The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu May 27, 2010 1:47 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu May 27, 2010 1:42 pm
Posts: 5
Hi All,

I installed joomla ecommerce edition (the last version)
Everything worked fine during the install.
I delete the "installation folder"
And after that check the site.
The home page is OK
But if i click on any link of the page, i get this :

Image

No layout, no coulours....

I have checked some stuff on the admin panel, but everything seems OK
And it's not a template problem, i changed but the problem stayed

Does anyone have the key of my problem?

TY ALL


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu May 27, 2010 2:05 pm 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Sun Jul 20, 2008 10:57 am
Posts: 617
Location: Royse City, Texas USA
Check out the web server error log. You may find a clue there.

If you cannot do that, then set error reporting to maximum at Site->Global Config->Server. Redisplay the page and you may see a PHP error message that could contain a clue.

Good Luck!

_________________
CARTwebERP Where you sell, fullfill, and account for it all!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu May 27, 2010 3:04 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu May 27, 2010 1:42 pm
Posts: 5
Well, on the ftp server, in the logs file the index.php has that written in it :

<html><body bgcolor="#FFFFFF"></body></html>
(background color white?)

I didnt find log access through admin panel...

But I did turn the "error report" on max in the server options and, the only error I see on the page;

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/myserver/myserver/httpd.www/modules/mod_virtuemart_latestprod/mod_virtuemart_latestprod.php on line 42

(I have the same error on the main page!, so I don't think it will be helpful)

Thanks for helping

What do you advise?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 28, 2010 10:51 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Sun Jul 20, 2008 10:57 am
Posts: 617
Location: Royse City, Texas USA
Quote:
in the logs file the index.php has that written in it :

<html><body bgcolor="#FFFFFF"></body></html>


I assume this is actually the contents of index.html which would be correct.

Quote:
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /customers/myserver/myserver/httpd.www/modules/mod_virtuemart_latestprod/mod_virtuemart_latestprod.php on line 42


Was this error message a fatal error or just a warning? If it is a fatal error, you should check virtue marts forum for this error. There may be a solution there.

When I Googled the error message I found this:

Quote:
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\wamp\www\joomla\libraries\pattemplate\patTemplate.php on line 1424

Are you getting any such error, while installing any Joomla site in your localhost , WAMP ??
Well,its because of PHP 5.3 , which comes in WAMP 2.0i package and not Joomla.

You have two choices to fix this issue,

either use WAMP 2h (previous version) or download PHP 5.2.9-2 addon from WAMP website.


Are you using WAMP?

Then on Virtue Marts forum, I found this thread :
http://forum.virtuemart.net/index.php?t ... .msg213619

Hope this helps!

_________________
CARTwebERP Where you sell, fullfill, and account for it all!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 28, 2010 10:54 am 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Sun Jul 20, 2008 10:57 am
Posts: 617
Location: Royse City, Texas USA
Quote:
mod_virtuemart_latestprod.php on line 42


Disable the Virtue Mart latest product module in the module manager and see if the problem clears up.

_________________
CARTwebERP Where you sell, fullfill, and account for it all!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 28, 2010 1:09 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu May 27, 2010 1:42 pm
Posts: 5
No, it's not a fatal error !
mokelly : I disabled the mod. but still the same error !

adress : http://www.couleurcoco.be

(no WAMP: its uploaded on one.com's server)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 28, 2010 1:15 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu May 27, 2010 1:42 pm
Posts: 5
Do I have to activate the ftp acess for the site ? (during install)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 29, 2010 12:44 pm 
User avatar
Joomla! Guru
Joomla! Guru

Joined: Sun Jul 20, 2008 10:57 am
Posts: 617
Location: Royse City, Texas USA
I went to the site but it is disabled for maintenance.

Quote:
Do I have to activate the ftp acess for the site ? (during install)


Maybe, that depends on the host. Couldn't hurt, but it sounds like files were installed.

Quote:
I disabled the mod. but still the same error !


I do not understand how you could be getting a module error if it is unpublished? Maybe un-install the virtue mart module? Are you sure you disabled the correct one?

mod virtuemart latestprod

Post the error message again, maybe there is some change that would give us a clue.

We can figure this out!

_________________
CARTwebERP Where you sell, fullfill, and account for it all!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 01, 2010 1:39 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Thu May 27, 2010 1:42 pm
Posts: 5
Hi Mokelly,

Thanks for help.
But I tried several things and the uninstalled joomla ecommerce ed to install joomla & the plugins manually.
I works perfectly. (joomla 1.5.17, virtuemart/joompack/mediabox/jce...)
So, I dont know why there is a problem with this ecommerce version!
Certainly because of a setting but i dont know which !
link to the ecommerce release : (in french !) http://www.joomlafrance.org/telecharger ... ition.html

thanks all for help!!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 28, 2011 6:32 am 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Sun Nov 07, 2010 10:43 am
Posts: 70
Location: Karachi Pakistan
1-Go to the Global Configuration

2-Under the "SEO Settings" Select "No" for "Search Engine Friendly URLs " and "Use Apache mod_rewrite"

3-Click Save.

InshaAllah your problem will solve....

_________________
www.vir-zone.com/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 28, 2011 1:45 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Mar 28, 2011 1:33 pm
Posts: 1
I had the same problem, I fixed now, thanks for support

_________________
girls cooking games


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 29, 2011 4:23 am 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Sun Nov 07, 2010 10:43 am
Posts: 70
Location: Karachi Pakistan
dan27692000 wrote:
I had the same problem, I fixed now, thanks for support


How u fixed it ?
by following my method or other ?

_________________
www.vir-zone.com/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 22, 2011 7:35 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Dec 12, 2011 4:52 pm
Posts: 3
Code:
Assigning the return value of new by reference is deprecated

Isn't it ?
So,
Changed:
Code:
$db =& new ps_DB;

to:
Code:
$db = new ps_DB;

in:
Code:
\modules\mod_virtuemart_latestprod\mod_virtuemart_latestprod.php on line 42


If anyone wanna keep PHP5.3... and deprecation notices...
Seem to work.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 06, 2012 4:33 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Feb 06, 2012 4:29 am
Posts: 1
Olomee wrote:
Code:
Assigning the return value of new by reference is deprecated

Isn't it ?
So,
Changed:
Code:
$db =& new ps_DB;

to:
Code:
$db = new ps_DB;

in:
Code:
\modules\mod_virtuemart_latestprod\mod_virtuemart_latestprod.php on line 42


If anyone wanna keep PHP5.3... and deprecation notices...
Seem to work.


Hi
Thank you very much for fixing the problem, and I thought that I could not cope with it. You are the best!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Apr 27, 2012 1:04 am 
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Sat Apr 21, 2012 7:02 am
Posts: 82
Location: Indonesia
aikzhobi wrote:
dan27692000 wrote:
I had the same problem, I fixed now, thanks for support


How u fixed it ?
by following my method or other ?


When I read your method, I just realized that I had activated SEO mode without rename the file htaccess.txt to .htaccess, thanks aikzhobi, keep writing and share.

_________________
Regard
http://www.busana.com - Busana
http://www.pembantu.com - Pembantu


Last edited by budiperkasa on Fri Apr 27, 2012 3:35 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group