The Joomla! Forum ™





Post new topic Reply to topic  [ 559 posts ]  Go to page Previous  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Next
Author Message
PostPosted: Wed Jan 02, 2008 3:22 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Nov 28, 2007 10:21 pm
Posts: 17
i'm getting crazy of this error message  >:(


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 02, 2008 5:00 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Oct 04, 2005 3:56 pm
Posts: 437
hi  @xpolhecx & @JoelMachado
sorry I just can't guess what is exactly your problem.
Maybe it's a new bug introduced with a new php version ?
When was the last time you downloaded bridge files?
If it's more than 3 month ago, try to redownload  files & update them.
Otherwise maybe someone can pm details to a full access of an on line install. (ftp+ joomla + phpbb + mysql)
Or at least give me a minimum I can check  .
I'm already busy with something else, so I 'll only see if the problem could be quickly fixed.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 02, 2008 7:00 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Nov 28, 2007 10:21 pm
Posts: 17
On Win XP I have php5 installed. Here on Linux is php4. Is maybe this causing a problems?

EDIT: i downloaded new files on your website. I also tried my older files i have stored in my hard [drive] but they are probably the same


Last edited by xpolhecx on Wed Jan 02, 2008 7:56 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 02, 2008 8:12 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Oct 16, 2007 3:34 am
Posts: 24
ok, ok,

i narrow it down to 1 file,,

index.php, in the hack files folder of the installation,, when ever i load this file to my phpbb root is when i get the error, if i use the original file, it desappears,, but then i can't tell if the bridge is working and the template does not load!


i have php 5.x.x on linux, the files are recently downloaded , and joomla and phpbb are new installs with just the admin user

also i was looking at joomphpbb_engine.php, and this is probably the code thats killing me, , i'm not a coder but i have some kind of idea !

Code:

//----- improved checking for $phpbbCurPage -------
         //----- makes mods easier -------------------------
         if(!is_string($phpbbCurPage)){
            die("Hacking attempt");
         }

         if(preg_match("#[^a-zA-Z0-9\-_]#",$phpbbCurPage)){
            die("Hacking attempt");
         }
         else if(!file_exists("inc_".$phpbbCurPage. ".php"))
         {
            die("Missing inc_ file");
         }

         require("joomphpbb_conf.php"); //retrieve bridge settings
         $joomQS="option=com_phpbb&Itemid=88888888";

         $_GETPOST = array_merge($_GET,$_POST);  //not interested by cookies, otherwise we would use $_REQUEST

         //------- prevent disconnection from certain phpbb pages -------------------------------




Last edited by JoelMachado on Wed Jan 02, 2008 8:39 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 02, 2008 9:11 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Nov 28, 2007 10:21 pm
Posts: 17
Me too. If I hack index.php i get error (missing inc_ file). If i use original index.php, is OK, but bridge dont work. Users in Joomla wont synchronise with forum  :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 02, 2008 10:17 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Oct 04, 2005 3:56 pm
Posts: 437
hi  ,
obviously the bridge perform a test and check if inc_ file is present
with the test:
Quote:
if(!file_exists("inc_".$phpbbCurPage. ".php"))


for any reason it fail.
Maybe the string .$phpbbCurPage is empty.

If I can play with someone's install maybe I'll find the problem.

Note: there shouldn't be a problem with php4


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 03, 2008 11:10 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Nov 28, 2007 10:21 pm
Posts: 17
Hi!

Tommorow i will upgdare my Linux and see it error remain. Than i will gave you FTP permission to access my files.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 05, 2008 4:01 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Oct 16, 2007 3:34 am
Posts: 24
Hey Mehdi, thanks for the support, i was unable to make it work for me  ??? but i'm sure this is a great project,

i ended up using the CB Connector, but it is all on the need too basis!

For those of you questioning CB Connecotr vs Mehdis Bridge for phpbb

I have to say, if all you whant is simple conectivity and integrability all you need is Mehdi's connector!
trust me even though i did not get it to work in Linux, give it a shot.

My view on CB Connector is that is more for advance joomla users that know what they are doing,
and not for a newbe, who istill trying to figure joomla out!

CB Connector claims that there is no need to jack the core files of joomla ( Partially True )
how ever , before CB Connector is install you need to install other mods that might hack joomla core files,

also connector seems to use alots of system resources, !

thankyou Mehdi i hope that your option is avaliable to me on a neer future,

P.S. You get alot done for just one person!  :pop


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 06, 2008 2:44 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Nov 28, 2007 10:21 pm
Posts: 17
JoelMachado wrote:
Hey Mehdi, thanks for the support, i was unable to make it work for me  ??? but i'm sure this is a great project,

i ended up using the CB Connector, but it is all on the need too basis!

For those of you questioning CB Connecotr vs Mehdis Bridge for phpbb

I have to say, if all you whant is simple conectivity and integrability all you need is Mehdi's connector!
trust me even though i did not get it to work in Linux, give it a shot.

My view on CB Connector is that is more for advance joomla users that know what they are doing,
and not for a newbe, who istill trying to figure joomla out!

CB Connector claims that there is no need to jack the core files of joomla ( Partially True )
how ever , before CB Connector is install you need to install other mods that might hack joomla core files,

also connector seems to use alots of system resources, !

thankyou Mehdi i hope that your option is avaliable to me on a neer future,

P.S. You get alot done for just one person!  :pop


I really dont want to use alternatives. I like Mehdi's bridge. I will give you access to FTP on Tuesday or Wednesday.

Then i PM you

bye


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 07, 2008 5:21 am 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Oct 04, 2005 3:56 pm
Posts: 437
7 January 2008
Ok, that's not the "big update" that some people are expecting,
but now it's not anymore necessary to hack Joomla in order to take advantage of Gzip Compression (for Joomla)
while using the bridge.
I still ask however to disable Gzip for Phpbb.

If you are looking for a bigger novelty look to the "other" bridge.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 07, 2008 6:57 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Nov 28, 2007 10:21 pm
Posts: 17
Hi mehdi

Today is my lucky day. I finnaly got your bridge working. I have install new version of Linux Ubuntu and created my portal with forum. Than i use bridge and it work just perfect.

I dont know where was problem, probably on server...I didnt want to use another bridge, because mehdi's bridge is  excelent for my needs

Thanks again for help!

xpolhec


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 08, 2008 5:31 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Nov 22, 2007 4:57 am
Posts: 29
Hi Mehdi, sorry to have to ask for an assist on this, but I'm at my wit's end.  This is regarding the phpbb2 bridge.  Prior to installation I was capable of logging into my admin panel just fine.  After installation I cannot, it just keeps coming back up to the forum index over and over.  I do have the admin link at the bottom.  It would appear that if i click the forgot my password link, enter my username and my email addy and let it send me a new password i can log in with this default generated password, but the moment i go to my profile in phpbb and try to change it to anything else I am again not capable of logging into the admin.  As of now I have no other users on my site except myself.  Any help on this would be great, thanks.  Btw, I have deleted cookies, temp files and everything other IE 7.0 file i can think of that your faq says to.

Update:  I downloaded firefox and it works fine on firefox.  Not really wanting to use firefox and I know this was working with IE7.0 prior to the re-install that I'm doing today.  Anyway to get this to work with IE?


Last edited by hybridfury on Tue Jan 08, 2008 7:00 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 08, 2008 7:50 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Oct 04, 2005 3:56 pm
Posts: 437
hi hibridfury,
I really don't know why there's sometimes a problem with IE.

try this:
Replace the line
if($checkPasswordTest)
by
if(true || $checkPasswordTest)
in the file inc_login.php

it will then accept any password, and thus it is a bit less secure.


Mehdi


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 16, 2008 11:09 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Nov 28, 2007 10:21 pm
Posts: 17
Can I install new phpbb2 templates if i'm using your bridge?  :D

I have one more question. How can I add permission to users to became a Administrators like I am. I gave them Admin status and they cant login on Administration panel. Why? Is this related to bridge or what  :)

thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 16, 2008 3:13 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Oct 04, 2005 3:56 pm
Posts: 437
hi xpolhecx,

Quote:
How can I add permission to users to became a Administrators like I am. I gave them Admin status and they cant login on Administration panel


the bridge just copy password from joomla to phpbb. Since joomla 1.013 password are boringly "salted" .
This means that each admin end up in phpbb with a password they can't use.
Reseting their password from phpbb admin panel, should fix the problem.

Quote:
Can I install new phpbb2 templates if i'm using your bridge?

yes:
* either install a new phpbb template and don't bother about minor glitches
* or either you try to understand a bit what I'm explainning in the hack page.
* you can also study how the current subsilver theme has been hacked.

* allright some explanations:
in the the conf file there's 3 settings that almost no one use  :(:
$patternCss, $integrateCss, $defaultCss.
All css used by your php theme should be moved in an external css.
But because the style used  by phpbb might conflict with the ones used by joomla,
I use in fact 2 css: a css when  phpbb is not  visually integrated ($defaultCss)
and a css when it is  visually inteegrated  ($integrateCss).
Now the string $patternCss correspond to the string the bridge must find
and replace with the correct css.

Off course , if you use multiple phpbb template, you must adopt the same css names for all templates.

* additionally you must remove the login form in the homepage of phpbb


good luck


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 19, 2008 12:57 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Nov 28, 2007 10:21 pm
Posts: 17
thank you.. it works  :)


Last edited by xpolhecx on Sun Jan 20, 2008 6:42 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 20, 2008 6:42 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Nov 28, 2007 10:21 pm
Posts: 17
Is there a option to set user avatar (no-photo.gif) to all new registered users?


Last edited by xpolhecx on Thu Jan 24, 2008 2:26 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 22, 2008 6:53 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Jan 22, 2008 6:50 pm
Posts: 1
I have the same problem like xpolhecx. I want to use one picture to be set for all users when they register. Until they change the picture, default nopicture.gif will show on they profile

pls help :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 30, 2008 2:13 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Jan 30, 2008 2:05 am
Posts: 1
I read through the entire manual and I must be missing something.  "This bridge relies on the joomphpbb_bridge table. Create it inside your forum's database by using the provided script joomphpbb.sql."

I placed the sql file into /phpbb/db/... and now I open it and I just see:

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `joomphpbb_bridge` (
  `assoc_id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `joom_id`  int(11) NOT NULL,
  `phpbb_id` mediumint(8) NOT NULL, 
  PRIMARY KEY  (`assoc_id`)
) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1 ;


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 13, 2008 7:31 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Feb 13, 2008 7:26 pm
Posts: 1
I have an issue I'm wondering if anyone can help me out with I'm relatively new to Joomla but have been using various versions of phpbb for a long time. I used the website documentation to install the bridge and everything worked fine for about a day, I don't really think I changed anything and all of the sudden now when I try and access the forums I get a page with the following error...

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/pacificl/public_html/new/globals.php on line 40

Fatal error: Cannot unset string offsets in /home/pacificl/public_html/new/phpbb/joomphpbb_engine.php on line 211

Im using an unmodded version of phpbb 2.0.22 and joomla 1.0.13

I'm wondering if anyone knows what I'm missing or what I might need to change to fix this issue. Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 13, 2008 8:19 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Oct 04, 2005 3:56 pm
Posts: 437
hi Theorlad,
check & see if your provider haven't recently updated the php version.
Try to update the bridge, if you are using a "very old" version.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 14, 2008 12:13 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Feb 13, 2008 11:11 pm
Posts: 6
Hi Medhi!

thank you for the amazing effort of creating such a necessary visual integration of phpbb into joomla - and supporting it so much year after year!

It works beautifully for me, i have even allowed CB profiles to set PHPBB profile settings like locations. My single problem is that that visitors that visit certain pages get a blank redirect page.

How can i fix this blank page issue?

Thank you for considering my help request, keep up the great work!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 14, 2008 1:44 am 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Oct 04, 2005 3:56 pm
Posts: 437
hi benderbaby ,
try to update the bridge if it's a bit old.
Check your joomla plugins do you have an ajax related plugin or sef enabled ?
To avoid potential redirection problem, the phpbb topics should be "viewable" publically.
If a phpbb user is not yet activated, and that you just bridge after, he won't be able to access his phpbb account ...
All I can suggest. Maybe giving more precisions could help.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 14, 2008 3:09 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Feb 13, 2008 11:11 pm
Posts: 6
Thanks for your immediate reply - i don't usually get a response this good even when i'm paying for commercial software! >:D
mehdi wrote:
Check your joomla plugins do you have an ajax related plugin or sef enabled ?

No i don't use ajax and i'm not using SEF

mehdi wrote:
To avoid potential redirection problem, the phpbb topics should be "viewable" publically.

Did you mean 'viewable' in the forum administration settings in PHPBB admin?

thanks for your help, i will check my site :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 14, 2008 4:03 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Oct 04, 2005 3:56 pm
Posts: 437
Quote:
Thanks for your immediate reply - i don't usually get a response this good even when i'm paying for commercial software! >:D

Well, that depends of the day ...

Quote:
Did you mean 'viewable' in the forum administration settings in PHPBB admin?

I meant, user don't need to register in order to see the topic


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 17, 2008 8:25 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Dec 13, 2006 6:17 pm
Posts: 4
Hey Mehdi phpBB 2.0.23 is out, can you release a new pre-hacked groupcp.php and privmsg.php because they've been changed in the new version and takes the wrapping away when updated.

Thanks!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 18, 2008 7:37 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Dec 19, 2006 8:02 pm
Posts: 26
bluecubbies4me wrote:
Hey Mehdi phpBB 2.0.23 is out, can you release a new pre-hacked groupcp.php and privmsg.php...


X2


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 19, 2008 6:11 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Dec 19, 2006 8:02 pm
Posts: 26
You can make the changes very easily to inc_groupcp.php and inc_privmsg.php -- no problems.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 19, 2008 10:15 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Jun 23, 2007 12:39 am
Posts: 13
I just installed Joomla and phpBB via Fantastico and followed your instructions for bridging, and it works great! Thanks so much for this bridge.

I had one small problem, which I solved after a few minutes. I had used "www" in the link in my Joomla Main Menu but shouldn't have. That's fixed and now it all works.

I do have one thing I'd like to change and don't know where to change it. There are a couple of user settings that are enabled by default for new members and I want them to default to off. The phpBB user profile settings for "Always show my e-mail address:" , and the "Always notify me of replies: Sends an e-mail when someone replies to a topic you have posted in..." settings in the phpBB user's profile are both set to ON by default for new users, and I want them to be OFF by default for new members. Then if they wish to turn these on themselves later, fine.

Do you know how I can change that default behaviour? Since they don't register through phpBB, but instead register through Joomla, and the bridge is then creating the new phpBB user account, where would I change that default behavior? There are no similar settings in Joomla that are being copied, so it must be something in phpBB.

Thanks.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 23, 2008 7:03 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Jun 23, 2007 12:39 am
Posts: 13
Anybody know how to set the default phpBB settings for new users, as described in the third paragraph of the above post?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 559 posts ]  Go to page Previous  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Next



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group