The Joomla! Forum ™



Forum rules


Please use the mailing list here: http://groups.google.com/group/joomla-dev-general rather than this forum.



Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Sep 09, 2010 8:48 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Sep 09, 2010 8:36 am
Posts: 1
My installer has been working until a few days ago, now I get:

JInstaller::install: File 'C:\Documents and Settings\name\Desktop\com_deals\admin\site\deals.php' does not exist.

I checked the zip file and everything looks ok, I changed file contents but not the file structure at all since the time it was working.

ZIP STRUCTURE

com_mycomponent.xml
admin
controllers
...rest of admin files
site
controllers
...rest of site files

In fact the folder com_mycomponent/admin/site/controllers does in face not exist, I don't know why it is looking for this folder.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Sep 22, 2010 12:36 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Sep 22, 2010 12:27 pm
Posts: 1
Hi,
Please be sure to check if there is only one install.xml file in the zip archive and it is in the archive root.
When you open the zip archive of the component check that it has the following structure:
--install.xml
--admin
--site


remember in the admin or in the site folder there should not be any install.xml file.

I get this problem once and after inspecting found that there was another install.xml file inside my admin directory (copied from /joomla/administrator/components/com_mycomponent) and when i removed the install.xml file from there and archived it again it worked fine.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 16, 2011 5:11 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Dec 23, 2009 8:56 pm
Posts: 12
Had the same exact problem.

As thprogrammer suggested, I did a little bit of checking and sure enough, there was a second instance of my install.xml file. Once I removed it everything worked like a charm.

Thanks!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Aug 27, 2011 1:09 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Feb 09, 2011 4:38 am
Posts: 13
if there is no duplicate xml, then check for extension of the files you have included recently.

i faced the same problem, atlast it was the extension - i had typed .html for a .php file.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Aug 28, 2011 11:15 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Nov 10, 2005 10:42 am
Posts: 21
Just to sum up... This error occurs when there is a typo or inconsistency in the <files> part of your XML file, it could be a file extension (As mentioned by kathick-sk) it could also be a case sensitivity issue or any other typo.

Bottom line: double check you XML with you actual file and folder names.

Hope that helps :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 25, 2011 4:35 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Oct 20, 2011 11:00 pm
Posts: 35
Hi, I am getting a similar error in that I am not able to complete my initial installation. Here is the error that I am getting: JInstaller: :Install: File does not exist /Applications/MAMP/htdocs/tmp/install_4ea6e5085b97a/index.php>

Any help anyone can provide would be greatly appreciated. I am using Joomla 1.7


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 6 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group