The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri May 29, 2009 10:34 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Sep 09, 2006 4:41 pm
Posts: 7
I've Read a variety of Topics on this issue all over the joomla forums already and still haven't had any luck. I would appreciate any help and this is certainly an issue I haven't encountered before... Strange..

Here is the issue:
http://66.232.103.66/trey/
the MySQL adapter "mysql" is not available.

My Php Info:
http://66.232.103.66/phpinfo.php

My PHP.ini is located in c:\php
Extensions are located in c:\php\ext
Some are in c:\Windows\system32

Environment Path:
C:\Perl\site\bin;C:\Perl\bin;%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\system32\WBEM;C:\Perl\bin\;C:\Program Files\Windows Resource Kits\Tools\;C:\Program Files\Intel\DMIX;C:\PHP;C:\WINDOWS\system32\WindowsPowerShell\v1.0;

Reinstalled IIS
Reinstalled PHP
Searched Joomla Forums found a number of threads including
viewtopic.php?f=429&t=297163

And still no luck... I've attached a copy of the php.ini. Any help is appreciated. Thanks!


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 30, 2009 1:05 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Sep 09, 2006 4:41 pm
Posts: 7
Installed WAMP instead of IIS and have the exact same problem.... Strange.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 30, 2009 6:58 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Thu Aug 18, 2005 10:41 am
Posts: 15752
Hi,

With WAMP MySQL is a service that needs to start. Can you check if that is actually running and if not what the errors are (there is a mysql log in c:\wamp)

_________________
Regards Robin

http://www.linkedin.com/in/robinmuilwijk - http://twitter.com/i_robin


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 30, 2009 7:10 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Sep 09, 2006 4:41 pm
Posts: 7
RobInk wrote:
Hi,

With WAMP MySQL is a service that needs to start. Can you check if that is actually running and if not what the errors are (there is a mysql log in c:\wamp)


I updated the db setting in the configuration.php from mysql to mysqli and that seemed to give it a ok work around. Still testing with it now.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 30, 2009 7:13 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Thu Aug 18, 2005 10:41 am
Posts: 15752
Hi,

MySQLi is actually better, so if you do not need MySQL Id stick to that.

_________________
Regards Robin

http://www.linkedin.com/in/robinmuilwijk - http://twitter.com/i_robin


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jul 23, 2009 7:51 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Tue Dec 25, 2007 2:15 pm
Posts: 1075
Location: Baroda - India
may be WAMP restart is required once.

_________________
ONE WORLD OPEN WORLD - WAR TODAY GIVE PEACE A CHANCE
http://indiavoice.info - India News & Information Portal
http://indiadaily.indiavoice.info - India Daily Infotainment

(Powered by Joomla!)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 02, 2011 8:55 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Nov 02, 2011 8:54 am
Posts: 2
As of the version Appserv I have installed it has apache2 and php5 package. Can you suggest any solution/work around?

_________________
I Flight Systems


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group