The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Jul 31, 2009 7:51 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Apr 09, 2008 5:24 pm
Posts: 13
I can't get the usual New User Registration option to work. I have set Allow New User Registration to YES in the Global Configuration. I have a Member Login module activated and it works fine if you are already registered.

I am running Joomla 1.5.10 at www.completethejourney.org.

Any help would be greatly appreciated.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 31, 2009 8:23 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Sun Nov 04, 2007 1:12 am
Posts: 1369
Location: Brazil
Hi rmeilech,

First of all, why J1.5.10? You are in danger of being hacked. You should upgrade to 1.5.14 ASAP ;)

Now, is that the core Joomla login module? If so, did you change the module's code in some way?

Also, does your template have an output override for the login module? (Check the folder /templates/[your-template]/html/. If there is a /mod_login/ sub-folder and a default.php inside it, the answer is yes). In that case, rename the /templates/[your-template]/html/mod_login/default.php file to default.php.old and see if you get the expected results.

Let us know of your findings.

Regards,

_________________
Airton Torres
Joomla Bug Squad http://groups.google.com/group/joomlabugsquad
Community website - http://community.joomla.org
Unsolicited support PMs will be deleted and the user added to the foes list.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 31, 2009 8:42 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Apr 09, 2008 5:24 pm
Posts: 13
Wow. Talk about a fast response.

I am upgrading today to .14--just got overwhelmed with everything else. Thanks for the reminder.

Yes, it was the core Joomla login module. And I didn't change any code--wouldn't know where to start.

But I id check for an output override as you suggested. And it was there. Renamed it as you suggested and it works great now.

Am gong to write the joomlapraise guys and ask why it is there.

Thanks again for the incredibly fast response.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 31, 2009 8:48 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Sun Nov 04, 2007 1:12 am
Posts: 1369
Location: Brazil
Glad it worked :)

_________________
Airton Torres
Joomla Bug Squad http://groups.google.com/group/joomlabugsquad
Community website - http://community.joomla.org
Unsolicited support PMs will be deleted and the user added to the foes list.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 31, 2009 8:52 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Apr 09, 2008 5:24 pm
Posts: 13
Well, almost. I don't know if this was a problem before I did the above. But when I go into the backend and try to delete the test users I just created, I get the following errors:


Warning: Missing argument 2 for plgUserDeleteUser::onBeforeDeleteUser() in /home/completo/public_html/plugins/user/deleteuser.php on line 26

Warning: Missing argument 3 for plgUserDeleteUser::onBeforeDeleteUser() in /home/completo/public_html/plugins/user/deleteuser.php on line 26

Warning: require_once(/home/completo/public_html/components/com_community/libraries/videos.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/completo/public_html/plugins/user/deleteuser.php on line 437

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/completo/public_html/components/com_community/libraries/videos.php' (include_path='.:/usr/local/share/pear:/home/cpeasyapache/src/php-5.2.5/pear/PEAR:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/completo/public_html/plugins/user/deleteuser.php on line 437

Any clues?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 31, 2009 9:23 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Sun Nov 04, 2007 1:12 am
Posts: 1369
Location: Brazil
This is a totally different issue.

The error messages reference a file that doesn't even exist in Joomla (/home/completo/public_html/plugins/user/deleteuser.php).

Please, zip that file and attach it here so I can take a look at it. I'm seriously concerned that you might already have been hacked.

_________________
Airton Torres
Joomla Bug Squad http://groups.google.com/group/joomlabugsquad
Community website - http://community.joomla.org
Unsolicited support PMs will be deleted and the user added to the foes list.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 31, 2009 9:55 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Sun Nov 04, 2007 1:12 am
Posts: 1369
Location: Brazil
There's another thing you can try to correct this.

- Go to Extensions --> Install/Uninstall
- Select the Plugins tab
- Locate and uninstall the Delete User plug-in

Then try to delete the test user again.

Hope this helps,

_________________
Airton Torres
Joomla Bug Squad http://groups.google.com/group/joomlabugsquad
Community website - http://community.joomla.org
Unsolicited support PMs will be deleted and the user added to the foes list.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 31, 2009 10:01 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Apr 09, 2008 5:24 pm
Posts: 13
I'mm pretty sure its a jomsocial file. I actually uninstalled jomsocial, but this may be a left over. I attached it anyway.

On the other matter, my hosting service has 1.5.13 upgrade patch on Fantastico. Seems like a good idea to go ahead with that upgrade and then when Netenberg adds 1.5.14 to Fantastico, ad that. You agree.

Thanks for your continued help.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jul 31, 2009 10:07 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Apr 09, 2008 5:24 pm
Posts: 13
I found it. There was a Delete User plugin from JomSocial. I uninstalled it and I was able to delete users without problem.

It wasn't a hack.

I am going to upgrade to 1.5.13 as soon as possible. And then .14 when NEtenberg provides it.

Thanks again for all your help.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 19, 2009 1:33 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Oct 07, 2008 2:09 am
Posts: 4
I am having a similar issue. But I have no override module. It allows users to login, but will not allow new ones to be created? I am using 1.5.14 Any ideas?

Same as this:

I can't get the usual New User Registration option to work. I have set Allow New User Registration to YES in the Global Configuration. I have a Member Login module activated and it works fine if you are already registered.

the site is http://www.sheetstalks.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 19, 2009 3:32 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Sun Nov 04, 2007 1:12 am
Posts: 1369
Location: Brazil
mdschmid777 wrote:
I am having a similar issue. But I have no override module. It allows users to login, but will not allow new ones to be created? I am using 1.5.14 Any ideas?

Same as this:

I can't get the usual New User Registration option to work. I have set Allow New User Registration to YES in the Global Configuration. I have a Member Login module activated and it works fine if you are already registered.

the site is http://www.sheetstalks.com
Not sure what you mean.

I've just successfully created and activated a test user in your site (test123) using FF3.0.13 (please, delete it).

Are you using a different browser? Or did you fix the problem?

PS: I noticed one odd behavior: when I log out, the who's online module still shows me as logged in.

_________________
Airton Torres
Joomla Bug Squad http://groups.google.com/group/joomlabugsquad
Community website - http://community.joomla.org
Unsolicited support PMs will be deleted and the user added to the foes list.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 19, 2009 10:18 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Oct 07, 2008 2:09 am
Posts: 4
I did see that you created yours. I am using Safari 4 and firefox. I tried it last night using Internet Explorer 8 and still had the issue. I will be looking at it more later today. I will get back with you. Thanks for looking into it. The odd thing is all of my other joomla sites work fine with Safari 4 and Firefox 3.5, usually my truble browser is IE 8.

Thanks again!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Aug 21, 2009 3:03 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Oct 07, 2008 2:09 am
Posts: 4
I am having a similar issue. But I have no override module. It allows users to login, but will not allow new ones to be created? I am using 1.5.14 Any ideas?

Same as this:

I can't get the usual New User Registration option to work. I have set Allow New User Registration to YES in the Global Configuration. I have a Member Login module activated and it works fine if you are already registered.

the site is http://www.sheetstalks.com


I have found it is in my template, if I upload it will you look at what might be causing it... If I switch Templates, it is fine...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Aug 21, 2009 4:10 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Sun Nov 04, 2007 1:12 am
Posts: 1369
Location: Brazil
mdschmid777 wrote:
I have found it is in my template, if I upload it will you look at what might be causing it... If I switch Templates, it is fine...
I'll be glad to help :)

_________________
Airton Torres
Joomla Bug Squad http://groups.google.com/group/joomlabugsquad
Community website - http://community.joomla.org
Unsolicited support PMs will be deleted and the user added to the foes list.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Aug 21, 2009 4:15 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Oct 07, 2008 2:09 am
Posts: 4
Attachment:
ja_genista.zip
Here is the Template file


I took out images to save space


Thanks much


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Sep 08, 2009 7:59 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Aug 30, 2009 7:11 pm
Posts: 6
hey i am having the similar issue
mY site is running on a window server with php 5.02 or above.

my registration tab is not working.I can't get the usual New User Registration option to work. I have set Allow New User Registration to YES in the Global Configuration. I have a Member Login module activated and it works fine if you are already registered.

not only so, user can't update there profile in CB , not even there profile pic.
Same is wid kunena forum.User can't post thread and send reply to any topic.

I've check global setting many a times.But no use.

could anyone please let me know how to sort out this BIG problem.??

And i am not able to change permission for a file using SITE CHMOD in any ftp client.It say some error. :( ??? ??? ???

would any one please guide me....

thanking you
Sahil :(


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 09, 2009 2:12 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Fri Jul 17, 2009 6:28 pm
Posts: 37
I tried the fix and it didn't work. Users I create a registration for only get the login page, and yet the backend shows them as logged in. I'm in legacy mode, with site set as offline. Any ideas please?

airton wrote:
Hi rmeilech,

First of all, why J1.5.10? You are in danger of being hacked. You should upgrade to 1.5.14 ASAP ;)

Now, is that the core Joomla login module? If so, did you change the module's code in some way?

Also, does your template have an output override for the login module? (Check the folder /templates/[your-template]/html/. If there is a /mod_login/ sub-folder and a default.php inside it, the answer is yes). In that case, rename the /templates/[your-template]/html/mod_login/default.php file to default.php.old and see if you get the expected results.

Let us know of your findings.

Regards,


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 09, 2009 2:51 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Sun Nov 04, 2007 1:12 am
Posts: 1369
Location: Brazil
HarryMatter wrote:
I tried the fix and it didn't work. Users I create a registration for only get the login page, and yet the backend shows them as logged in. I'm in legacy mode, with site set as offline. Any ideas please?
Hi,

First off, this seems to be a completely different issue than the topic of this thread. You should start a new one. This thread is about not being able to get new users registration in front end, not about users not being able to login.

Second, we'll need more info about your set-up (please, use the forum post assistant - link in the orange "Forum Rules" box on top of the thread), the steps taken up to where the error shows, what error messages are shown (if any), and, if possible, a link to your site so we can see the problem.

And last, but not least, please, read my signature regarding unasked support PM ;)

_________________
Airton Torres
Joomla Bug Squad http://groups.google.com/group/joomlabugsquad
Community website - http://community.joomla.org
Unsolicited support PMs will be deleted and the user added to the foes list.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 10, 2009 11:39 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Fri Jul 17, 2009 6:28 pm
Posts: 37
Thanks, I have done what was suggested, and would be very grateful for any help. The post ('user login failure') is at viewtopic.php?f=431&t=459159. Hope this isn't infringing some other forum etiquette I'm not aware of.


airton wrote:
HarryMatter wrote:
I tried the fix and it didn't work. Users I create a registration for only get the login page, and yet the backend shows them as logged in. I'm in legacy mode, with site set as offline. Any ideas please?
Hi,

First off, this seems to be a completely different issue than the topic of this thread. You should start a new one. This thread is about not being able to get new users registration in front end, not about users not being able to login.

Second, we'll need more info about your set-up (please, use the forum post assistant - link in the orange "Forum Rules" box on top of the thread), the steps taken up to where the error shows, what error messages are shown (if any), and, if possible, a link to your site so we can see the problem.

And last, but not least, please, read my signature regarding unasked support PM ;)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 06, 2010 6:02 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jul 07, 2009 7:38 am
Posts: 5
I have installed joomla 1.5.15 and the registration works fine except IE8.When I enter details and click on Register button, its not working.Can anyone help me?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 19, 2012 9:50 am 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Jul 19, 2011 8:56 am
Posts: 128
Location: Monaco
I have this issue too. I cannot get registration to work.
I have tried:

- removing/renaming template overide, so as to use standard Joomla registration
- installing a different registration module

I even moved email hosting to the same server as the website hosting.

I have been trying top resolve this for months with no luck!

Hekp appreciated

_________________
Jeyjoo
http://jeyjoo.com - Monaco and French riviera web design
http://jeyjoo.com/it/ - Agenzia web design Milano


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 39 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group