The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
PostPosted: Fri Oct 30, 2009 2:00 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Oct 29, 2009 9:45 pm
Posts: 4
I recently developed a Joomla 1.5 site for a client who is unable to edit her articles in WYSIWYG view. This is true not only for TinyMCE, but also for the JCE editor. When I log in to the back-end control panel and pull up her articles to edit from my computer at my office, all the icons are there. Everything works smoothly.

I actually went to her office with my laptop to troubleshoot the problem, thinking it might be a network or firewall issue, or that she simply was doing something wrong. I hooked up to their internet connection and brought up their web site. Lo and behold, I was not able to view the WYSIWYG buttons either. I tried both editors (JCE and TinyMCE).

Next I tried bringing up two other other Joomla web sites I've developed on their internet connection. The text editors worked flawlessly.

Any ideas on what could be wrong?

Rick


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 01, 2009 4:10 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Oct 27, 2007 8:14 pm
Posts: 14
I awoke this morning to find exactly the same problem. I hope someone can address is quickly. None of the editors work and html code is displayed in the window. You cannot save or apply any changes, either.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 07, 2009 2:49 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Sep 24, 2008 11:42 pm
Posts: 13
I just noticed something similar...see this post
viewtopic.php?f=428&t=458141

TinyMCE chosen as editor but icons disappeared. I had to go to Extensions > plugin manager > editor - tinymce 2.0 > THEN I changed functionality from 'advanced' to 'extended' to get the toolbars back esp. font color.

:(


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 09, 2009 10:02 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed May 31, 2006 7:18 pm
Posts: 22
Location: Northernmost town in the world
I just did that after an upgrading to 1.5.15 , and no the "read more" and "image" button is not working anymore...

I`m using Tiny MCE 2.0

Anyone know how to fix, please?

_________________
Nowadays most people die of a sort of creeping common sense, and discover only when it is too late that the only things you will never regret, it's your own errors.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Apr 09, 2010 10:04 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Fri Apr 09, 2010 9:28 pm
Posts: 1
cms_newb wrote:
I just noticed something similar...see this post
viewtopic.php?f=428&t=458141

TinyMCE chosen as editor but icons disappeared. I had to go to Extensions > plugin manager > editor - tinymce 2.0 > THEN I changed functionality from 'advanced' to 'extended' to get the toolbars back esp. font color.

:(


Thank you, thank you, thank you .... saved me posting a question and waiting for the answer ;D


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 31, 2010 5:06 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Fri Dec 08, 2006 10:23 pm
Posts: 1
Try turning off TinyMCE. It works for me.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 05, 2010 8:08 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Jul 05, 2010 7:59 am
Posts: 10
I have same issue but I don't have the extended option. How do I get that to come up?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jul 08, 2010 2:02 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jun 12, 2007 2:48 pm
Posts: 18
Check what you have in configuration.php file for the live site path param. If it has www prefix, you should use the http://WWW.yousite.com/administrator/ calls.

_________________
http://www.eximdesign.com - Web design and graphic design services in New York | Portland | Seattle | Toronto


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jul 08, 2010 10:50 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Jul 05, 2010 7:59 am
Posts: 10
I have modified the configuration.php file as you suggested and it still isn't showing the extended.
I am just trying to get the tinyMCE editor to show up it used to work and from some reason it stopped working. Any other ideas woudl reinstalling it work and if yes what is the best way of doing it.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jul 10, 2010 7:17 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Jul 08, 2010 4:44 am
Posts: 7
Hi,

Try refreshing the page.

In Chrome, I press and hold the Shift button and click the reload button on the browser, or just reload the page. And all those extra buttons appear! I need to do this every time. It is an issue with Chrome.

No issue with Firefox or IE.

Thank you

Onglai


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 11, 2010 4:30 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Jul 05, 2010 7:59 am
Posts: 10
Thanks, but that didn't work either. I have noticed that I get this error message on the article edit page whenever I am trying to save. Webpage error details

User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; GTB6.5; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 6.0; OfficeLiveConnector.1.5; OfficeLivePatch.1.3; .NET4.0C; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729)
Timestamp: Sun, 11 Jul 2010 04:28:33 UTC

Message: Expected '}'
Line: 1
Char: 15493
Code: 0
URI: http://www.achievenow.com.au/plugins/ed ... iny_mce.js


Message: 'tinyMCE' is undefined
Line: 102
Char: 4
Code: 0
URI: http://www.achievenow.com.au/administra ... k=edit&cid[]=18


Message: 'tinyMCE' is undefined
Line: 307
Char: 4
Code: 0
URI: http://www.achievenow.com.au/administra ... k=edit&cid[]=18


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 11, 2010 5:17 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Jul 08, 2010 4:44 am
Posts: 7
Hi,

Attached image shows my setting for the TinyMCE, and all options in the Advance Parameters are either turn to On or Show, except for the template option.

And I have Joomla 1.5.18 installed.

With the above set up, TinyMCE is working fine or me. If you are using Chrome browser , than you need to refresh the page (the Wysiwyg Editor page) to see the extra buttons.

Thank you


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jul 20, 2010 1:43 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Jul 05, 2010 7:59 am
Posts: 10
Thanks for that. I tried a couple of things including installing on a test location version 1.5.18 of Joomla, with that version I am getting the toolbars and I noticed that the difference is that I am using TinyMCE 2.0 in the version that doesn't work and I think that is why I am not seeing the extended option. Does anyone know what is the difference between tinyMCE and tinyMCE 2.0? HOw can I switch to tinyMCE?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jul 22, 2010 1:23 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Fri Feb 19, 2010 11:32 am
Posts: 2
Location: 3 Locust Street, Suite A Assonet, MA 02702
Well I also have the same kind of problem in my recent designs . I think its a big problem & needs to be resolved as soon as possible . Any kind suggestions are welcome

_________________
See Signature rules: viewtopic.php?f=8&t=65


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jul 24, 2010 1:09 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Jan 12, 2010 5:36 am
Posts: 1
Under the editing box there should be a Toggle editor button.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 06, 2010 5:57 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Oct 24, 2010 5:11 am
Posts: 12
I have the exact same problem. Here's what it looks like:

http://i255.[spam].com/albums/hh14 ... joomla.jpg

Go Daddy support said they can see all the icons in the editor fine. We tried different computers with different browsers on my end, clearing all cache and settings in browsers, etc... but nothing worked.

I've uninstalled and reinstalled. They said all the files are correct. Nothing is corrupt. Anyone propose a solution?

_________________
The glass is always 1/2 empty.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 06, 2010 6:48 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Oct 24, 2010 5:11 am
Posts: 12
After installing JCE it looks like this:

http://i255.[spam].com/albums/hh14 ... owing1.jpg

Here's the default group layout. Looks fine!

http://i255.[spam].com/albums/hh14 ... layout.jpg

So why is everything configured right but the JCE or Tinymce plugins not showing up in the editor interface in article manager?

_________________
The glass is always 1/2 empty.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 06, 2010 7:18 pm 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Oct 24, 2010 5:11 am
Posts: 12
I FOUND the problem. The problem, and you'll want to make a note of this one, was that OPEN DNS's Family Shield was screening them out somehow. As soon as I went into my firewall and stopped blocking keywords and set it to pull DNS servers from my ISP instead of OPEN DNS the JCE and Tinymce plugin icons showed up on the interface under Article Manager just fine. So it was either the Open DNS blocking configurations I had set or one of the keywords.

_________________
The glass is always 1/2 empty.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 11, 2010 3:38 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Nov 11, 2010 3:23 pm
Posts: 1
Hi there ageofknowledge,

Glad you found the problem with JCE. I am pulling my hair out. I am new to Joomla! so please could you explain want you did in layman's terms.

Thanks,

Jack.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 11, 2010 3:46 pm 
User avatar
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon May 24, 2010 7:31 pm
Posts: 2
Same problem on front end only (it started happening after the last Joomla Update). Tried all the fixes suggest, nothing.
Finally I removed JCE and TinyMCE toolbar came up on the front end. Reinstalled JCE with the updated version and the toolbar disappeared again. Argh...

Joomla 1.5.22
JCE 1.5.7.5


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 30, 2010 7:20 pm 
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Oct 12, 2010 5:05 pm
Posts: 184
Location: Colorado
cms_newb wrote:
I just noticed something similar...see this post
viewtopic.php?f=428&t=458141

TinyMCE chosen as editor but icons disappeared. I had to go to Extensions > plugin manager > editor - tinymce 2.0 > THEN I changed functionality from 'advanced' to 'extended' to get the toolbars back esp. font color. :(

Just installed the JCE editor and it wouldn't display, changing TinyMCE from advanced to extended seems to fix the problem.

Who'd thunk? :)

Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jan 14, 2011 6:55 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Oct 30, 2010 6:48 pm
Posts: 15
I have the same issue. TinyMCE was working for a while but than stopped showing the toolbar altogether in any mode, (advanced or extended or basic) So I've installed JCE and that was working for about two tries and stopped showing the toolbar altogether. Installed JCK and worked for about a minute than stopped showing the toolbar all together.

None of them are showing the toolbar at all. No front end and no back end.
I am using Joomla 1.5.22 which is the newest before 1.6. I am also using the Rhuk_milkyway template. I am on localhost right now.

I had uninstalled and re-installed them again but no success. I had cleaned the Joomla cache and the browser cache.

TinyMCE basic shows the toggle button at the bottom left corner and when I click on that it brings up the 6 basic icons below the editor window. That's the only one that has any kinds of response.

Did anyone else had this thing? Thanx for the help if someone know the answer.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 17, 2011 3:39 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Feb 17, 2011 2:43 pm
Posts: 1
I have the same issue, I installed joomla 1.5.22 and JCE because i have Authors registered and they need to load files on server.

Concerning JCE, I have no toggle and a javascript error: tinyMCE IS UNDEFINED.

I have no toggle with others editors too.

Only tinyMCE works.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 19, 2011 8:48 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Sep 14, 2010 6:26 pm
Posts: 21
OH MY GOSH!!! So much jargon! Does anyone out there speak simple layman's language. So many potential solutions. I don't know what to do. Just a realtor trying to update my own website.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 21, 2011 2:31 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Sep 14, 2010 6:26 pm
Posts: 21
Help....... Cannot figure this one out. Not even sure how to get to some of the places the techie minds in this thread have gone one their sites. Sorry to be so lame, just frustrated!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun May 01, 2011 9:46 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sun May 01, 2011 9:31 am
Posts: 1
Exactly the same. jce and tinymce don't work. I changed the settings from extended to simple and still not working. What I can do, someone who has found a solution?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 30, 2011 12:42 am 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Thu Nov 05, 2009 4:54 am
Posts: 70
Just spent an hour on this one. The only thing that worked for me to get JCE working again was the url that I used to access the joomla backend. when I had oceaneye.com.au/administrator it didn't work. As soon as I changed it to www.oceaneye.com.au/administrator it worked! Had to re-login as well.

Hope this helps someone

B


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 01, 2011 4:42 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Sep 28, 2010 2:02 pm
Posts: 4
brazmus wrote:
Just spent an hour on this one. The only thing that worked for me to get JCE working again was the url that I used to access the joomla backend. when I had oceaneye.com.au/administrator it didn't work. As soon as I changed it to http://www.oceaneye.com.au/administrator it worked! Had to re-login as well.

Hope this helps someone

B


Thanks! but it's not work!!
i have the same problem !!Please help!!!
3th party editor.... i can't use too....
why ???
is the joomla have the big bugs ?
please joomla Development team ...help!!!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 01, 2011 9:59 pm 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Thu Nov 05, 2009 4:54 am
Posts: 70
1.5.22 has been giving me lots of problems too. Artcile save button hasn't been working in IE9, the article text doesn't show in Chrome or Safari, just HTML, dropdown menus not working in Article Manager mode etc...

Sorry my fix above didn't work for you.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 14, 2011 6:50 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Jun 14, 2011 5:53 pm
Posts: 1
I had the same problem and my site is finally working again but I did two thing at the same time so I don't know what solve the problem:

Enter to the admin area not using www, log out, enter to the admin area using www and made the following changes:

Intall JCE editor.
Set TinyMCE to the simple functionality, coode cleanup off and never.
Set JCE as default editor.

voilá! the editor is fully functional in both front and backend.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 41 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group