Help, problem with joomla ecommerce edition (last ver.)

Need help installing Joomla! 1.5? For all Joomla! 1.5 installation issues please use this forum.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Ntoine
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Thu May 27, 2010 1:42 pm

Help, problem with joomla ecommerce edition (last ver.)

Postby Ntoine » Thu May 27, 2010 1:47 pm

Hi All,

I installed joomla ecommerce edition (the last version)
Everything worked fine during the install.
I delete the "installation folder"
And after that check the site.
The home page is OK
But if i click on any link of the page, i get this :

Image

No layout, no coulours....

I have checked some stuff on the admin panel, but everything seems OK
And it's not a template problem, i changed but the problem stayed

Does anyone have the key of my problem?

TY ALL

User avatar
mokelly
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 617
Joined: Sun Jul 20, 2008 10:57 am
Location: Royse City, Texas USA
Contact:

Re: Help, problem with joomla ecommerce edition (last ver.)

Postby mokelly » Thu May 27, 2010 2:05 pm

Check out the web server error log. You may find a clue there.

If you cannot do that, then set error reporting to maximum at Site->Global Config->Server. Redisplay the page and you may see a PHP error message that could contain a clue.

Good Luck!
CARTwebERP Where you sell, fullfill, and account for it all!

Ntoine
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Thu May 27, 2010 1:42 pm

Re: Help, problem with joomla ecommerce edition (last ver.)

Postby Ntoine » Thu May 27, 2010 3:04 pm

Well, on the ftp server, in the logs file the index.php has that written in it :

<html><body bgcolor="#FFFFFF"></body></html>
(background color white?)

I didnt find log access through admin panel...

But I did turn the "error report" on max in the server options and, the only error I see on the page;

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/myserver/myserver/httpd.www/modules/mod_virtuemart_latestprod/mod_virtuemart_latestprod.php on line 42

(I have the same error on the main page!, so I don't think it will be helpful)

Thanks for helping

What do you advise?

User avatar
mokelly
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 617
Joined: Sun Jul 20, 2008 10:57 am
Location: Royse City, Texas USA
Contact:

Re: Help, problem with joomla ecommerce edition (last ver.)

Postby mokelly » Fri May 28, 2010 10:51 am

in the logs file the index.php has that written in it :

<html><body bgcolor="#FFFFFF"></body></html>


I assume this is actually the contents of index.html which would be correct.

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/myserver/myserver/httpd.www/modules/mod_virtuemart_latestprod/mod_virtuemart_latestprod.php on line 42


Was this error message a fatal error or just a warning? If it is a fatal error, you should check virtue marts forum for this error. There may be a solution there.

When I Googled the error message I found this:

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\wamp\www\joomla\libraries\pattemplate\patTemplate.php on line 1424

Are you getting any such error, while installing any Joomla site in your localhost , WAMP ??
Well,its because of PHP 5.3 , which comes in WAMP 2.0i package and not Joomla.

You have two choices to fix this issue,

either use WAMP 2h (previous version) or download PHP 5.2.9-2 addon from WAMP website.


Are you using WAMP?

Then on Virtue Marts forum, I found this thread :
http://forum.virtuemart.net/index.php?t ... .msg213619

Hope this helps!
CARTwebERP Where you sell, fullfill, and account for it all!

User avatar
mokelly
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 617
Joined: Sun Jul 20, 2008 10:57 am
Location: Royse City, Texas USA
Contact:

Re: Help, problem with joomla ecommerce edition (last ver.)

Postby mokelly » Fri May 28, 2010 10:54 am

mod_virtuemart_latestprod.php on line 42


Disable the Virtue Mart latest product module in the module manager and see if the problem clears up.
CARTwebERP Where you sell, fullfill, and account for it all!

Ntoine
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Thu May 27, 2010 1:42 pm

Re: Help, problem with joomla ecommerce edition (last ver.)

Postby Ntoine » Fri May 28, 2010 1:09 pm

No, it's not a fatal error !
mokelly : I disabled the mod. but still the same error !

adress : http://www.couleurcoco.be

(no WAMP: its uploaded on one.com's server)

Ntoine
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Thu May 27, 2010 1:42 pm

Re: Help, problem with joomla ecommerce edition (last ver.)

Postby Ntoine » Fri May 28, 2010 1:15 pm

Do I have to activate the ftp acess for the site ? (during install)

User avatar
mokelly
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 617
Joined: Sun Jul 20, 2008 10:57 am
Location: Royse City, Texas USA
Contact:

Re: Help, problem with joomla ecommerce edition (last ver.)

Postby mokelly » Sat May 29, 2010 12:44 pm

I went to the site but it is disabled for maintenance.

Do I have to activate the ftp acess for the site ? (during install)


Maybe, that depends on the host. Couldn't hurt, but it sounds like files were installed.

I disabled the mod. but still the same error !


I do not understand how you could be getting a module error if it is unpublished? Maybe un-install the virtue mart module? Are you sure you disabled the correct one?

mod virtuemart latestprod

Post the error message again, maybe there is some change that would give us a clue.

We can figure this out!
CARTwebERP Where you sell, fullfill, and account for it all!

Ntoine
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Thu May 27, 2010 1:42 pm

Re: Help, problem with joomla ecommerce edition (last ver.)

Postby Ntoine » Tue Jun 01, 2010 1:39 pm

Hi Mokelly,

Thanks for help.
But I tried several things and the uninstalled joomla ecommerce ed to install joomla & the plugins manually.
I works perfectly. (joomla 1.5.17, virtuemart/joompack/mediabox/jce...)
So, I dont know why there is a problem with this ecommerce version!
Certainly because of a setting but i dont know which !
link to the ecommerce release : (in french !) http://www.joomlafrance.org/telecharger ... ition.html

thanks all for help!!

User avatar
aikzhobi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 99
Joined: Sun Nov 07, 2010 10:43 am
Location: Karachi Pakistan
Contact:

Re: Help, problem with joomla ecommerce edition (last ver.)

Postby aikzhobi » Mon Mar 28, 2011 6:32 am

1-Go to the Global Configuration

2-Under the "SEO Settings" Select "No" for "Search Engine Friendly URLs " and "Use Apache mod_rewrite"

3-Click Save.

InshaAllah your problem will solve....

dan27692000
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Mon Mar 28, 2011 1:33 pm
Contact:

Re: Help, problem with joomla ecommerce edition (last ver.)

Postby dan27692000 » Mon Mar 28, 2011 1:45 pm

I had the same problem, I fixed now, thanks for support

User avatar
aikzhobi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 99
Joined: Sun Nov 07, 2010 10:43 am
Location: Karachi Pakistan
Contact:

Re: Help, problem with joomla ecommerce edition (last ver.)

Postby aikzhobi » Tue Mar 29, 2011 4:23 am

dan27692000 wrote:I had the same problem, I fixed now, thanks for support


How u fixed it ?
by following my method or other ?

Olomee
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Mon Dec 12, 2011 4:52 pm

Re: Help, problem with joomla ecommerce edition (last ver.)

Postby Olomee » Thu Dec 22, 2011 7:35 pm

Code: Select all

Assigning the return value of new by reference is deprecated

Isn't it ?
So,
Changed:

Code: Select all

$db =& new ps_DB;

to:

Code: Select all

$db = new ps_DB;

in:

Code: Select all

\modules\mod_virtuemart_latestprod\mod_virtuemart_latestprod.php on line 42


If anyone wanna keep PHP5.3... and deprecation notices...
Seem to work.

govorunkz
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Mon Feb 06, 2012 4:29 am

Re: Help, problem with joomla ecommerce edition (last ver.)

Postby govorunkz » Mon Feb 06, 2012 4:33 am

Olomee wrote:

Code: Select all

Assigning the return value of new by reference is deprecated

Isn't it ?
So,
Changed:

Code: Select all

$db =& new ps_DB;

to:

Code: Select all

$db = new ps_DB;

in:

Code: Select all

\modules\mod_virtuemart_latestprod\mod_virtuemart_latestprod.php on line 42


If anyone wanna keep PHP5.3... and deprecation notices...
Seem to work.


Hi
Thank you very much for fixing the problem, and I thought that I could not cope with it. You are the best!

budiperkasa
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 84
Joined: Sat Apr 21, 2012 7:02 am
Location: Indonesia
Contact:

Re: Help, problem with joomla ecommerce edition (last ver.)

Postby budiperkasa » Fri Apr 27, 2012 1:04 am

aikzhobi wrote:
dan27692000 wrote:I had the same problem, I fixed now, thanks for support


How u fixed it ?
by following my method or other ?


When I read your method, I just realized that I had activated SEO mode without rename the file htaccess.txt to .htaccess, thanks aikzhobi, keep writing and share.
Last edited by budiperkasa on Fri Apr 27, 2012 3:35 am, edited 1 time in total.


Return to “Installation 1.5”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 10 guests