After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Need help upgrading your Joomla! website or converting to Joomla! 2.5?
Note: All 1.6 and 1.7 releases have reached end of life and should be updated to 2.5.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
ossipenko
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Thu Mar 24, 2011 6:05 am

After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby ossipenko » Tue Jul 12, 2011 1:44 am

After upgrading from 1.6.4 to 1.6.5 in Admin panel appears strings like this:

Code: Select all

Warning: set_time_limit(): Cannot set time limit in safe mode in /usr/sfw/apache2/http/hhh.hh.com/htdocs/libraries/joomla/filesystem/folder.php on line 548


Remote server works in Safe Mode, but Joomla 1.6.4 and earlier versions works without any problem.

What should I do? Maybe downgrade to 1.6.4. or edit some strings in php.

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby Mackelito » Tue Jul 12, 2011 8:21 am

A friend of mine just had the same issue?... Also after an update 1.6.4 to 1.6.5
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby Mackelito » Tue Jul 12, 2011 8:28 am

Also just found out that the backend is blank.. :(
No icons what so ever?...
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
pdi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 64
Joined: Tue Jul 12, 2011 8:40 am

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby pdi » Tue Jul 12, 2011 8:44 am

Hello,

I have the same problem.....

Code: Select all

Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /home/www/88f713b69e9666e8466e69535bceeda4/web/new/libraries/joomla/filesystem/folder.php on line 548

It's appears on the login page and on the Global Configuration/System : Cache Settings + Session Settings.

What's happens ? This update is buggy ?

User avatar
alikon
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 5926
Joined: Fri Aug 19, 2005 10:46 am
Location: Roma
Contact:

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby alikon » Tue Jul 12, 2011 8:51 am

safe mode must be set to off as recommended on installation check
Nicola Galgano
i know that i don't know
www.alikonweb.it

User avatar
pdi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 64
Joined: Tue Jul 12, 2011 8:40 am

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby pdi » Tue Jul 12, 2011 9:00 am

Thank for your response.

But "safe mode" is not used by my host (and it is set to off)
They use "open_basedir"

And before this upgrade, everything is working fine.
joomla 1.6 > upgrade to joomla 1.6.1 > upgrade to joomla 1.62 > upgrade to joomla 1.6.3 > upgrade to joomla 1.6.4 > upgrade to joomla 1.6.5 : problem

Any idea of this problem ?

Thank in advance.
Last edited by pdi on Tue Jul 12, 2011 9:12 am, edited 1 time in total.

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby Mackelito » Tue Jul 12, 2011 9:02 am

It is set to off...
Apperently the hosting company sets the time limit and dont allow this to be changed...

I use one.com for hosting...
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
pdi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 64
Joined: Tue Jul 12, 2011 8:40 am

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby pdi » Tue Jul 12, 2011 9:11 am

OK, I check it and safe mode is set to off :

Code: Select all

Safe Mode    Off
Open basedir    /home/www/88f713b69e9666e8466e69535bceeda4:/tmp:/opt/php/lib/php
Display Errors    On
Short Open Tags    On
File Uploads    On
Magic Quotes    Off
Register Globals    Off
Output Buffering    Off
Session Save Path    /home/www/88f713b69e9666e8466e69535bceeda4/tmp
Session Auto Start    0
XML Enabled    Yes
Zlib Enabled    Yes
Disabled Functions    set_time_limit,passthru,exec,system,popen,shell_exec,proc_open
Mbstring Enabled    Yes
Iconv Available    Yes



So the problem is not the safe mode...
Any idea of this bug ?

User avatar
pdi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 64
Joined: Tue Jul 12, 2011 8:40 am

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby pdi » Tue Jul 12, 2011 9:29 am

There is also a problem on line 312

Code: Select all

Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /home/www/88f713b69e9666e8466e69535bceeda4/web/new/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 312

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby Mackelito » Tue Jul 12, 2011 10:17 am

in /libraries/joomla/filesystem/folder.php on line 548

try commenting that out:

change "set_time_limit(ini_get('max_execution_time'));"
to "//set_time_limit(ini_get('max_execution_time'));"
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
Restricted
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Jul 12, 2011 10:19 am
Location: Bandung
Contact:

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby Restricted » Tue Jul 12, 2011 10:27 am

Thanx Mackelito, it's work...... and before with this trick, I just try to remove :

"set_time_limit(ini_get('max_execution_time'));"

and it worked too....

:) 8)
- Visit me @ http://faktormuka.neru9.com/ or http://auliatravelbandung.com/
- Try another way tobe the best... ever....

User avatar
pdi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 64
Joined: Tue Jul 12, 2011 8:40 am

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby pdi » Tue Jul 12, 2011 11:08 am

Mackelito wrote:in /libraries/joomla/filesystem/folder.php on line 548

try commenting that out:

change "set_time_limit(ini_get('max_execution_time'));"
to "//set_time_limit(ini_get('max_execution_time'));"

Thank you Mackelito. It works. :)
But it is a roundabout way to fix this bug. We need to find the exact origin ...
A call to developers ?
Last edited by pdi on Tue Jul 12, 2011 11:26 am, edited 1 time in total.

ossipenko
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Thu Mar 24, 2011 6:05 am

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby ossipenko » Tue Jul 12, 2011 11:17 am

Mackelito wrote:in /libraries/joomla/filesystem/folder.php on line 548

try commenting that out:

change "set_time_limit(ini_get('max_execution_time'));"
to "//set_time_limit(ini_get('max_execution_time'));"


It's too easy to be true :).

What developers may say, for what this string responsible?
Last edited by ossipenko on Tue Jul 12, 2011 11:23 am, edited 1 time in total.

User avatar
pdi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 64
Joined: Tue Jul 12, 2011 8:40 am

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby pdi » Tue Jul 12, 2011 11:19 am

And if we use "Admin Tools" from Akeeba, we still have this bug in the backend :

Code: Select all

Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /home/www/88f713b69e9666e8466e69535bceeda4/web/new/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 312



It's happens when you clic on "Reload this information from the server" in "Joomla! Core Update" and in "Admin Tools Core – Live Update"

I don't think this is a bug of Akeeba because it was working fine before the update; and the error comes from the file.php (in the filesystem folder)...

Makedon
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Tue Jun 02, 2009 11:09 pm

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby Makedon » Tue Jul 12, 2011 11:40 am

im using akeeba on 2 sites on one i got error on other one its ok

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby Mackelito » Tue Jul 12, 2011 12:16 pm

hmmm cant we use .htaccess to set this?

If you use Apache you can change with .htaccess
with this line if I remember correctly
php_value max_execution_time 60
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

Nero666
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Wed Jul 13, 2011 6:12 am

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby Nero666 » Wed Jul 13, 2011 6:19 am

http://joomlacode.org/gf/project/joomla ... 8&r2=21756

It shows that the code was added, apparently for making an upgrade to joomla 1.7 work better?
http://joomlacode.org/gf/project/joomla ... m_id=26247

User avatar
pdi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 64
Joined: Tue Jul 12, 2011 8:40 am

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby pdi » Wed Jul 13, 2011 7:31 am

Nero666 wrote:http://joomlacode.org/gf/project/joomla/scmsvn/?action=browse&path=%2Fdevelopment%2Ftrunk%2Flibraries%2Fjoomla%2Ffilesystem%2Ffolder.php&r1=21518&r2=21756

It shows that the code was added, apparently for making an upgrade to joomla 1.7 work better?
http://joomlacode.org/gf/project/joomla ... m_id=26247



So this line is necessary for the migration to 1.7 ?

Code: Select all

set_time_limit(ini_get('max_execution_time'));

superknutsel
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Nov 25, 2008 8:40 pm

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby superknutsel » Wed Jul 13, 2011 2:39 pm

Hi everybody,
I had the same message and in my situation I used a special php.ini file in the administrator folder.
When I renamed this file the message whas gone and everything was fine again.
Just wanted to let everybody know.
Hope it helps in some cases.
Nico

User avatar
pdi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 64
Joined: Tue Jul 12, 2011 8:40 am

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby pdi » Wed Jul 13, 2011 2:48 pm

Thank for the tip.
But it's a bug...and a patch is needed to fix this ? (to be clean)

Haati
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 17
Joined: Tue May 10, 2011 10:07 am

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby Haati » Wed Jul 13, 2011 4:24 pm

I too have this message all over my website. Hopefully someone can soon give instructions for dummies like me how to fix it :)

Makedon
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Tue Jun 02, 2009 11:09 pm

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby Makedon » Wed Jul 13, 2011 4:40 pm

administrator/ only i got . on web pages are ok
Warning: set_time_limit() [function.set-time-limit]: Cannot set time limit in safe mode in /mounted-storage/home5/sub003/sc21146-PHZF/.../libraries/joomla/filesystem/folder.php on line 548

Warning: set_time_limit() [function.set-time-limit]: Cannot set time limit in safe mode in /mounted-storage/home5/sub003/sc21146-PHZF/.../libraries/joomla/filesystem/folder.php on line 548

Warning: set_time_limit() [function.set-time-limit]: Cannot set time limit in safe mode in /mounted-storage/home5/sub003/sc21146-PHZF/.../libraries/joomla/filesystem/folder.php on line 548

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby Mackelito » Wed Jul 13, 2011 4:42 pm

Makedon wrote:administrator/ only i got . on web pages are ok
Warning: set_time_limit() [function.set-time-limit]: Cannot set time limit in safe mode in /mounted-storage/home5/sub003/sc21146-PHZF/.../libraries/joomla/filesystem/folder.php on line 548

Warning: set_time_limit() [function.set-time-limit]: Cannot set time limit in safe mode in /mounted-storage/home5/sub003/sc21146-PHZF/.../libraries/joomla/filesystem/folder.php on line 548

Warning: set_time_limit() [function.set-time-limit]: Cannot set time limit in safe mode in /mounted-storage/home5/sub003/sc21146-PHZF/.../libraries/joomla/filesystem/folder.php on line 548



Try the "solution" I gave earlier :)
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
pdi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 64
Joined: Tue Jul 12, 2011 8:40 am

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby pdi » Thu Jul 14, 2011 12:16 pm

Any news about a solution to fix this bug ?
(apparently this line is necessary for the migration to 1.7...)
Nero666 wrote:http://joomlacode.org/gf/project/joomla/scmsvn/?action=browse&path=%2Fdevelopment%2Ftrunk%2Flibraries%2Fjoomla%2Ffilesystem%2Ffolder.php&r1=21518&r2=21756

It shows that the code was added, apparently for making an upgrade to joomla 1.7 work better?
http://joomlacode.org/gf/project/joomla ... m_id=26247
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

simbus82
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 59
Joined: Sat May 19, 2007 1:59 pm

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby simbus82 » Thu Jul 14, 2011 4:03 pm

Yes it is a bug, because in joomla's system info say that my safe mode is on, but it is off!

User avatar
pdi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 64
Joined: Tue Jul 12, 2011 8:40 am

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby pdi » Thu Jul 14, 2011 8:03 pm

simbus82 wrote:Yes it is a bug, because in joomla's system info say that my safe mode is on, but it is off!

It's strange, in my joomla's sytem info, safe mode is off and it is off.
I think the problem is not there, but in a file in Joomla 1.6.5.

Please, can we have a answer from a developer (and a patch) ??

simbus82
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 59
Joined: Sat May 19, 2007 1:59 pm

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby simbus82 » Thu Jul 14, 2011 8:44 pm

pdi wrote:
simbus82 wrote:Yes it is a bug, because in joomla's system info say that my safe mode is on, but it is off!

It's strange, in my joomla's sytem info, safe mode is off and it is off.
I think the problem is not there, but in a file in Joomla 1.6.5.

Please, can we have a answer from a developer (and a patch) ??


Ehm... i see this with 1.6.4 and 1.6.5 in a php 5.3 server

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby Mackelito » Thu Jul 14, 2011 9:29 pm

The lines was added in 1.6.5.. are you sure you are running 1.6.4 and getting the same error?
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

simbus82
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 59
Joined: Sat May 19, 2007 1:59 pm

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby simbus82 » Thu Jul 14, 2011 9:36 pm

Mackelito wrote:The lines was added in 1.6.5.. are you sure you are running 1.6.4 and getting the same error?


Sorry, i have found similar error in a extension that use set time limit.

But the warning occured only after update 1.6.2 to 1.6.4....

i think the real problem is in the check of safe mode!

Joomla or server, if safe mode result on, give the warning every time a set time limit is called....



(sorry for my poor english!)

User avatar
pdi
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 64
Joined: Tue Jul 12, 2011 8:40 am

Re: After 1.6.4 ->1.6.5 appears Warning: set_time_limit():

Postby pdi » Fri Jul 15, 2011 7:09 am

It's very strange.
For me , I have no error when I update joomla 1.6.0 > 1.6.1 - 1.6.1 > 1.6.2 - 1.6.2 > 1.6.3 - 1.6.3 > 1.6.4 and then this errors appears when the update 1.6.4 > 1.6.5.

I think this is a problem to begin the update 1.6.5 > 1.7.0. It is not very clean.


Return to “Migrating and Upgrading to Joomla! 2.5”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests