The Joomla! Forum ™






Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 68 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
PostPosted: Sat Nov 07, 2009 3:36 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Thu Jun 14, 2007 2:48 pm
Posts: 305
Location: Coppell, Texas
JCE just released a new component and plugin that fixed the Advanced Code Editor issue. It no longer shifts the HTML code in the popup window.

Captions work just fine for me also.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 07, 2009 8:06 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Fri Nov 02, 2007 10:08 am
Posts: 16
i updated file but don't know what to do with htaccess file?

Can somebody explain that a bit detailed? (i change htaccess.txt,right?)


P.S
My site seems faster with this update :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 07, 2009 10:11 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Dec 12, 2006 8:37 pm
Posts: 128
kirba wrote:
i updated file but don't know what to do with htaccess file?
Can somebody explain that a bit detailed? (i change htaccess.txt,right?)


That is a security issue, more is explaned here.

_________________
www.justPHP.net - HACKS for Hot Property, Custom 404 Error Pages, Templates for Joomla etc.
Developing: www.zerno.org.ua


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 09, 2009 6:33 am 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Dec 12, 2006 8:37 pm
Posts: 128
Further info to htaccess...

So, I uncommented 3 lines
Code:
## Deny access to extension xml files (uncomment out to activate)
<Files ~ "\.xml$">
#Order allow,deny
Deny from all
#Satisfy all
</Files>


I causes switching off of XML parser... Manually, I put it on. Works...

Also, I found an alternative
Code:
## Deny access to extension xml files (uncomment out to activate)
RedirectMatch 403 (?:/plugins/[^/]*/[^/]*|(?:/administrator)?/(?:components|modules)/(?:com|mod)_([^/]*)/(?:(?:com|mod)_)?\1)\.xml$


Can anybody comment it and say which is better?

_________________
www.justPHP.net - HACKS for Hot Property, Custom 404 Error Pages, Templates for Joomla etc.
Developing: www.zerno.org.ua


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 09, 2009 6:41 am 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Thu Jun 14, 2007 2:48 pm
Posts: 305
Location: Coppell, Texas
I uncommented the 5 lines below

Code:
## Deny access to extension xml files (uncomment out to activate)
<Files ~ "\.xml$">
Order allow,deny
Deny from all
Satisfy all
</Files>
## End of deny access to extension xml files


Is this correct? Or is grayz post correct?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 09, 2009 6:46 am 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Dec 12, 2006 8:37 pm
Posts: 128
To yaanimai:
To check if it works, try to access the following URL
YOUR_SITE_ADDRESS/components/com_mailto/mailto.xml

If you see the XML information, it does not work.

_________________
www.justPHP.net - HACKS for Hot Property, Custom 404 Error Pages, Templates for Joomla etc.
Developing: www.zerno.org.ua


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 09, 2009 6:57 am 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Thu Jun 14, 2007 2:48 pm
Posts: 305
Location: Coppell, Texas
grayz,

I get a 404: Not Found error so I guess it works.

Thanks for your reply!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 09, 2009 10:30 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Aug 16, 2008 3:45 pm
Posts: 8
Problems with the caption.

Hi guys I have problems with the caption of the images after upgrading to version 1.5.15, some notion that it can be??, I've searched the forum, google .... I can not find any clear answers, we see that the problem as the last update of TinyMCE.
Greetings and thank you very much


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 09, 2009 2:57 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Aug 16, 2008 3:45 pm
Posts: 8
So far, I've seen where the error comes up in the gallery in the new update from 1.5.14 to 1.5.15. In the folder media / system / js / caption.js. To leave the man on the 1.5.14 version works perfectly.
greetings


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 10, 2009 11:22 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Fri Jun 13, 2008 7:49 pm
Posts: 370
Location: Escondido, CA 92026
1.5.15 fresh install with JCE editor

Just posted JCE Editor issue here:

viewtopic.php?p=1923862#p1923862

Definitely something not quite right here. Suspect something in 1.5.15 core is not accepting change when default editor is changed in Global Config.

EDITED....
I withdraw my issue with JCE. Turns out my editor setting for user was overriding my global config. setting. JCE and 1.5.15 appears to be working properly on a fresh install.

_________________
D. Johnson
Technology is our advantage;
performance our passion

http://www.positionresearch.com


Last edited by djohnson1215 on Thu Nov 12, 2009 3:56 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 11, 2009 6:00 pm 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Wed Oct 10, 2007 9:08 am
Posts: 656
Location: Spain
:( Apologise for not seeing this discussion before, I have had a few issues with 1.5.15, posted here:
viewtopic.php?f=429&t=459192


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 12, 2009 1:53 am 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Thu Jun 14, 2007 2:48 pm
Posts: 305
Location: Coppell, Texas
I had problems with Expose gallery component & the new .htaccess lines that restrict access to xml files. I don't think you can use those lines of code in the .htaccess file if you use Expose gallery.

I had white blank space in the front end where the gallery should have been & the Manage Albums in the back end was blank in the Expose component.

I had to comment those htaccess lines out. Backup my img, xml & config folders in the com_expose/expose directory. Uninstall Expose, reinstall Expose. Ftp the img, xml & config folders back into the com_expose/expose directory.

Now it all works well again.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 12, 2009 5:06 pm 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Posts: 17321
Location: **Translation Matters**
It is possible to use the htaccess new xml obfuscating even when some components need an xml to work correctly by creating a specific htaccess in this component's folder.

See:
http://community.joomla.org/blogs/commu ... lease.html

_________________
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
Multilanguage in 2.5: http://help.joomla.org/files/EN-GB_multilang_tutorial.pdf
---------------------------------
Joomla Translation Coordination Team • Joomla! Production Working Group


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 12, 2009 5:11 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Thu Jun 14, 2007 2:48 pm
Posts: 305
Location: Coppell, Texas
infograf768,

I will install that. Thanks for that tip!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 12, 2009 6:00 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Nov 10, 2009 4:16 am
Posts: 3
I thought this 1.5.15 update was just a security release. Since upgrading, my Joomla site has sped up significantly...like 2-300% faster. Did I miss a mention of speed enhancements somewhere along the line?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 13, 2009 12:14 am 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Mon Nov 19, 2007 10:33 pm
Posts: 206
hello everybody

I get some problem with last JCKeditor plugin after upgrade....When I want edit an article I get the follow error:

Error loading "http://www.mysite.com/plugins/editors/fckeditor/fckstyles_template.xml" (HTTP Status: 403). Do you want to see the server response dump?

It is the new htaccess rule making this problem...If I uncomment the rule all work well...I don't see nothing on Jckeditor site talking about that so I have open a thread in they forum...but don't hope to get a real feedback because I don't have paid membership...

Anyway right now I will keep the rule uncommented...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 13, 2009 12:30 am 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Thu Jun 14, 2007 2:48 pm
Posts: 305
Location: Coppell, Texas
dotcom22,

Did you try infograf768 fix mentioned above? I haven't tried that yet but it should work.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 13, 2009 1:14 am 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Mon Nov 19, 2007 10:33 pm
Posts: 206
yes thank !! :) :) In fact I just try right now and it work well.... I must tell to JCKeditor forum to make the change in their next release...

But just for be clear...Except the fact hackers can see what joomla version we run by reading the xml file what are the eventual other risk ??? It is not better to simply disallow the xml file where we can read the version and allow all other xml ??


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 13, 2009 1:26 am 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Thu Jun 14, 2007 2:48 pm
Posts: 305
Location: Coppell, Texas
dotcom22,

I think it disallows reading the xml files of the extension versions not the Joomla version (some older extensions might have security vulnerabilities). That is why some extensions don't work with it.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 15, 2009 4:10 am 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Thu Aug 18, 2005 2:56 pm
Posts: 190
Location: Brazil
Friends after I made the migration from Joomla! 1.5.14 to 1.5.15 started to have problems with CSS Caption (caption of the photos) I am 5 upgraded sites experiencing the same problem since I modified the CSS cpation and nothing changes. What is happening is this: when the caption should go too long for the second line it simply does not break and take along the background. below is my CSS:

/*---------------------------*/
.caption {
margin-right: 2px;
background-color: #F2EEE7;
color: #838383;
}

.img_caption {
float: left;
background-color: #F2EEE7;
font-size: 95%;
margin: 3px 12px 3px 0;
}

/*---------------------------*/

.img_caption.left {
/*display:table;*/
margin-right: 1em;
width: 300px;

}

.img_caption.right {
/*display:table;*/
margin-left: 1em;
width: 300px;

}

.img_caption.left p {
clear: left;
text-align: center;

}

.img_caption.right p {
clear: right;
text-align: center;
}
/*---------------------------*/

I could only keep the legend that added width to 300px, but this image needs to be 300px wide if you add a 150px image with a caption is passing. I tried to use: auto and 0 and 100% but does not solve anything. I'm racking my brain a few days now with this. If anyone can help me thank you very much.

Thank you for your attention :D

_________________
Karlos Rikaryo
Inventtive.Com.br
(88) 8809.9022


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 15, 2009 4:37 am 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Thu Jun 14, 2007 2:48 pm
Posts: 305
Location: Coppell, Texas
rikaryo,

That's weird because I have Joomla version 1.5.15 & use the JCE editor & the JCE caption plugin. I did a test & if the caption goes to two or three lines the background colour expands & extends with the text also with no problem. I am using:

JCE editor component 1.5.7
JCE plugin 1.5.5 JCE
JCE Utilities 2.2.4
JCE Captions 1.5.3

JCE released a new version Nov. 7th after the 1.5.15 upgrade. Did you download & install it?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 15, 2009 4:23 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Thu Aug 18, 2005 2:56 pm
Posts: 190
Location: Brazil
yaanimai wrote:
rikaryo,

That's weird because I have Joomla version 1.5.15 & use the JCE editor & the JCE caption plugin. I did a test & if the caption goes to two or three lines the background colour expands & extends with the text also with no problem. I am using:

JCE editor component 1.5.7
JCE plugin 1.5.5 JCE
JCE Utilities 2.2.4
JCE Captions 1.5.3

JCE released a new version Nov. 7th after the 1.5.15 upgrade. Did you download & install it?


yaanimai,

Not use JCE editor I'm using the default Joomla!

already modified it all in the CSS template and no solution.

hugs :) :eek:

_________________
Karlos Rikaryo
Inventtive.Com.br
(88) 8809.9022


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 15, 2009 4:49 pm 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Posts: 17321
Location: **Translation Matters**
rikaryo wrote:
Friends after I made the migration from Joomla! 1.5.14 to 1.5.15 started to have problems with CSS Caption (caption of the photos) I am 5 upgraded sites experiencing the same problem since I modified the CSS cpation and nothing changes. What is happening is this: when the caption should go too long for the second line it simply does not break and take along the background. below is my CSS:
etc.

We changed some css for caption in 1.5.15
See templates/system/css/general.css
Quote:
/* Caption fixes */
.img_caption.left {
float: left;
margin-right: 1em;
}

.img_caption.right {
float: right;
margin-left: 1em;
}

.img_caption.left p {
clear: left;
text-align: center;
}

.img_caption.right p {
clear: right;
text-align: center;
}

.img_caption {
text-align: center!important;
}

_________________
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
Multilanguage in 2.5: http://help.joomla.org/files/EN-GB_multilang_tutorial.pdf
---------------------------------
Joomla Translation Coordination Team • Joomla! Production Working Group


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 15, 2009 4:50 pm 
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Thu Jun 14, 2007 2:48 pm
Posts: 305
Location: Coppell, Texas
rikaryo,

Oh, the JCE editor (free) works great, but the caption plugin is a subscription plugin. I have been a JCE subscriber for a couple of years now & it is well worth the money for the Image Manager Extended, Captions, Advanced Link, Media Manager, Template Manager & File Manager plugins.

Hopefully one of the Joomla team can help solve this problem for those that use the captions with the default Joomla editor.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 18, 2009 2:24 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Fri Dec 28, 2007 5:50 am
Posts: 8
Location: The Beaches of NJ
rikaryo wrote:
yaanimai wrote:
rikaryo,

That's weird because I have Joomla version 1.5.15 & use the JCE editor & the JCE caption plugin. I did a test & if the caption goes to two or three lines the background colour expands & extends with the text also with no problem. I am using:

JCE editor component 1.5.7
JCE plugin 1.5.5 JCE
JCE Utilities 2.2.4
JCE Captions 1.5.3

JCE released a new version Nov. 7th after the 1.5.15 upgrade. Did you download & install it?


yaanimai,

Not use JCE editor I'm using the default Joomla!

already modified it all in the CSS template and no solution.

hugs :) :eek:


Can you tell me how you got your caption to go to the next line? I'm experiencing the same problems you are.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 18, 2009 3:34 am 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Thu Aug 18, 2005 2:56 pm
Posts: 190
Location: Brazil
Quote:
Can you tell me how you got your caption to go to the next line? I'm experiencing the same problems you are.


Friend could solve by modifying the CSS scheme mentioned above by friend "infograf768"

See templates / system / css / general.css

It has one more line of CSS

/ * Caption fixes * /
. img_caption.left (
float: left;
margin-right: 1em;
)

. img_caption.right (
float: right;
margin-left: 1em;
)

. img_caption.left p (
clear: left;
text-align: center;
)

. img_caption.right p (
clear: right;
text-align: center;
)

- Below is the new line to add CSS - -> add a comment on this line, eliminating the implementation
/ *. (img_caption
text-align: center! important;
) * /


A temporary solution to get a new fix is add width: 250px: width for the image. Img_caption.right and. Img_caption.left

with this every image has to have 250px wide

_________________
Karlos Rikaryo
Inventtive.Com.br
(88) 8809.9022


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 18, 2009 4:35 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Fri Dec 28, 2007 5:50 am
Posts: 8
Location: The Beaches of NJ
So i should just add this:

/ *. (img_caption
text-align: center! important;
) * /


Thank you :) Hope I did it right.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 20, 2009 5:35 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Thu Sep 15, 2005 1:15 am
Posts: 158
shifflav wrote:
I thought this 1.5.15 update was just a security release. Since upgrading, my Joomla site has sped up significantly...like 2-300% faster. Did I miss a mention of speed enhancements somewhere along the line?


There were few cache improvements, glad to know that is was worth it :)

_________________
Wanna know something Joomla? Hit the Joogpot! http://joogpot.eu
The LanternFish - a better JoomFIsh support service and bugfixed distribution http://joogpot.eu/lanternfish


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 04, 2009 5:01 pm 
User avatar
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer

Joined: Thu Nov 17, 2005 11:56 pm
Posts: 295
Location: UK
The .htaccess update, to block direct access to XML files, is quite brutal because I've noticed it stops Google from spidering my XML sitemaps.

Does anybody know how to write an exception for the "fix" to allow access to specified filenames e.g. sitemap.xml, news-sitemap.xml etc?

_________________
http://www.is4profit.com ~ UK Small Business Advice & News
http://www.everythingsgonegreen.co.uk ~ Green News & Views


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 04, 2009 5:20 pm 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Posts: 17321
Location: **Translation Matters**
http://community.joomla.org/blogs/commu ... lease.html

_________________
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
Multilanguage in 2.5: http://help.joomla.org/files/EN-GB_multilang_tutorial.pdf
---------------------------------
Joomla Translation Coordination Team • Joomla! Production Working Group


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 68 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group