The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Dec 23, 2008 10:10 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Dec 23, 2008 9:59 am
Posts: 5
Hello,

I have a brand new install of joomla Wih apper to work perfectly well...until i tried to user the user management and 500 error layout "default" not found...

Here are the debug infos :

500 - •Une erreur est survenue•
Layout "default" not found

Call stack
# Function Location
1 JAdministrator->dispatch() /var/www/html/administrator/index.php:67
2 JComponentHelper->renderComponent() /var/www/html/administrator/includes/application.php:130
3 require_once() /var/www/html/libraries/joomla/application/component/helper.php:162
4 JController->execute() /var/www/html/administrator/components/com_users/users.php:33
5 UsersController->display() /var/www/html/libraries/joomla/application/component/controller.php:236
6 JController->display() /var/www/html/administrator/components/com_users/controller.php:68
7 UsersViewUsers->display() /var/www/html/libraries/joomla/application/component/controller.php:310
8 JView->display() /var/www/html/administrator/components/com_users/views/users/view.html.php:163
9 JView->loadTemplate() /var/www/html/libraries/joomla/application/component/view.php:192
10 JError->raiseError() /var/www/html/libraries/joomla/application/component/view.php:574
11 JError->raise() /var/www/html/libraries/joomla/error/error.php:171
12 JException->__construct() /var/www/html/libraries/joomla/error/error.php:136


Joomla version is : Joomla! 1.5.8 Production/Stable [ Wohnaiki ] 10-November-2008 23:00 GMT
Php version :5.1.6
Web server is : Apache/2.0.52 (CentOS)
I'm running the French language version of joomla

Well i've read the forum to look at similar problems before posting but found nothing.
Does somebody have a clue for me ?

Thanks ;)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 23, 2008 12:50 pm 
User avatar
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso

Joined: Thu Feb 15, 2007 5:48 am
Posts: 4987
Location: Nottingham, UK
Joomla cannot find the file default.php from the folder administrator/components/com_users/views/users/tmpl. Check if default.php is there or if there is a problem with the access rights in the folder.

If the file default.php is missing, you can expand the installation package and copy the file from to the server.

Regards,

_________________
toivo
my first programs were assembled and run in 16KB :)
http://archive.computerhistory.org/resources/text/GE/GE.GE-115SystemSoftware.1967.102646096.pdf#zoom=100


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 23, 2008 12:56 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Dec 23, 2008 9:59 am
Posts: 5
Hello,

Thanks for your answer. :)
So i've just take a look at that directory and...surprise no defautl.html file
Ok i'll try to fix that. and keep you informed.
:geek:


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 23, 2008 1:13 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Dec 23, 2008 9:59 am
Posts: 5
Thanks a lot !

I've expanded the package and copied the missing file.
Everything is working just fine now.

Thanks !

Problem Solved


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group