crow wrote:
Matrix-X wrote:
pozz svima
jel ima neko prevod za Comunity Builder i gdje mogu da nadjem one dane na engleskom da ih prevedem na bosnaski Monday ...
hvala unapred
Imas ovdje dio koji sam ja prevodio:
http://joomlacode.org/gf/project/bosnian/Uskoro izlazi Comunity Builder 1.1 pa cu za njega uraditi citav prevod. Posto ovo gore je samo Frontend ili ti ga dio za korisnike bez administracije.
Eh bas ti hvala za ovo, odavno sam se kanio da prevedem to al od sutra do sutra nikad nista. Ima malo problema sa backend sad, valjda zbog nove verzije od CB.
A ako neko trazi SMF (Simple Machines Forum), mozete downloadirati Hrvatsku verziju ovdje
http://www.simplemachines.org/download/ ... g=croatianIma i Srbska verzija, ali je cirilica, pa nista nemozes skontati :D
Ima nekoliko stvari koje mi se ne svidjau u Hrvatskom prevodu, kao naprimjer njihovi mijeseci (Travanj, Lipanj itd), ja sam to promjenio, kod je na kraju posta. Uskoro cu poceti pravi Bosanski prevod preko Hrvatskog, pa vidjecemo dokle ce mo dogurati.
-----Kako promjeniti Hrvatska imena mijeseci u Bosansku verziju (SMF prevod).-----
1. Otvori Theme/Default/Language/
index.croatian.php2.
VAZNO Obavezno morate promjeniti liniju 11, 12 i 13 u index.croationa.php, izgleda ovako
Code:
$txt['lang_locale'] = 'hr_HR';
$txt['lang_dictionary'] = 'bih';
$txt['lang_spelling'] = 'croatian';
da izgleda ovako
Code:
$txt['lang_locale'] = 'ba_BIH';
$txt['lang_dictionary'] = 'bih';
$txt['lang_spelling'] = '';
Ako to ne uradite, dzaba sto se prevedu imana mjeseci, opet ce biti Hrvatska imena.
3. Promijeni linije 22, 23 i 24 koje izgledaju ovako
Code:
$txt['months'] = array(1 => 'Siječanj', 'Veljača', 'Ožujak', 'Travanj', 'Svibanj', 'Lipanj', 'Srpanj', 'Kolovoz', 'Rujan', 'Listopad', 'Studeni', 'Prosinac');
$txt['months_titles'] = array(1 => 'Siječanj', 'Veljača', 'Ožujak', 'Travanj', 'Svibanj', 'Lipanj', 'Srpanj', 'Kolovoz', 'Rujan', 'Listopad', 'Studeni', 'Prosinac');
$txt['months_short'] = array(1 => 'Sij', 'Vel', 'Ožu', 'Tra', 'Svi', 'Lip', 'Srp', 'Kol', 'Ruj', 'Lis', 'Stu', 'Pro');
da izgleda ovako
Code:
$txt['months'] = array(1 => 'Januar', 'Februar', 'Mart', 'April', 'Maj', 'Jun', 'Jul', 'Avgust', 'Septembar', 'Oktobar', 'Novembar', 'Decembar');
$txt['months_titles'] = array(1 => 'Januar', 'Februar', 'Mart', 'April', 'Maj', 'Jun', 'Jul', 'Avgust', 'Septembar', 'Oktobar', 'Novembar', 'Decembar');
$txt['months_short'] = array(1 => 'Jan', 'Feb', 'Mar', 'Apr', 'Maj', 'Jun', 'Jul', 'Avg', 'Sep', 'Okt', 'Nov', 'Dec');