The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you should use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Jooma in intranet
PostPosted: Wed Dec 02, 2009 11:40 am 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Thu Oct 15, 2009 11:20 am
Posts: 93
Hi!

I'm developing a website in joomla and i would like to allow users in my intranet to access it.

How do i do to allow that?

Regards


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Jooma in intranet
PostPosted: Thu Dec 03, 2009 12:04 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Tue Jul 07, 2009 4:45 am
Posts: 1557
Give them the IP address?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Jooma in intranet
PostPosted: Thu Dec 03, 2009 1:33 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Thu Oct 15, 2009 11:20 am
Posts: 93
I tryed the ip (ex: http://100.100.100.100), but occurred an error:

'The connection was reset'
'the connection to the server was reset while the page was loading'


Have i to change any configuration?


Best regards, thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Jooma in intranet
PostPosted: Thu Dec 03, 2009 7:54 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Tue Jul 07, 2009 4:45 am
Posts: 1557
If running Windows, hold the flag key (lower left) + R to bring up a run box, type in CMD to bring a DOS box session
Then type:
Code:
Ipconfig /all

and note the Ethernet adapter IP address, and use this in the web browser address bar
to access the web site.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Jooma in intranet
PostPosted: Thu Dec 03, 2009 8:54 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Thu Oct 15, 2009 11:20 am
Posts: 93
Yes, i use the correct IP adress and we are all logged in in the same domain, each computer can ping the others and access shared folders..


Thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Jooma in intranet
PostPosted: Thu Dec 03, 2009 10:08 pm 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Tue Jul 07, 2009 4:45 am
Posts: 1557
What server software is utilized for the Joomla! intranet installation?

This is assuming that Joomla! is installed inside of the intranet, and not the internet.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Jooma in intranet
PostPosted: Thu Dec 03, 2009 10:28 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Thu Oct 15, 2009 11:20 am
Posts: 93
I'm using php + mysql + apache, (easyphp) my website is not yet on internet..

Thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Jooma in intranet
PostPosted: Fri Dec 04, 2009 12:21 am 
User avatar
Joomla! Ace
Joomla! Ace

Joined: Tue Jul 07, 2009 4:45 am
Posts: 1557
Could find no documentation on the easyphp website that would state that easyphp
works with Joomla! (This of course means only that it would be a more unique / new configuration method).


Try here for common questions regarding installation / configuration of easyphp 5.3.0:

http://www.easyphp.org/faq.php


When the server is setup properly, follow instructions for a manual Joomla! installation
as a guide:

http://docs.joomla.org/Beginners

http://docs.joomla.org/Setting_up_your_ ... evelopment

http://docs.joomla.org/How_do_you_copy_ ... te_host%3F

http://docs.joomla.org/Installation

http://docs.joomla.org/What_do_Error_1% ... _3_mean%3F


Additionally, further posts regarding a localhost installation of Joomla!
would have optimal response in this section of the forum:

viewforum.php?f=429


Good luck!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group