The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Regels



Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun May 30, 2010 8:14 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun May 30, 2010 8:04 am
Posts: 7
Ik heb al een tijdje het probleem dat ik geen modules en templates meer kan verwijderen via de backend. Eerder stond er bovenin de optie installeer/deinstalleer maar die is al een tijd weg.
Ik heb inmiddels 2 updates van joomla gedaan maar helpt niet. (heb nu versie 1.5.18).
Ik heb ook al op andere fora en via google gezocht maar niks kunnen vinden.
Kan iemand mij helpen?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 02, 2010 7:45 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Jan 23, 2008 1:48 pm
Posts: 42
De knoppen van installeer/deinstalleer bestaan gewoon niet meer?
Ik zou dan even de map gehele map administrator backuppen naar een test server en daar het ook even bekijken. Mochten de knoppen nog steeds missen dan zou ik van een compleet nieuwe joomla (dus niet de update) de gehele administrator map overschrijven en daarna goed testen...

Beetje rigoureus maar het zou je probleem kunnen oplossen (en hopelijk niet nog meer problemen veroorzaken...vandaar even goed testen op een test omgeving!)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 02, 2010 4:02 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun May 30, 2010 8:04 am
Posts: 7
Ja klopt, de knoppen bestaan niet meer.
Kan je administratormap gewoon via ftp weghalen en er een nieuwe plaatsen?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 02, 2010 4:42 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Jan 23, 2008 1:48 pm
Posts: 42
Ja dat kan... maar maak eerst wel even een backup! Zodat je de map altijd weer kan terugplaatsen mocht het niet werken. En test het natuurlijk eerlijk eerst even op een test server.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 02, 2010 6:49 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun May 30, 2010 8:04 am
Posts: 7
Testserver heb ik helaas niet.
Hopelijk kan ik de map zelf vervangen. Normaal gebruik ik installatron van Antagonist voor de installatie van joomla.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 02, 2010 6:56 pm 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Sat Oct 31, 2009 5:20 pm
Posts: 56
Mocht dit niet werken; onder welke user ben je ingelogd? Misschien heeft het account te weinig rechten? Welke groep zit aan het user account gekoppeld?

_________________
http://www.themepartner.com/ - Professional Joomla! Business Templates
http://www.themepartner.com/joomla-2.5/ - Joomla! 2.5 news, blogs, FAQ, screenshots and more


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 02, 2010 7:44 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun May 30, 2010 8:04 am
Posts: 7
Ik ben als superadministrator ingelogd.
Heb ook een hele lijst met welke rechten welke map moet hebben doorgespit.

Hoe bedoel je welke groep?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 02, 2010 8:37 pm 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Sat Oct 31, 2009 5:20 pm
Posts: 56
In de back-end van Joomla kan je in de User Manager een gebruiker aan een groep koppelen. Als je aan de groep 'Super Administrator' bent gekoppeld mag je alles. Dit zou je even kunnen controleren voor de zekerheid.

_________________
http://www.themepartner.com/ - Professional Joomla! Business Templates
http://www.themepartner.com/joomla-2.5/ - Joomla! 2.5 news, blogs, FAQ, screenshots and more


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 02, 2010 8:59 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun May 30, 2010 8:04 am
Posts: 7
Ik zit gekoppeld aan de groep superadministrator, moet dus goed zijn.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 02, 2010 9:22 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun May 30, 2010 8:04 am
Posts: 7
Ik heb een clean install gedaan en nu zijn de knoppen er weer.
Maar nu heb ik een backup terug gezet en zijn ze weer weg.

Hoe kan ik alleen de administrator map alleen overschrijven?.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 07, 2010 5:35 am 
User avatar
Joomla! Exemplar
Joomla! Exemplar

Joined: Fri Sep 09, 2005 2:13 pm
Posts: 7962
Location: The Netherlands
Heb je in je database dingen zitten te verwijderen? Daar wordt dit menu namelijk opgebouwd.
als je daar dingen hebt verwijderd, dan rijg je dit niet te zien misschien.

_________________
Robert Dam - Joomla Forum Moderator
Dutch Boards | Joomla Coding Boards | English Support Boards


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 07, 2010 5:21 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun May 30, 2010 8:04 am
Posts: 7
Nee niet dat ik weet, zit nooit aan de databases.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group