The Joomla! Forum ™






Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
PostPosted: Sun Feb 11, 2007 8:52 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Jan 31, 2007 3:33 pm
Posts: 37
Location: Penang
CIkgu2. xpe2 . truskn usahe. usahe anda amat berbaloi. haha. (sory kalo aku banyak ngarut)

_________________
Personal Blog ~ | http://asx.zerodeuxsix.com |
SDAR Zero Deux Six ~| http://www.zerodeuxsix.com |
SDAR Official ~ | http://www.sdaronline.edu.my |


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 12, 2007 6:57 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Posts: 555
Location: KT, Kuantan, Kajang,
Faisal... Aku baca yang ni kat web ko..

Quote:
Tentang Hosting Laman
hosting joomlamalay yang digunakan adalah homeserver dari rumah bukannya dari syarikat hosting biasa. Kami mengalu-alukan sumbangan korporat atau persendirian untuk membantu laman ini, sila hantarkan mesej pada admin disebelah. Setiap sumbangan akan melayakkan pihak anda iklankan perkhidmatan/promosi dibanner yang disediakan


Hehehehe

_________________
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 22, 2007 7:01 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Jun 26, 2006 6:24 am
Posts: 13
Location: Melaka, Malaysia
activation code joomlamalay tak sampai la  :(

_________________
http://www.zaki.com.my


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Mar 15, 2007 3:45 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Mar 15, 2007 1:53 am
Posts: 49
Location: putrajaya
Assalamualaikum.. tak leh masuk pon website nih.. :-\

http://www.joomlamalay.com 

_________________
Iam nobody....


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Mar 15, 2007 4:32 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Posts: 1218
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Sila masuk yg ini utk maklumat lanjut mengenai terjemahan dan forum yg berkaitan.

http://www.joomla-my.org/

:)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 10:12 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Oct 04, 2005 4:28 am
Posts: 11
hai,

Hari Joomla dah lepas... apa cerita projek terjemahan ke bahasa melayu?

faisal wrote:
refer ke laman ni.
kerjax2 penterjemahan aku satukan dalam ni,
http://www.joomlamalay.com


pun macam dah offline

saya dulu pernah involve terjemahan mambo... sekarang ni rasa macam nak join terjemahan joomla. camna caranya?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 10:32 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Sun Nov 20, 2005 10:58 am
Posts: 674
Location: Malaysia
bro dadu leh contact brother shaifful rasanya skang dia aktif buat translation untuk joomla skang.

_________________
- Time is a created thing. To say, "I don't have time" is like saying "I don't want to." - Lao-Tzu


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 21, 2007 2:11 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Oct 04, 2005 4:28 am
Posts: 11
ok.. will do that.. thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 16, 2007 4:33 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Nov 14, 2007 3:56 am
Posts: 35
skang mcm 2 bahasa leh tukar pakai komponen yang leh download kat joomla Extensions tu..member aku try buat bahasa arab..peargh...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 04, 2007 6:32 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Jul 03, 2006 10:48 am
Posts: 16
Location: Nord Pas de Calais
http://www.joomlamalay.com dah lama sangat down sekarang dah jadi "sedo-parking".
@faisal kalau tak ada commitment untuk hosting single files 10kb transfer lah kat svn joomlaforge atau googlecode. 

sapa yang berminat nak sambung project translation ni bolehlah fork pasal dah lama sangat tak active. Dalam directory joomla pun dah tak wujud lagi translations untuk Malay.  ;)

Download malay translation - mirror joomla-my

_________________
https://launchpad.net/~lupin-team Lupin Team
Signature rules - Literal URLs Only.


Last edited by ChaosKaizer on Tue Dec 04, 2007 6:37 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Dec 29, 2007 3:45 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sun Dec 16, 2007 11:46 am
Posts: 1
saya ;D :D :P


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 05, 2008 11:39 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Posts: 555
Location: KT, Kuantan, Kajang,
Berminat untuk bantu menterjemah? sila ke Joomla-my.org dan hubungi saya melalui PM dalam forum kami.

_________________
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 13, 2008 3:28 am 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Wed Oct 11, 2006 6:40 am
Posts: 258
mcm bro shaifful ckp
sila ke Joomla-my.org dan hubungi saya melalui PM dalam forum kami untuk berita terkini.... :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Aug 14, 2008 2:02 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Mar 08, 2007 2:19 am
Posts: 40
Location: ++ KDABB ++
salam geng2 joomla-my.

lama rasanya aku x jenguk2 dalam ni..untuk pengetahuan korang semua, aku gh dok translate untuk virtuemart..kang kalo dh OK..aku post link kat sini..
anyway...selamat ber"joomla" :-[

_________________
Kampung Dato Abu Bakar Baginda -> http://www.kdabb.com | Qaizer Saufi -> http://www.qaizer.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Aug 26, 2008 7:12 am 
User avatar
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Aug 26, 2008 5:32 am
Posts: 3
Ho ho ho... bagus lah bro-bro smue ni... ;)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 21, 2008 3:54 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Oct 21, 2008 3:35 am
Posts: 2
Aku nk join jgk dlam kerja2 translation bahasa. Tp hanya joomla 1.5x jer la..


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 24, 2009 1:38 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Aug 14, 2008 9:14 am
Posts: 5
Lepas ni boleh translate ke dialeg negeri2 kt msia ni, sure sempoi :laugh:

dialeg penang, kelate, perok etc...

username = namo demo
password = kato lalue

:D


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 11, 2010 9:05 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Aug 11, 2010 8:55 am
Posts: 16
Aku dah terjemah untuk Joomla 1.5 dan JomSocial 1.8.. Insyaallah dalam masa terdekat ni aku uploadkan....

Aku terjemah ikut pemahaman.. kalau terjemah sebutir-sebutir merepek jer... dan kalau ikut terjemahan DBP lagik cam kampang... Apa jadah aku nak guna perkataan contohnya "lalai" untuk translate "Default"...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 25, 2010 4:57 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Sep 06, 2005 2:42 pm
Posts: 278
Location: Malaysia
Kat mana dapat terjemahan yang terkini?

_________________
RentakFM Radio Station
http://www.rentak.fm


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Sep 21, 2010 5:49 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Aug 24, 2010 5:10 am
Posts: 16
Perghh...,
Dulu ada translation dia..tp ilang da pasal website tu da xda...macam mana ni?mo initiate projek translation baru lagi ke atau macam mana?

_________________
Joomla Tutorials - Guides
http://www.exadomain.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Sep 28, 2010 10:13 am 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Sun Aug 08, 2010 2:54 pm
Posts: 171
Guna Modul "MultiTrans" , percuma dari http://extensions.joomla.org/extensions/languages/automatic-translations/3239 - Dapat terjemah ke Bahasa Indonesia dan Bahasa Melayu.

_________________
DoBizOn9 - Consolidated Online Business Startup Guide: Online Business Ideas | Online Business Opportunity | Online Jobs . Include JOOMLA GUIDE at http://www.dobizon9.com/webdesigning/cms/joomla.html


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Apr 26, 2011 9:54 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Jan 26, 2008 5:49 pm
Posts: 45
Terjemahan Joomla 1.5

http://mu.my/index.php/viewcategory/1-joomla


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 07, 2011 4:05 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Feb 10, 2011 5:18 am
Posts: 3
Location: Senai - Johor Bahru
Belajar Joomla Bahasa MElayu 1.5 .. http://seminardigital.com

_________________
Please read forum rules regarding signatures: viewtopic.php?t=65


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Oct 28, 2011 11:56 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Posts: 555
Location: KT, Kuantan, Kajang,
Terjemahan Bahasa melayu untuk Joomla 1.7 sedang giat dilakukan oleh sukarelawan Komuniti Joomla! Malaysia.
InsyaAllah akan selesai tidak lama lagi, sekarang terjemahan sudah siap melebihi 70%.

Anda boleh muat turun terjemahan VirtueMart 1.1.5 dan JomSocial 2.4RC dari website http://www.joomla-my.org
TQ.

_________________
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 16, 2011 2:47 pm 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Posts: 555
Location: KT, Kuantan, Kajang,
Full package Installer untuk Joomla 1.7.3 Frontend dah boleh dimuat turun dari
http://www.joomla.my/muat-turun/doc_dow ... a-17x.html

Sila install guna Joomla Installer,
Terjemahan ini dihasilkan oleh 19 orang sukarelawan Joomla! yang komited untuk mempertahankan bahasa Melayu.

Namun, jika anda terjumpa sebarang bugs atau masalah. Sila emel kepada admin AT joomla.my

Untuk backend, project terbaru akan bermula pada minggu hadapan 27 November.
Sasaran untuk diterbitkan pada bulan 12 ini, jika berminat sila emel admin @ joomla.my
Bersama membantu membangunkan terjemahan Bahasa Melayu.

Bahasa Jiwa Bangsa!

_________________
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 26, 2012 3:09 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Posts: 555
Location: KT, Kuantan, Kajang,
Terjemahan utk Versi 2.5.1 untuk diuji lari,
http://www.joomla.my/muat-turun/doc_dow ... a-251.html

Sila laporkan sekiranya ada masalah atau pepijat yang anda jumpa utk saya ubahsuai.
Tq

_________________
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Aug 09, 2012 4:45 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Aug 09, 2012 4:21 am
Posts: 1
Terima kasih. Allah sahaja membalas jasa anda semua. Selamat menggandakan ibadah di 10 malam terakhir Ramadhan 1433H.

http://pustakacahayakasturi.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 04, 2012 5:41 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Nov 18, 2012 2:11 pm
Posts: 22
joomlamalay.com down :(

_________________
http://fluser.com/ - Business Directories
http://www.news.fluser.com/ - Fluser Top News


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jul 24, 2013 3:41 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Jul 24, 2013 3:33 am
Posts: 1
Kami sedang menjalankan kerja-kerja penterjemahan untuk Joomla! 2.5 dan 3.1. Pakej boleh didapakan di pautan ini:

https://github.com/multimediaukm/Joomla-Translation-Pack-Malay


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 12, 2013 4:04 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Aug 12, 2013 2:33 pm
Posts: 22
jrajalu wrote:
Kami sedang menjalankan kerja-kerja penterjemahan untuk Joomla! 2.5 dan 3.1. Pakej boleh didapakan di pautan ini:

https://github.com/multimediaukm/Joomla-Translation-Pack-Malay


Quote:
Dijayakan oleh Pasukan Penterjemah Pakej Bahasa Joomla! Bahagian Multimedia dan Teknologi Pendidikan, Pusat Teknologi Maklumat, Universiti Kebagsaan Malaysia.


Inilah yang diharapkan dari Universiti-universiti tempatan.. Tahniah, teruskan usaha murni anda! :)

_________________
Please read the Forum rules regarding signatures: viewtopic.php?t=65


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group