JCE Left Align by Default

Need help with a WYSIWYG-editor in Joomla! 1.0.x? This is the place to be.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Wardrop
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Sun Jul 08, 2007 11:03 pm

JCE Left Align by Default

Postby Wardrop » Tue Jul 10, 2007 12:15 am

How do I set JCE to left align by default? Everytime I create a new article, it's always center aligned by default instead of being left aligned. Another question, how can I have JCE paste as plain text by default (while maintaining line breaks).

Any help is very much appreciated.
Last edited by Wardrop on Tue Jul 10, 2007 12:57 am, edited 1 time in total.

matthewhayashida
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1618
Joined: Sat Feb 10, 2007 8:26 pm

Re: JCE Left Align by Default

Postby matthewhayashida » Tue Jul 24, 2007 11:25 pm

I think the left align thing is probably in your template. You probably have to go add a align tag to fix it.

Wardrop
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Sun Jul 08, 2007 11:03 pm

Re: JCE Left Align by Default

Postby Wardrop » Wed Jul 25, 2007 12:15 am

I've managed to fix it by creating my own little editor .css and making JCE use that instead of the template.css file which i think is used by default. It's good to know someone's viewing these old topics and still willing to give some assistance.

Thanks!

matthewhayashida
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1618
Joined: Sat Feb 10, 2007 8:26 pm

Re: JCE Left Align by Default

Postby matthewhayashida » Wed Jul 25, 2007 3:04 am

Your welcome.

Josh Anderson
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Fri Feb 22, 2008 12:15 am
Location: Dawson Creek, BC

Re: JCE Left Align by Default

Postby Josh Anderson » Thu May 15, 2008 12:12 am

I've been trying to solve the same issue. I've utilized my own "editor_content.css" stylesheet for JCE to use instead of the template (template.css) stylesheet. But I'm still wondering if there's a way to prevent users from pasting dynamic text into the editor that usually adds style="" and other attributes. Is there a way other than using the special Paste Plain Text button to force the code to be pasted as clean with only line-breaks?

That would simplify my life quite a bit. Thanks.

hanspan
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 26
Joined: Tue Feb 24, 2009 9:38 am

Re: JCE Left Align by Default

Postby hanspan » Tue Jun 16, 2009 3:37 pm

Hello, I have left align everything in my template.css and the editor_template.css but my icons are still centering. Is there anything specific I should pin point to get them to left align?

Jamesmcguire
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Fri Apr 24, 2009 9:24 am

Re: JCE Left Align by Default

Postby Jamesmcguire » Tue Sep 15, 2009 1:02 pm

Hi there: I've just had a similar problem. To verify which part is causing the problems do the following tests:
1. Tried a different WYSIWIG editor: see if the problem persists.
2. Try a different template (one of the default ones): does the problem goes away?

Using this method I was able to establish that the problem was not the editor (the problem persisted even when this was changed).

I contacted the Template providers and explained the problem. They instructed me to remove a CSS style that was being applied to the body.

In this case.... text-align:center;

I hope this helps you sort out the problem

Jaimeji
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Sun Jul 10, 2011 11:37 pm

Re: JCE Left Align by Default

Postby Jaimeji » Sun Jul 10, 2011 11:41 pm

Simplest fix:

Hit up JCE Administration in the Components menu.
Go to Global Configuration.
Find setting called Editor Style Reset and change it to Yes.

This "forces left aligned, black text on a white background," in other words, case closed for 99% of users.

Best,
Jaimeji

jorgepelaez
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 17
Joined: Fri Apr 01, 2011 9:40 pm

Re: JCE Left Align by Default

Postby jorgepelaez » Thu Nov 10, 2011 9:04 pm

Jaimeji wrote:Simplest fix:

Hit up JCE Administration in the Components menu.
Go to Global Configuration.
Find setting called Editor Style Reset and change it to Yes.

This "forces left aligned, black text on a white background," in other words, case closed for 99% of users.

Best,
Jaimeji


Great! Thanks for the tip.


Return to “WYSIWYG Editors - 1.0.x”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests