Jooma in intranet

General questions relating to Joomla! 1.5 There are other boards for more specific help on Joomla! features and extensions.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you should use this tool to help you post.
amns
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 93
Joined: Thu Oct 15, 2009 11:20 am

Jooma in intranet

Postby amns » Wed Dec 02, 2009 11:40 am

Hi!

I'm developing a website in joomla and i would like to allow users in my intranet to access it.

How do i do to allow that?

Regards

User avatar
Bjorg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1557
Joined: Tue Jul 07, 2009 4:45 am

Re: Jooma in intranet

Postby Bjorg » Thu Dec 03, 2009 12:04 am

Give them the IP address?

amns
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 93
Joined: Thu Oct 15, 2009 11:20 am

Re: Jooma in intranet

Postby amns » Thu Dec 03, 2009 1:33 pm

I tryed the ip (ex: http://100.100.100.100 ), but occurred an error:

'The connection was reset'
'the connection to the server was reset while the page was loading'


Have i to change any configuration?


Best regards, thanks!

User avatar
Bjorg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1557
Joined: Tue Jul 07, 2009 4:45 am

Re: Jooma in intranet

Postby Bjorg » Thu Dec 03, 2009 7:54 pm

If running Windows, hold the flag key (lower left) + R to bring up a run box, type in CMD to bring a DOS box session
Then type:

Code: Select all

Ipconfig /all

and note the Ethernet adapter IP address, and use this in the web browser address bar
to access the web site.

amns
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 93
Joined: Thu Oct 15, 2009 11:20 am

Re: Jooma in intranet

Postby amns » Thu Dec 03, 2009 8:54 pm

Yes, i use the correct IP adress and we are all logged in in the same domain, each computer can ping the others and access shared folders..


Thanks!

User avatar
Bjorg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1557
Joined: Tue Jul 07, 2009 4:45 am

Re: Jooma in intranet

Postby Bjorg » Thu Dec 03, 2009 10:08 pm

What server software is utilized for the Joomla! intranet installation?

This is assuming that Joomla! is installed inside of the intranet, and not the internet.

amns
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 93
Joined: Thu Oct 15, 2009 11:20 am

Re: Jooma in intranet

Postby amns » Thu Dec 03, 2009 10:28 pm

I'm using php + mysql + apache, (easyphp) my website is not yet on internet..

Thanks!

User avatar
Bjorg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1557
Joined: Tue Jul 07, 2009 4:45 am

Re: Jooma in intranet

Postby Bjorg » Fri Dec 04, 2009 12:21 am

Could find no documentation on the easyphp website that would state that easyphp
works with Joomla! (This of course means only that it would be a more unique / new configuration method).


Try here for common questions regarding installation / configuration of easyphp 5.3.0:

http://www.easyphp.org/faq.php


When the server is setup properly, follow instructions for a manual Joomla! installation
as a guide:

http://docs.joomla.org/Beginners

http://docs.joomla.org/Setting_up_your_ ... evelopment

http://docs.joomla.org/How_do_you_copy_ ... te_host%3F

http://docs.joomla.org/Installation

http://docs.joomla.org/What_do_Error_1% ... _3_mean%3F


Additionally, further posts regarding a localhost installation of Joomla!
would have optimal response in this section of the forum:

viewforum.php?f=429


Good luck!


Return to “General Questions/New to Joomla! 1.5”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests