Maxi Menu CK Help

This forum is for general questions about extensions for Joomla! version 1.5.x.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
sloe3d
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Tue Apr 20, 2010 3:11 pm

Maxi Menu CK Help

Postby sloe3d » Tue May 04, 2010 3:41 pm

Does any one know how to use the "Maxi Menu CK" extension?

I'm a new Joomla user and the instructions on the http://www.joomlack.fr.nf site don't seem to be clear to me.

I just want to be able to put in drop down menus.

chaloletsgo
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Wed May 12, 2010 12:06 pm

Re: Maxi Menu CK Help

Postby chaloletsgo » Wed May 12, 2010 12:39 pm

I have the same problem. Did you you get to know how to use "Maxi Menu CK" extension.

User avatar
jherrin
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Fri Jan 16, 2009 9:52 pm
Location: New Hampshire, USA
Contact:

Re: Maxi Menu CK Help

Postby jherrin » Tue Jul 20, 2010 2:34 pm

The obvious first step is to download and install the Maxi Menu CK module zip file. After that, navigate to Extensions > Module Manager. If the install was successful, you would see a new module created for you, called "Maxi Menu CK for Joomla!1.5". You can open that module then edit the parameters you need (i.e. choose the menu to render in the module, horizontal or vertical orientation, mootools, etc.). Lastly, make sure the module is published.

Now comes the more difficult (but still not hard) configuration options...
http://www.joomlack.fr.nf/en/joomla-extensions-demos/menu/maxi-menu-ck-menu-dropdown-advanced.html

Hopefully that page and it's screenshots will be helpful enough for you. It helped me learn how to add in the column breaks, descriptions for the menu items, etc.

One note is to use the Separator menu type when adding in the [col] column divider.

helpfulnerd
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 12
Joined: Mon Oct 12, 2009 9:04 pm
Location: Atlanta, GA
Contact:

Re: Maxi Menu CK Help

Postby helpfulnerd » Fri Jan 07, 2011 8:58 pm

Hey guys,

I'm trying, for the life of me figure out how to set up the columns in Maximenu. His instructions are not exactly straight forward.

Basically, I have 20 links. I want 10 of them in one column, and the other 10 in the second column. I have added [cols2] to the parent item in the navbar. So when I hover my mouse over that link, the drop down appears and it's 2 columns wide. Ok, done.

Now, I need to figure out how to set the links to show up in each column, and that's where his directions are fuzzy.

I have tried to set two links as separators. Then assign each link to the correct column as child items? But that does not work.

Can someone here tell me a step by step to get the columns working.

Step 1, step 2, rinse repeat. lol. Something like that. I would really appreciate it.

Thanks

helpfulnerd
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 12
Joined: Mon Oct 12, 2009 9:04 pm
Location: Atlanta, GA
Contact:

Re: Maxi Menu CK Help

Postby helpfulnerd » Fri Jan 07, 2011 9:12 pm

Ok I figured it out.

As I mentioned above I have 20 links that I need to show up in the drop down menu.

In the parent menu (that triggers the drop down) you do the following

LINK ||LINK DESCRIPTION [cols2] (That was already working)

Then I made my 20 links and chose the parent item for these links. Then I made another link and chose Separator when selecting menu type. The name of this link is [col]. You then use the green arrows to move that separator link to where you want it to cut off what shows up in column 1 and the links under it will show up in column 2.

Kinda like this,

Parent Link
- Child Link
- Child Link
- Child Link
- [col]
- Child Link
- Child Link
- Child Link

The child links above [col] will show up in column 1, the child links below [col] will show up in column 2.
Just make sure you select separator as menu type when creating the menu item with [col] and your all set.

I hope this makes sense. But I figured it out. Hope this helps.

Thanks

arxaingo
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 14
Joined: Fri Jul 09, 2010 2:09 am
Contact:

Re: Maxi Menu CK Help

Postby arxaingo » Sun Jan 16, 2011 4:09 pm

I have installed on http://www.agrisom.com with joomla 1.6, and it does not work.

helpfulnerd
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 12
Joined: Mon Oct 12, 2009 9:04 pm
Location: Atlanta, GA
Contact:

Re: Maxi Menu CK Help

Postby helpfulnerd » Sun Jan 16, 2011 10:54 pm

@arxaingo what does not work? The entire menu? or a feature of the menu, like multiple columns, loading a module. I can try to help but I need to know what's not working.

Let me know, and I'll provide as much help as I can.

Thanks

TassaDarK
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Thu Dec 30, 2010 9:18 am

Re: Maxi Menu CK Help

Postby TassaDarK » Mon Jan 24, 2011 11:02 am

I'm having lot of problems too with Maxi Menu CK. Let's see if anyone can help me.

(This is tested in JL15 and JL16).

What i want to do is a expandable horizontal menu in the left column of my page with nice effects so i suppose this module can make this for vertical drop down menus and horizontal ones.

I do the following:

I have a clean install of JL with defaults themes. I install Maxi Menu CK module and no problem. I go to module manager, publish the maxi menu CK module. Edit the settings and choose what menu i want to display and the position for this module.

Until here, all works, the menu is displayed where i want, but the thing i get is a normal menu, without any special effect. See this image for better explanation.

Image
Image

I really don't know why i don't get any "special" menu with this module. It shows like load the default module "mainmenu". Is like the javascript or mootools not working or something like that but i think Joomla have mootools installed by default.

I'm running all this in local with easyphp.

Any help please?

TassaDarK
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Thu Dec 30, 2010 9:18 am

Re: Maxi Menu CK Help

Postby TassaDarK » Mon Jan 24, 2011 1:32 pm

F***ck! shadabi i think you were right, the problem was the webserver (easyphp). For god knows what, it has problems with javascript or mootools or something. Tested in another server seems to work.

And now, another question:

where can i change the color scheme of the maxi menu?

Thanks

doublesam27
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Tue Feb 10, 2009 6:08 pm

Re: Maxi Menu CK Help

Postby doublesam27 » Thu Jan 27, 2011 9:18 am

Hello all,

Unfortunately, this extension is no longer available at the moment. The website joomlack.fr is down, and it has been removed from the extension section.

Would someone be so kind as to send me the file ?

Many thanks for help!

tyronenoel
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Wed Jun 02, 2010 8:25 am

Re: Maxi Menu CK Help

Postby tyronenoel » Fri Jan 28, 2011 12:24 pm

i also need the file :(

jlizard
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Mar 01, 2011 8:08 pm

Re: Maxi Menu CK Help

Postby jlizard » Tue Mar 01, 2011 8:13 pm

Hi,
New to Joomla, and I just starting using maxi menu CK, and I've searched the forum for advice on changing the CSS. (Even bought the documentation!) But the changes I make in my CSS (template_css.css) aren't having any effect. Am I changing the wrong CSS file?

Any help would be hugely appreciated!
Liz

cubicstorm
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Mar 08, 2011 7:18 am

Re: Maxi Menu CK Help

Postby cubicstorm » Fri Mar 11, 2011 2:11 pm

Hi Guys,

To modify the look and feel for you menu you will have to edit the files maximenuH_CK.php or maximenuV_CK.php depending on if you are using a horizontal or verticle menu system. Yes it is a php file but dont worry its just a handler that inputs the CSS from the file itself...if you view it in code view it will all make sense.

I hope this helps.

kmagius
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Tue Mar 08, 2011 5:14 pm

Re: Maxi Menu CK Help

Postby kmagius » Mon Mar 21, 2011 8:13 am

Aaaaarh!
I don't consider myself a total noob, but I cannot for the life of me understand why I cannot configure this module!?!?

It is installed on my new Joomla 1.6 installation, and shows up nicely in the module manager, where I can publish it just fine.
However, there are no parameters AT ALL for me to play with.. What am I missing??
Where are the parameters??
;)

/kris

ced1870
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 126
Joined: Sun Oct 19, 2008 10:18 am
Location: Alsace
Contact:

Re: Maxi Menu CK Help

Postby ced1870 » Tue Mar 22, 2011 10:45 am

what type of parameters are you looking for ? admin module ? send me a screenshot of what you have, I'll tell you if it ok or not.
did you try to install another module to see if you have some parameters for it ?
Tutorials, extensions, design and template for Joomla!
http://www.joomlack.fr
Maximenu_CK for drop-down, multicolumn, link description, module loading, and documentation
Template Creator CK - the Joomla! component to create your own templates

kmagius
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Tue Mar 08, 2011 5:14 pm

Re: Maxi Menu CK Help

Postby kmagius » Tue Mar 22, 2011 11:34 am

Thanks for taking the time!!
I have attached the screenshot.

/kris
Screenshot 2011-03-22 kl. 12.30.24.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

ced1870
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 126
Joined: Sun Oct 19, 2008 10:18 am
Location: Alsace
Contact:

Re: Maxi Menu CK Help

Postby ced1870 » Tue Mar 22, 2011 11:39 am

so, parameters are missing...
does this with other installed modules ?
Try reinstall maximenu module
Tutorials, extensions, design and template for Joomla!
http://www.joomlack.fr
Maximenu_CK for drop-down, multicolumn, link description, module loading, and documentation
Template Creator CK - the Joomla! component to create your own templates

kmagius
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Tue Mar 08, 2011 5:14 pm

Re: Maxi Menu CK Help

Postby kmagius » Tue Mar 22, 2011 11:48 am

Parameters are there for other modules.
Which leads me to think that I am just looking in the wrong place in order to actually make mainMenuCK display a menu.

I have taken a second screenshot of the menu that I would like to make work with MainMenuCK.

Screenshot 2011-03-22 kl. 12.42.44.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

kmagius
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Tue Mar 08, 2011 5:14 pm

Re: Maxi Menu CK Help

Postby kmagius » Tue Mar 22, 2011 11:53 am

ced1870 wrote:what type of parameters are you looking for ? admin module ? send me a screenshot of what you have, I'll tell you if it ok or not.
did you try to install another module to see if you have some parameters for it ?


I was just looking at the documentation on the website, where it states that the administration of the module is where you give the module the parameters of which menu to display.
However these seem to be lost for me.

I am uninstalling and installing the new version (5.7) to see if that should do the magic trick..
;)

kmagius
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Tue Mar 08, 2011 5:14 pm

Re: Maxi Menu CK Help

Postby kmagius » Tue Mar 22, 2011 11:59 am

No worries!
Got it working now.
Seems the upgrade was what was needed.

Thanks for responding though!

/kris

ced1870
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 126
Joined: Sun Oct 19, 2008 10:18 am
Location: Alsace
Contact:

Re: Maxi Menu CK Help

Postby ced1870 » Tue Mar 22, 2011 12:01 pm

cool, may be an issue during installing the first time. Have a nice day
Tutorials, extensions, design and template for Joomla!
http://www.joomlack.fr
Maximenu_CK for drop-down, multicolumn, link description, module loading, and documentation
Template Creator CK - the Joomla! component to create your own templates

jsg
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Fri Apr 21, 2006 3:54 pm

Re: Maxi Menu CK Help

Postby jsg » Mon Mar 28, 2011 9:23 pm

I get some errormessage on install and uninstall - but unfortunately it only flashes short. too short to read or at least Ctrl+C...

It reads something of "missing JPATH" in line 74 and 76 of some file.... Any idea?

ced1870
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 126
Joined: Sun Oct 19, 2008 10:18 am
Location: Alsace
Contact:

Re: Maxi Menu CK Help

Postby ced1870 » Thu Mar 31, 2011 6:11 am

does this happen when you install the maximenu module ?
does it with any else extension ?
Tutorials, extensions, design and template for Joomla!
http://www.joomlack.fr
Maximenu_CK for drop-down, multicolumn, link description, module loading, and documentation
Template Creator CK - the Joomla! component to create your own templates

FlyingA
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 18
Joined: Sat Mar 26, 2011 12:08 pm

Re: Maxi Menu CK Help

Postby FlyingA » Thu Mar 31, 2011 7:26 pm

I have reviewed the link that jherrin posted. The description for adding the title are not clear to me. When I mouse over the root menu, the drop down appears correct for the number of lines, but it is just black; no links, no titles, nothing. Where do I need to enter these titles? Menu Item title and link title under link options are filled in.

Thanks.

ced1870
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 126
Joined: Sun Oct 19, 2008 10:18 am
Location: Alsace
Contact:

Re: Maxi Menu CK Help

Postby ced1870 » Thu Mar 31, 2011 7:31 pm

the titles link in the menu are the same as the menu items title in your menu manager. If you don't see them, you have an issue that may come from your template. Try a native template to see if it works
Tutorials, extensions, design and template for Joomla!
http://www.joomlack.fr
Maximenu_CK for drop-down, multicolumn, link description, module loading, and documentation
Template Creator CK - the Joomla! component to create your own templates

kmagius
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Tue Mar 08, 2011 5:14 pm

Re: Maxi Menu CK Help

Postby kmagius » Sun Apr 03, 2011 8:08 pm

Hi Again

I now have a "new" problem with my Joomla 1.6 use of maximenuCK.
Essentially the menu works just fine.
Except when I am trying to use an image in the menu.
The menu does not resize to fit the image.

When I put in a module, the "container" that holds the module is expanded, however the same is not true for an image.
The "container" for the image is only 27px high.

Example on the production site:
joomla.ksvolley.dk
(my danish volleyball clubs attempt at a redesign..)
The container of the login module is displayed just fine but the container of the image of an angel on an orange cloud (den orange sky) is only 27px high.

How do I control this height??

/kris

ced1870
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 126
Joined: Sun Oct 19, 2008 10:18 am
Location: Alsace
Contact:

Re: Maxi Menu CK Help

Postby ced1870 » Mon Apr 04, 2011 7:37 am

hi
this is a little bug coming from html/css behavior. If you put some link under the image, then the container will expand correctly.
Tutorials, extensions, design and template for Joomla!
http://www.joomlack.fr
Maximenu_CK for drop-down, multicolumn, link description, module loading, and documentation
Template Creator CK - the Joomla! component to create your own templates

kmagius
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Tue Mar 08, 2011 5:14 pm

Re: Maxi Menu CK Help

Postby kmagius » Mon Apr 04, 2011 9:38 am

ced1870 wrote:hi
this is a little bug coming from html/css behavior. If you put some link under the image, then the container will expand correctly.


Thanks for helping, but that did not seem to correct the error..
The container doubled in size, as I would expect it to do. But the image is in the same place and is actually placed over the new link.

/kris

ced1870
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 126
Joined: Sun Oct 19, 2008 10:18 am
Location: Alsace
Contact:

Re: Maxi Menu CK Help

Postby ced1870 » Mon Apr 04, 2011 1:47 pm

ok, there are several css issue, some in your template, and it appears that something in the css of maximenu too. I'll look forward and come back later
Tutorials, extensions, design and template for Joomla!
http://www.joomlack.fr
Maximenu_CK for drop-down, multicolumn, link description, module loading, and documentation
Template Creator CK - the Joomla! component to create your own templates

ced1870
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 126
Joined: Sun Oct 19, 2008 10:18 am
Location: Alsace
Contact:

Re: Maxi Menu CK Help

Postby ced1870 » Mon Apr 04, 2011 2:52 pm

are you using the theme default2 ? try the theme default.
Tutorials, extensions, design and template for Joomla!
http://www.joomlack.fr
Maximenu_CK for drop-down, multicolumn, link description, module loading, and documentation
Template Creator CK - the Joomla! component to create your own templates


Return to “Extensions for Joomla! 1.5”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests