[Component] Remository vs DOCman

User avatar
fungkur
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Wed Jan 11, 2006 4:28 pm
Location: Germany
Contact:

[Component] Remository vs DOCman

Postby fungkur » Sat Jan 14, 2006 11:55 pm

salams...

kepada yang pernah pakai kedua2 komponen ni, bole kasi details die tak? mana ok pakai, lebih mudah, senang, cepat. mmm.. ade gak masok forum international. ade terbaca, katanya Remository truskan dgn mambo dan DOCman teruskan dengan Joomla! ... kasi komen sket... tgh tatau nak pilih pasang mana nih...
Last edited by Fuqaha on Thu Nov 16, 2006 8:19 am, edited 1 time in total.

MasterScript
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 278
Joined: Tue Sep 06, 2005 2:42 pm
Location: Malaysia
Contact:

Re: Remository vs DOCman

Postby MasterScript » Mon Jan 16, 2006 6:57 am

fungkur wrote:salams...

kepada yang pernah pakai kedua2 komponen ni, bole kasi details die tak? mana ok pakai, lebih mudah, senang, cepat. mmm.. ade gak masok forum international. ade terbaca, ***katanya Remository truskan dgn mambo dan DOCman teruskan dengan Joomla! ... kasi komen sket... tgh tatau nak pilih pasang mana nih...



Sebenarnya anda sudah menjawab persoalan anda sendiri jika kenyataan *** itu benar.
RentakFM Radio Station
http://www.rentak.fm

User avatar
fungkur
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Wed Jan 11, 2006 4:28 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Remository vs DOCman

Postby fungkur » Tue Jan 17, 2006 9:24 pm

MasterScript wrote:
Sebenarnya anda sudah menjawab persoalan anda sendiri jika kenyataan *** itu benar.



masalah skang tatau kenyataan itu benar atau tidak.... huhuhu..

MasterScript
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 278
Joined: Tue Sep 06, 2005 2:42 pm
Location: Malaysia
Contact:

Re: Remository vs DOCman

Postby MasterScript » Wed Jan 18, 2006 5:21 pm

RentakFM Radio Station
http://www.rentak.fm

User avatar
hajime
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Thu Nov 10, 2005 3:52 am

Re: Remository vs DOCman

Postby hajime » Wed Jan 25, 2006 3:54 am

DocMan pun dah pindah ke Joomlaforge menurut -> MamboDocMan

personally, I think guna DocMan pun dah memadai utk mendapatkan Document Management yang simple dan fast applicable tapi tak tau performance utk scale yang besar.. just jangan lupa la letakkan fail blank ke apa ker (index.html/index.php), kat directory upload/download documents tu kalu tak salah default installation is free for all to view (direktori: dmdocuments).

;D

User avatar
izzat3114
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 72
Joined: Sun Feb 05, 2006 4:43 am
Location: Terengganu
Contact:

Re: Remository vs DOCman

Postby izzat3114 » Tue Feb 07, 2006 10:02 am

Sebenarnya apa itu remository dan apa itu DocMan? ;DKedua-dua benda tu nak wat benda apa sebenarnya?Tak tau la...aku baru tau mende nih..tolong explain...he,he..
##################################
SUCCESS is not the key to HAPPINESS,
but HAPPINESS is the key to SUCCESS,
If you LOVE what are you doing,
You'll be SUCCESSFUL...

User avatar
skyjuice
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 672
Joined: Sun Nov 20, 2005 10:58 am
Location: Malaysia
Contact:

Re: Remository vs DOCman

Postby skyjuice » Wed Feb 08, 2006 4:48 am

huhu just klik link yang masterscript dan hajime bagi anda akan faham. tapi saya terangkan skit je docman ngan remository adalam pengurusan file yang kita leh surf kepada pengguna kita in 1 word : DOWNLOAD :)
- Time is a created thing. To say, "I don't have time" is like saying "I don't want to." - Lao-Tzu

User avatar
izzat3114
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 72
Joined: Sun Feb 05, 2006 4:43 am
Location: Terengganu
Contact:

Re: Remository vs DOCman

Postby izzat3114 » Wed Feb 08, 2006 9:54 am

oh...time kacih :) sekarang dah faham apa fungsi sebenarnya... :laugh:
##################################
SUCCESS is not the key to HAPPINESS,
but HAPPINESS is the key to SUCCESS,
If you LOVE what are you doing,
You'll be SUCCESSFUL...

User avatar
izzat3114
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 72
Joined: Sun Feb 05, 2006 4:43 am
Location: Terengganu
Contact:

Re: Remository vs DOCman

Postby izzat3114 » Sun Feb 12, 2006 2:37 am

hajime wrote:
DocMan pun dah pindah ke Joomlaforge menurut -> MamboDocMan

just jangan lupa la letakkan fail blank ke apa ker (index.html/index.php), kat directory upload/download documents tu kalu tak salah default installation is free for all to view (direktori: dmdocuments).

;D




untuk apa letak file index.html/index.php tu?
##################################
SUCCESS is not the key to HAPPINESS,
but HAPPINESS is the key to SUCCESS,
If you LOVE what are you doing,
You'll be SUCCESSFUL...

Hackezkk
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Feb 11, 2006 4:45 pm

Re: Remository vs DOCman

Postby Hackezkk » Sun Feb 12, 2006 1:23 pm

mcm mane nak setting docman?
aku dah install

User avatar
amigaluv
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Sun Oct 16, 2005 7:28 am

Re: Remository vs DOCman

Postby amigaluv » Wed Nov 15, 2006 9:37 am

Aku actually pakai dua-dua (docman dgn remository). Apa yg aku dapati remository ni ada masalah sekuriti sebab aku check log file logcheck banyak report sekuriti yang berkaitan remositori..thinking pasal nak uninstall remositori dan pindahkan semua fail ke docman je..
C'est la vie

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: Remository vs DOCman

Postby Fuqaha » Wed Nov 15, 2006 10:26 am

gosh...

amigaluv, thats a very old thread..

the last thread pon on february 12, 2006.

Hackezkk wrote:


The thread will be moved to [Solved].  :pop



kalau ade masalah pape mengenai DocMan / Remository, sila buka thread baru. Tq.

And since you are new here, please read [README] Peraturan dan Polisi Forum Joomla Malaysia
http://forum.joomla.org/index.php/topic,92212.0.html
Last edited by Fuqaha on Wed Nov 15, 2006 10:28 am, edited 1 time in total.

azizmuda
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Fri Jan 21, 2011 6:42 am

Re: Remository vs DOCman

Postby azizmuda » Fri Jan 28, 2011 1:56 am

salam..sama ah kite..aku dah downlaod..pas install wat pe lak???..
sedia dibantu..


Return to “Solved”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests