The Joomla! Forum ™



Forum rules


Please use the Forum Post Assistant to give your server setting details which are necessary to determine the problem.



Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 17 posts ] 
Author Message
 Post subject: What am I doing wrong!?
PostPosted: Sun Dec 19, 2010 5:41 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Dec 18, 2010 12:32 am
Posts: 8
I installed Joomla 1.6 RC1 three times now from scratch. And every time I install, i get this:

http://www.karaokewithalex.com

Each time I installed, I deleted the previous database, reuploaded all the files. I even re-downloaded the Joomla 1.6 RC1 installation package, to make sure there was no issue with that.

I'm clueless! Anyone has any idea???


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 19, 2010 5:51 pm 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Fri Aug 12, 2005 7:19 am
Posts: 10542
Location: Leeds, UK
That looks like its missing the language file

_________________
"Exploited yesterday... Hacked tomorrow"
Blog http://brian.teeman.net/
Joomla Hidden Secrets http://hiddenjoomlasecrets.com/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 19, 2010 6:07 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Dec 18, 2010 12:32 am
Posts: 8
I downloaded the full package and uploaded the whole thing. How can that be?

EDIT: I just double checked, and the folder language with all the files is there. Rights on that folder and all files is 755.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 19, 2010 6:34 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Dec 18, 2010 12:32 am
Posts: 8
Ok, when I log into the Administration part, it let's me choose the language. These are the options I have:

JDEFAULT
English (United Kingdom)
XXTestLang

When I choose English (United Kingdom), I get a blank page after login saying "JINVALID_TOKEN".

Maybe that helps to clarify what's going on...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 19, 2010 8:09 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Dec 18, 2010 12:32 am
Posts: 8
I installed again, this time choosing English (UK) during the setup process, instead of English (US), and now it seems to work.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 19, 2010 9:16 pm 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Fri Aug 12, 2005 7:19 am
Posts: 10542
Location: Leeds, UK
I tried to repeat this selecting English (US) and could not repeat it. If you are able to repeat this please post on the joomla 1.6 issue tracker

_________________
"Exploited yesterday... Hacked tomorrow"
Blog http://brian.teeman.net/
Joomla Hidden Secrets http://hiddenjoomlasecrets.com/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 19, 2010 10:23 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sat Dec 18, 2010 12:32 am
Posts: 8
Will do...

Now I have another issue. I duplicated one of the Templates in the Admin section. When I try to click on the duplicate (or any other theme for that matter) to rename it, etc. I get an error saying:

500 - An error has occurred.

Error loading form file

Return to Control Panel

Any ideas?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 12, 2011 4:09 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu Jan 10, 2008 9:28 am
Posts: 7
I have exactly the same problem, I have searched everywhere and can only find this reference - did you find a solution?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 26, 2011 1:34 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Fri Aug 06, 2010 10:33 am
Posts: 1
Sevarin wrote:
Will do...

Now I have another issue. I duplicated one of the Templates in the Admin section. When I try to click on the duplicate (or any other theme for that matter) to rename it, etc. I get an error saying:

500 - An error has occurred.

Error loading form file

Return to Control Panel

Any ideas?




Check if the folder name of the template is the same as
in <name></name> section of templateDetails.xml

After movements you've made they aren't the same.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 08, 2011 9:00 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Online

Joined: Sat Mar 14, 2009 8:07 pm
Posts: 14
Had the same problem with copying template.
Eventualy changed the <name> as suggested above and also changed all the file paths in component.php that point to the stylesheets to the new file locations. Seems to be important to change them BEFORE doing the discover


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 15, 2011 1:06 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Feb 15, 2011 1:00 am
Posts: 2
Good day everyone. I'm drinking from the fire hose in an attempt to learn Joomla and then get a full website up and online. I've setup two sandbox sites to learn from. One one, I've installed the sample content, and that page is working great. On the other, I have not installed the sample content. Everything else is the same. When I try to access the template through the Template Manager in Admin, I get a 500 - Error has occurred. Error loading form file page. This error occurs when I click on the name of any of the templates that were installed with the Joomla package. I have not done anything else (beyond remove the installation folder and set appropriate file system permissions). I have also uninstalled and reinstalled Joomla with not luck.

Any clues you can provide would be great. I followed the Language conversation in this thread, but it doesn't appear to match my issue, only my symptoms.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Mar 03, 2011 1:28 pm 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Wed Nov 19, 2008 7:25 pm
Posts: 94
Location: Maringa - PR - Brazil
Ok, I had similar error when trying to create a template for Joomla 1.6. I typed on google my issue and found this tread.

So now I understand the differences between 1.5 and 1.6 versions.

On 1.5, you simply create a folder and add the XML inside, and it was done, your template was easier found by Joomla admin panel and could be used, but now, on Joomla 1.6, the templates must be specified on database table called jos_template_styles and to find the template, you have to use new feature called "Discover" at Extension Manager. When the template is discovered, you have to press Install and it is done...

But... when I did this, the error appeared and I had to find the solution and here are few things you should know before discover your template.

1 - @Kredo900 gave first hint... so... make sure the folder name of the template is the same as
in <name></name> section of templateDetails.xml, no spaces or special characterers

2 - In case you already installed your template, by using discover, and you getting error, go to jos_template_styles table on your database and at the "template" column, make sure that the name of the folder is the same listed on this field.

I hope I could contribute and help Joomla folks that are having similar issue.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 11, 2011 2:57 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Apr 10, 2011 10:32 pm
Posts: 28
[quote="griiettner":[spam]]
2 - In case you already installed your template, by using discover, and you getting error, go to jos_template_styles table on your database and at the "template" column, make sure that the name of the folder is the same listed on this field.
[/quote:[spam]]

How do you edit the table in the database?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 11, 2011 3:08 am 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Wed Nov 19, 2008 7:25 pm
Posts: 94
Location: Maringa - PR - Brazil
ohno wrote:
How do you edit the table in the database?


I used phpMyAdmin to do it...

I'm not if this answer your question...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 11, 2011 3:40 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Apr 10, 2011 10:32 pm
Posts: 28
It does not :/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 11, 2011 3:45 am 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Wed Nov 19, 2008 7:25 pm
Posts: 94
Location: Maringa - PR - Brazil
I don't know if you have database skills, but you have to access directly your database tables.

The most usable user friendly script used to access database tables is phpMyAdmin.

Please, make sure you know what you are doing, because depending on what you change on your database, can do a big mess...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 11, 2011 5:01 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Apr 10, 2011 10:32 pm
Posts: 28
Got it to work. Uninstalled then reinstalled template.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 17 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group