problem for joomla 1.6 migration of webiste

This board for support questions on Joomla 1.6 RC (= Release Candidate - which should NOT be used on a production server) is NO longer active because Joomla 1.6.0 has been released.

>> For Joomla! 1.6 Support Questions, please use viewforum.php?f=614 instead <<
Forum rules
Please use the Forum Post Assistant to give your server setting details which are necessary to determine the problem.
sggis
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Thu Aug 05, 2010 6:33 am
Location: singapore
Contact:

problem for joomla 1.6 migration of webiste

Postby sggis » Sun Aug 08, 2010 12:43 am

hi, sir
I face one issued of migration of website:
if my configuration is already in one domain name under one diractory and one database name, when I migrate to any other server, or cahnge diractory name, or change the database name also cause the wesite become not workable, how to solve the problem?

when I install in one server is working, I backup the database when I restore this database in another server will come out error, what is the problem ? the error as following:
SQL query:

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `jml_usergroups` (

`id` int( 10 ) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT COMMENT 'Primary Key',
`parent_id` int( 10 ) unsigned NOT NULL DEFAULT '0' COMMENT 'Adjacency List Reference Id',
`lft` int( 11 ) NOT NULL DEFAULT '0' COMMENT 'Nested set lft.',
`rgt` int( 11 ) NOT NULL DEFAULT '0' COMMENT 'Nested set rgt.',
`title` varchar( 100 ) NOT NULL DEFAULT '',
PRIMARY KEY ( `id` ) ,
UNIQUE KEY `idx_usergroup_title_lookup` ( `title` ) ,
KEY `idx_usergroup_adjacency_lookup` ( `parent_id` ) ,
KEY `idx_usergroup_nested_set_lookup` ( `lft` , `rgt` ) USING BTREE) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = utf8 AUTO_INCREMENT =13;

MySQL said:

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'USING BTREE
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=13' at line 10

What is the problem ,
how to solve this probem?
Thanks from David

User avatar
stutteringp0et
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1303
Joined: Sat Oct 28, 2006 11:16 pm
Location: Texas
Contact:

Re: problem for joomla 1.6 migration of webiste

Postby stutteringp0et » Mon Aug 09, 2010 4:40 pm

There is a known problem with MySQL 5.1 you can read about here:
http://bugs.mysql.com/bug.php?id=25162

The "USING BTREE" portion of the query might be what is causing your issue.

Remove it from all queries and try again.
My extensions: http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/18398
Honk if this signature offends you.

jikanv
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Sat Oct 30, 2010 6:48 pm

Re: problem for joomla 1.6 migration of webiste

Postby jikanv » Thu Jan 13, 2011 8:42 am

Hi. Can you please explain how to remove "USING BTREE" from a query? I am having the same issue and I have (I am sure thousands of others neither) no idea how to do it to make joomla migration work. Thanx for your understanding.

User avatar
stutteringp0et
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1303
Joined: Sat Oct 28, 2006 11:16 pm
Location: Texas
Contact:

Re: problem for joomla 1.6 migration of webiste

Postby stutteringp0et » Thu Jan 13, 2011 5:52 pm

edit the query file, remove the text "USING BTREE" anywhere you find it.

Take care to not disturb the surrounding text.

Code: Select all

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `#__usergroups` (

`id` int( 10 ) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT COMMENT 'Primary Key',
`parent_id` int( 10 ) unsigned NOT NULL DEFAULT '0' COMMENT 'Adjacency List Reference Id',
`lft` int( 11 ) NOT NULL DEFAULT '0' COMMENT 'Nested set lft.',
`rgt` int( 11 ) NOT NULL DEFAULT '0' COMMENT 'Nested set rgt.',
`title` varchar( 100 ) NOT NULL DEFAULT '',
PRIMARY KEY ( `id` ) ,
UNIQUE KEY `idx_usergroup_title_lookup` ( `title` ) ,
KEY `idx_usergroup_adjacency_lookup` ( `parent_id` ) ,
KEY `idx_usergroup_nested_set_lookup` ( `lft` , `rgt` ) USING BTREE) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = utf8 AUTO_INCREMENT =13;

becomes (notice the 2nd to last line in both)

Code: Select all

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `#__usergroups` (

`id` int( 10 ) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT COMMENT 'Primary Key',
`parent_id` int( 10 ) unsigned NOT NULL DEFAULT '0' COMMENT 'Adjacency List Reference Id',
`lft` int( 11 ) NOT NULL DEFAULT '0' COMMENT 'Nested set lft.',
`rgt` int( 11 ) NOT NULL DEFAULT '0' COMMENT 'Nested set rgt.',
`title` varchar( 100 ) NOT NULL DEFAULT '',
PRIMARY KEY ( `id` ) ,
UNIQUE KEY `idx_usergroup_title_lookup` ( `title` ) ,
KEY `idx_usergroup_adjacency_lookup` ( `parent_id` ) ,
KEY `idx_usergroup_nested_set_lookup` ( `lft` , `rgt` ) ) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = utf8 AUTO_INCREMENT =13;
My extensions: http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/18398
Honk if this signature offends you.

jikanv
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Sat Oct 30, 2010 6:48 pm

Re: problem for joomla 1.6 migration of webiste

Postby jikanv » Thu Jan 13, 2011 5:59 pm

Thank you very much for your help, but how do I edit the query file?

User avatar
stutteringp0et
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1303
Joined: Sat Oct 28, 2006 11:16 pm
Location: Texas
Contact:

Re: problem for joomla 1.6 migration of webiste

Postby stutteringp0et » Thu Jan 13, 2011 8:00 pm

Really?

It's a text file, edit it just like any other text/php/html file on your system. If you're on windows you can use something like notepad. On Mac I like TextMate and in Linux I like Kate or Nano.
My extensions: http://extensions.joomla.org/profile/profile/details/18398
Honk if this signature offends you.

jikanv
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Sat Oct 30, 2010 6:48 pm

Re: problem for joomla 1.6 migration of webiste

Postby jikanv » Thu Jan 13, 2011 8:58 pm

Thank you very much.

leheros
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Mon Feb 07, 2011 6:42 pm

Re: problem for joomla 1.6 migration of webiste

Postby leheros » Mon Feb 07, 2011 6:48 pm

Thank you stutteringp0et.
Your information was very useful !

tr1
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 223
Joined: Sun Apr 30, 2006 11:35 am
Location: UK

Re: problem for joomla 1.6 migration of webiste

Postby tr1 » Fri Apr 08, 2011 8:45 am

stutteringp0et wrote:edit the query file, remove the text "USING BTREE" anywhere you find it.

I was having problems transferring a local copy of J 1.6 from XAMPP to a live server. I searched the database for the above text, deleted it and tried again and now it's working fine. Thanks so much for the tip.


Return to “Joomla! 1.6 RC Support [closed]”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests