database table structure is up to date.' However under other errors I still have the following :

Database schema version (in #__schemas): 2.5.1-2012-01-26.
Update version (in #__extensions): 2.5.1.
Database [drive]: mysqli.
62 database changes were checked successfully.
16 database changes did not alter table structure and were skipped.

I suppose the real concern is how on earth I find out which 16 database changes were not altered and were skipped and if this will give me further problems down the line?? Appreciate any insight into this - thanks.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 05, 2012 10:48 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Mon Aug 29, 2005 10:17 am
Posts: 13013
Location: Netherlands/ UK/ S'pore/Jakarta/ North America
dillydally wrote:
However under other errors I still have the following :

Database schema version (in #__schemas): 2.5.1-2012-01-26.
Update version (in #__extensions): 2.5.1.
Database [drive]: mysqli.
62 database changes were checked successfully.
16 database changes did not alter table structure and were skipped.
This no error, in contrary (see first sticky in "migration-forum") it shows that all is ok! You have no more errors!

Leo 8)

_________________
--- Joomla Professional Support Services :: http://gws-desk.com ---
--- Joomla Professional and Specialized Hosting :: http://gws-host.com ---
--- Ready to Roll Joomla! Web Sites : 1 - 7 days only! :: @ gws-market.com ---


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 05, 2012 3:21 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Aug 04, 2011 3:30 pm
Posts: 12
I've had the same problems with my sites showing that the database schema version did not match. I seem to have fixed it by uploading the 2.5.1 update package after having done the 2.5.1 update. The database now seems fine, not yet sure if I have created any other issues but so far so good.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 05, 2012 7:25 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Nov 26, 2009 3:30 pm
Posts: 31
Thanks Leolam and Rob_UK for the reassurance :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 06, 2012 2:54 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sat Feb 04, 2012 2:12 am
Posts: 3
Z9iT wrote:
nwestling wrote:
I have an issue with release 2.5.1: I can't edit the global configuration setting via the admin panel. The page that loads is lacking the tabs at the top and there are no buttons for saving changes etc.

i suppose that the admin modules are unpublished. try approaching them with this link:
http://your_Domain.tld/administrator/in ... om_modules
you should clear your browsers cache also after enabling them...


Quote:
When I inspect the Global Configuration setting page in Chrome there is an error reported:
"Uncaught ReferenceError: Joomla is not defined" in file index.php
<script type="text/javascript">
Joomla.submitbutton = function(task)

absolutely no idea bout this... might be template related.. which template u using??


Thanks for your input. I've tried clearing my browser cache, accessing using different browsers etc
Also tried the link you suggested which didn't help either
For the admin pages I'm using the bog standard "Bluestork" template.
As I mentioned I've done absolute clean installs and get the same behavior which makes me wonder why no one else seems to have this issue.

PS. Also tried to change to another admin template, and also another site template. None of that made any difference to the global config screen. DS


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 06, 2012 7:33 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Oct 10, 2011 2:18 am
Posts: 31
Location: www.vn-boom.com
i'm using joomla 1.7.0 but i can't upgrade to up more release version of joomla. :(


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 06, 2012 7:49 am 
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Fri Aug 19, 2005 9:27 am
Posts: 527
The template installer is causing multiple issues. See the discussion here - https://groups.google.com/forum/?fromgr ... 2_lZBwHi4U

_________________
Al Warren
This ain't my first rodeo. Red Foreman says it best.
CQDX de WR5AW


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 07, 2012 1:31 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Fri Oct 14, 2011 8:15 am
Posts: 166
nwestling wrote:
Thanks for your input. I've tried clearing my browser cache, accessing using different browsers etc
Also tried the link you suggested which didn't help either
For the admin pages I'm using the bog standard "Bluestork" template.
As I mentioned I've done absolute clean installs and get the same behavior which makes me wonder why no one else seems to have this issue.

PS. Also tried to change to another admin template, and also another site template. None of that made any difference to the global config screen. DS



From the screenshot i suppose its related to CSS... or else you browser might be blocking something..
if you are in position to install fresh, then download n new copy of j2.5.1 from Joomla.org and try installing it on a new database with new user (having all permissions) and completely cleat your public_root before install..
If i would have been in your place, i would have asked my host to format my domain
.
... also disable all your browser addons, or alternatively use a fresh instance of firefox portable to do the install....
Hope this might help.. all the best...

_________________
http://z9it.com....Bringing the best of www, in a gist...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 07, 2012 9:05 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Jan 28, 2012 10:37 pm
Posts: 8
I just installed a fresh, clean copy of 2.5.1 yesterday. Very strangely, the home page comes just fine; however, as soon as I select anything at all, I receive:

"An error has occurred.
The requested page cannot be found.
Search

You may wish to search the site or visit the home page.
Search...

Home Page
If difficulties persist, please contact the System Administrator of this site and report the error below.
#404 Category not found"

I've logged onto the backend, and seem to be able to access, open and edit all of the Administrator Control Panel menu items just fine...

What the ...?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 08, 2012 8:56 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Mar 02, 2009 8:52 am
Posts: 22
Location: Toulouse, France
@Scott

Choosing Yes to URL rewriting solved this issue for me !


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 08, 2012 11:06 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sat Feb 04, 2012 2:12 am
Posts: 3
I have finally got to the bottom with my reported issue, after 1.5hours with a friendly Bluehost chat supporter.

The problem was that the Simple Script used by Bluehost to install Joomla 2.5.1 was incorrect and had a faulty link in the php.ini file

If you have the same problem (and using Bluehost.com) a reínstall should sort you out. I tried manually fixing up the php.ini but that didn´t work unfortunately.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 12, 2012 11:13 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Feb 04, 2009 8:09 pm
Posts: 48
I found one problem so far for updating from 1.7.3 to 2.5.1 (the same for a full clean install off 2.5.1):


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 16, 2012 6:16 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Mon Aug 29, 2005 10:17 am
Posts: 13013
Location: Netherlands/ UK/ S'pore/Jakarta/ North America
Kibosh wrote:
I found one problem so far for updating from 1.7.3 to 2.5.1

You are trying to draw attention to you post which is considered cross posting and forbidden. Besides that it has nothing at all to do with Joomla but all with your template as I mentioned in the other post

Leo 8)

_________________
--- Joomla Professional Support Services :: http://gws-desk.com ---
--- Joomla Professional and Specialized Hosting :: http://gws-host.com ---
--- Ready to Roll Joomla! Web Sites : 1 - 7 days only! :: @ gws-market.com ---


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 25, 2012 1:03 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Fri Jan 13, 2012 7:40 pm
Posts: 4
I recently updated my 2.5 to 2.5.1 and the only problem I am having is the users and not self register. When you go to the site to create a new account it lets you fill in all the information but when you hit register it doesn't send the email to the user to complete the registration and it keeps you on the reregistration page. The user is created in the database but it is not active, I have to go manually activate them. I get no errors but it does show an error on the page. Here is the site if you would like to see what it is doing. http://webgis.co.okaloosa.fl.us/gis/

Figured out the problem. When the update completed it changed the mail setting for the server. everything works now.


Last edited by chuck99fl on Fri Mar 02, 2012 12:59 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 11, 2012 4:37 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Dec 11, 2012 4:29 am
Posts: 1
I do like the Rob_UK did, glad that ones uses that way too


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 11, 2012 2:57 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Dec 11, 2012 2:49 pm
Posts: 1
Hi

Where can I find out what edition of Joomla I am using?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 11, 2012 3:29 pm 
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso

Joined: Sat Oct 01, 2011 7:06 pm
Posts: 3274
See libraries/joomla/version.php.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 27, 2012 6:13 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Dec 27, 2012 6:06 pm
Posts: 1
However when I click on fix it works on it but it does not fix. It comes back with following error then;

Database schema version (None) does not match CMS version (2.5.1) and it stays like that no matter how many time fix button is pressed.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 27, 2012 7:39 pm 
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Posts: 16316
Location: Akershus, Norway
We are on 2.5.8 now. Du an update.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page 1, 2  Next



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group