The Joomla! Forum ™






Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Jan 14, 2006 11:55 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Jan 11, 2006 4:28 pm
Posts: 32
Location: Germany
salams...

kepada yang pernah pakai kedua2 komponen ni, bole kasi details die tak? mana ok pakai, lebih mudah, senang, cepat. mmm.. ade gak masok forum international. ade terbaca, katanya Remository truskan dgn mambo dan DOCman teruskan dengan Joomla! ... kasi komen sket... tgh tatau nak pilih pasang mana nih...


Last edited by Fuqaha on Thu Nov 16, 2006 8:19 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Remository vs DOCman
PostPosted: Mon Jan 16, 2006 6:57 am 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Sep 06, 2005 2:42 pm
Posts: 278
Location: Malaysia
fungkur wrote:
salams...

kepada yang pernah pakai kedua2 komponen ni, bole kasi details die tak? mana ok pakai, lebih mudah, senang, cepat. mmm.. ade gak masok forum international. ade terbaca, ***katanya Remository truskan dgn mambo dan DOCman teruskan dengan Joomla! ... kasi komen sket... tgh tatau nak pilih pasang mana nih...



Sebenarnya anda sudah menjawab persoalan anda sendiri jika kenyataan *** itu benar.

_________________
RentakFM Radio Station
http://www.rentak.fm


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Remository vs DOCman
PostPosted: Tue Jan 17, 2006 9:24 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Jan 11, 2006 4:28 pm
Posts: 32
Location: Germany
MasterScript wrote:

Sebenarnya anda sudah menjawab persoalan anda sendiri jika kenyataan *** itu benar.



masalah skang tatau kenyataan itu benar atau tidak.... huhuhu..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Remository vs DOCman
PostPosted: Wed Jan 18, 2006 5:21 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Tue Sep 06, 2005 2:42 pm
Posts: 278
Location: Malaysia
Untuk menjawab persoalan anda, sila baca artikel ini http://www.remository.com/view/ReMOSitory/ReMOSitory_News/Mambo,_Joomla_and_Remository/

_________________
RentakFM Radio Station
http://www.rentak.fm


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Remository vs DOCman
PostPosted: Wed Jan 25, 2006 3:54 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Nov 10, 2005 3:52 am
Posts: 23
DocMan pun dah pindah ke Joomlaforge menurut -> MamboDocMan

personally, I think guna DocMan pun dah memadai utk mendapatkan Document Management yang simple dan fast applicable tapi tak tau performance utk scale yang besar.. just jangan lupa la letakkan fail blank ke apa ker (index.html/index.php), kat directory upload/download documents tu kalu tak salah default installation is free for all to view (direktori: dmdocuments).

;D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Remository vs DOCman
PostPosted: Tue Feb 07, 2006 10:02 am 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Sun Feb 05, 2006 4:43 am
Posts: 72
Location: Terengganu
Sebenarnya apa itu remository dan apa itu DocMan? ;DKedua-dua benda tu nak wat benda apa sebenarnya?Tak tau la...aku baru tau mende nih..tolong explain...he,he..

_________________
##################################
SUCCESS is not the key to HAPPINESS,
but HAPPINESS is the key to SUCCESS,
If you LOVE what are you doing,
You'll be SUCCESSFUL...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Remository vs DOCman
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 4:48 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Sun Nov 20, 2005 10:58 am
Posts: 674
Location: Malaysia
huhu just klik link yang masterscript dan hajime bagi anda akan faham. tapi saya terangkan skit je docman ngan remository adalam pengurusan file yang kita leh surf kepada pengguna kita in 1 word : DOWNLOAD :)

_________________
- Time is a created thing. To say, "I don't have time" is like saying "I don't want to." - Lao-Tzu


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Remository vs DOCman
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 9:54 am 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Sun Feb 05, 2006 4:43 am
Posts: 72
Location: Terengganu
oh...time kacih :) sekarang dah faham apa fungsi sebenarnya... :laugh:

_________________
##################################
SUCCESS is not the key to HAPPINESS,
but HAPPINESS is the key to SUCCESS,
If you LOVE what are you doing,
You'll be SUCCESSFUL...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Remository vs DOCman
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 2:37 am 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Sun Feb 05, 2006 4:43 am
Posts: 72
Location: Terengganu
hajime wrote:

DocMan pun dah pindah ke Joomlaforge menurut -> MamboDocMan

just jangan lupa la letakkan fail blank ke apa ker (index.html/index.php), kat directory upload/download documents tu kalu tak salah default installation is free for all to view (direktori: dmdocuments).

;D




untuk apa letak file index.html/index.php tu?

_________________
##################################
SUCCESS is not the key to HAPPINESS,
but HAPPINESS is the key to SUCCESS,
If you LOVE what are you doing,
You'll be SUCCESSFUL...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Remository vs DOCman
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 1:23 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Feb 11, 2006 4:45 pm
Posts: 5
mcm mane nak setting docman?
aku dah install


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Remository vs DOCman
PostPosted: Wed Nov 15, 2006 9:37 am 
User avatar
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sun Oct 16, 2005 7:28 am
Posts: 3
Aku actually pakai dua-dua (docman dgn remository). Apa yg aku dapati remository ni ada masalah sekuriti sebab aku check log file logcheck banyak report sekuriti yang berkaitan remositori..thinking pasal nak uninstall remositori dan pindahkan semua fail ke docman je..

_________________
C'est la vie


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Remository vs DOCman
PostPosted: Wed Nov 15, 2006 10:26 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Posts: 1218
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
gosh...

amigaluv, thats a very old thread..

the last thread pon on february 12, 2006.

Hackezkk wrote:



The thread will be moved to [Solved].  :pop



kalau ade masalah pape mengenai DocMan / Remository, sila buka thread baru. Tq.

And since you are new here, please read [README] Peraturan dan Polisi Forum Joomla Malaysia
http://forum.joomla.org/index.php/topic,92212.0.html


Last edited by Fuqaha on Wed Nov 15, 2006 10:28 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Remository vs DOCman
PostPosted: Fri Jan 28, 2011 1:56 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Fri Jan 21, 2011 6:42 am
Posts: 4
salam..sama ah kite..aku dah downlaod..pas install wat pe lak???..
sedia dibantu..


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group