The Joomla! Forum ™

Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Mar 23, 2011 1:15 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Buna ziua. Am dezinstalat, din greseala, modulul mod_menu. iar acum in panoul de administrare nu mai pot accesa si schimba nimic deoarece nu mai am meniul de navigare. Am citit ca trebuie sa intru in phpmyadmin si sa accesez baza de date pentru a reinstala modulul. Problema este ca nu pot sau nu stiu sa accesez baza de date. am incercat sa accesez http://hostname/phpmyadmin, in cazul meu hostname este sql1.krios.info nici un rezultat, imi spune The server at sql1.krios.info is taking too long to respond.
Nu am facut eu site-ul, am avut un programator. Cum pot accesa baza de date pentru a instala modulul? sau exista alta modalitate de a reinstala modulul? am nevoie urgent, va rog mult!

configuratia serverului

Image

Profile  

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 8:56 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

copiaza la loc prin FTP folderul mod_menu din pachetul original de Joomla cu fisierele lui. Trebuie sa copiezi in Joomla/Modules

Profile  

PostPosted: Fri Mar 25, 2011 9:47 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Si cum ma pot conecta la ftp pentru a copia folderul?
Eu nu am nimic in calculatorul meu legat de site.
Vad ca in configuratie FTP Host este localhost. Deci cum ma conectez la ftp?

Multumesc frumos pentru raspuns

Profile  

PostPosted: Fri Mar 25, 2011 11:07 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Te conectezi printr-un client ftp, sau prin cpanel daca hostul tau foloseste asa ceva, nu din Joomla, deci nu conteaza ce setari ai in configuration.php pentru ftp in situatia asta.

Profile  

PostPosted: Fri Mar 25, 2011 11:32 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

tocmai am incercat prin SmartFTP. La remote connection am bagat datele:
Protocol: FTP
Host: localhost [asa cum imi scrie la configuratie]
Login type: user&pass
Username: alpes-joomla [userul cum scrie la configuratie]
Parola: parola din configuratie

Nu se poate conecta. Rezultatul : [13:24:47] SmartFTP v4.0.1174.0
[13:24:57] Resolving host name "localhost"
[13:24:57] Connecting to 127.0.0.1 Port: 21
[13:24:58] No connection could be made because the target machine actively refused it.
[13:24:58] Client closed the connection.

La ce am gresit? Inca o problema ar fi ca eu nu pot vedea parola din configuratie, este ascunsa sub forma xxxxx. am incercat eu o parola. Multumesc

Profile  

PostPosted: Fri Mar 25, 2011 11:39 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

in loc de localhost introduci adresa site-ului tau (domeniultauweb. com)

Profile  

PostPosted: Fri Mar 25, 2011 5:46 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Am dat de cateva ori sa mi se conecteze, insa parola nu era buna. Problema este ca in configuratie, in joomla imi arata Password pt FTP: xxxxx (buline) si nu o pot vedea, cu pers care a pus parola nu mai am contact :(

am incercat o noua parola dupa cateva incercari de conectare si acum imi apare :
[19:45:00] 550 No connections allowed from your IP
[19:45:00] Client closed the connection.

Aveti vre-o idee?
Multumesc mult inca o data!

Profile  

PostPosted: Fri Mar 25, 2011 5:52 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

parola de ftp este de obicei stocata in configuration.php, cauta var $ftp_pass.. daca este gol campul ala mai exista solutii.. vezi deocamdata asta.

Profile  

PostPosted: Sun Mar 27, 2011 11:22 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Problema este cum accesez configuration.php avand acces doar la panoul de administrare in joomla ?
Se poate?

Multumesc din nou pentru toate raspunsurile postate

Profile  

PostPosted: Sun Mar 27, 2011 11:48 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

din cate stiu nu exista optiune sa accesezi direct din joomla configuration.php
dar, unde este hostat site-ul? poti sa schimbi parola de ftp din control panelul hostului. daca nu stii nici parola din control panelul hostului, nu vad alta solutie decat sa contactezi hostul telefonic, te identifici si le soliciti sa-ti schimbe parola.

Profile  

PostPosted: Sun Mar 27, 2011 12:09 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Domeniul este .ch, nu este romanesc. Am incercat domeniu.ch/cpanel. Nu functioneaza, deci nu cred ca are cpanel.
M-am mai gandit eu la o varianta.
Am in history salvat link-urile din panoul de administrare din joomla, si pot intra in meniul unde pot instala teme, module etc. Ma gandeam sa arhivez folderul mod_menu si sa il instalez in joomla acolo. Crezi ca functioneaza asa? Mersi mult

Profile  

PostPosted: Sun Mar 27, 2011 4:08 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

am incercat metoda precizata mai sus local si nu functioneaza. Am arhivat folderul mod_menu din folderul de instalare joomla, si apoi am instalat in joomla in site-ul local dupa ce in prealabil am dezinstalat modulul mod_menu. Mi se instaleaza modulul dar nu imi revine meniul in panoul de administrare. Oare de ce?
Nu stiu cum sa aflu parola de ftp, asa poate functiona.
Si nici la configuration.php nu stiu cum pot ajunge, domeniul nu are cpanel, am incercat si nimic. :(

Profile  

PostPosted: Mon Mar 28, 2011 8:08 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

nu inteleg, ai deja copia site-ului pe local? atunci deschide configuration.php pentru ca gasesti parola ftp acolo, neencriptata, linia care are $ftp_pass in fata.

daca nu ai copia exacta a site-ului pe local, pe homepageul hostului tau (hostultau.ch) trebuie sa existe acces pentru clienti. De acolo accesezi si cpanel. Daca nu-ti amintesti loginu vezi ce optiuni au pentru recuperare, trebuie sa existe ceva de genul asta.

Profile  

PostPosted: Tue Mar 29, 2011 11:53 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Sa ne intelegem. eu am incercat metoda la care m-am gandit pe un site local, facut de mine. am dezinstalat modulul si apoi am instalat si nu imi apare meniul.

Site-ul .ch nu are acces pentru clienti, nu permite inregistrarea de useri. Este un site destinat vanzarii de imobile. Eu cunosc doar domeniulmeu.ch/administrator.
Am vb cu persoana care detine site-ul si este posibil sa imi dea parola la ftp. Sper sa functioneze daca urc folderul mod_menu prin ftp.

Profile  

PostPosted: Tue Mar 29, 2011 12:49 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Am mai incercat in felul urmator. Am instalat joomla local, si am intrat pe site-ul care ti-l pune initial, am dezinstalat modulul si apoi am luat folderul mod_menu din kit-ul de instalare si l-am copiat in site in modules. Si nu functioneaza, nu imi apare meniul in panoul de administrare. Nu e acelasi lucru ca si cum as copia prin ftp folderul?

Profile  

PostPosted: Tue Mar 29, 2011 3:54 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Aveti idee de ce atunci cand instalez modulul mod_menu imi baga in folder, in modules, dar nu imi baga toate cele 5 fisiere pe care le contine arhiva. helper.php nu il baga. oare de ce?
i-am dat de cap local. dar nu inteleg de ce nu imi baga acest fisier helper.php :( vre-o idee?

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]