The template for this display is not available Contact Admin

Everything to do with Joomla! 2.5 templates and templating.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
clu55ter
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 40
Joined: Fri May 29, 2009 8:34 pm
Location: Bolton UK
Contact:

The template for this display is not available Contact Admin

Postby clu55ter » Thu Mar 10, 2011 9:22 pm

Hello All

I have just installed a fresh joomla 1.6.1 onto my server, when I open the sites front end in my fire fox 3.6.15 browser I get the following error.

The template for this display is not available. Please contact a Site administrator.

But I have just noticed that when I open the page in ie8 it shows it without any errors.

Before I realised that it was working in ie I deleted the whole site and reinstalled it but same problem.

I wonder if their is a problem with the default template? but then again I installed another joomla 1.6 template but had the same problem.

Any help would be appreciated.

Thanks
Tony

tallberggoesint
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Fri Feb 06, 2009 11:52 am

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby tallberggoesint » Fri Mar 11, 2011 9:31 am

It seems like there are a couple of us with the same problem. Can it be a bug? I know that somebody reported it because there was a conflict between using capitals in the naming of the templates - http://joomlacode.org/gf/project/joomla ... m_id=22617

But I have renamed my template and the problem presists. I also used "Discover" to upload my template if that has any bearing on it.
Sorry didn't mean to hijack your thread but if anybody has a good fix for this I would love to know!

clu55ter
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 40
Joined: Fri May 29, 2009 8:34 pm
Location: Bolton UK
Contact:

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby clu55ter » Fri Mar 11, 2011 10:40 am

Hi tallberggoesint

Thank you for your input, I agree with you that this may be a bug only beause my Joomla 1.6 is a fresh installation and I have not modified it in any way at all, when I try to view the front end homepage in my firefox browser (virsion 3.6.15) I get the error message (The template for this display is not available. Please contact a Site administrator).

I have the IE View add on installed on my Firefox browser and this message is not displayed when I view my homepage even though the ie tab is opened in firefox.

I'm not to good with coding but could their be some code that needs to be added to the template htlm in order for it to be displayed correctly in firefox?

sniper_david
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Thu Aug 18, 2005 2:24 pm

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby sniper_david » Fri Mar 11, 2011 6:18 pm

I have the same problem on a fresh installed J1.6 with FireFox 3.6.15.

And also on all the standard J1.6 templates.

clu55ter
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 40
Joined: Fri May 29, 2009 8:34 pm
Location: Bolton UK
Contact:

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby clu55ter » Fri Mar 11, 2011 11:55 pm

Seems to me that their are a lot of people who are having the same problem so I'm very surprised that Joomla development team have not come across this and sorted it out.

I was very much looking forward to working with Joomla 1.6 but this issue has really put me off and I think I may have to stick to using 1.5 for now anyway until 1.6 is ready.

sniper_david
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Thu Aug 18, 2005 2:24 pm

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby sniper_david » Sat Mar 12, 2011 12:40 am

With FireFox 3.6.13 no problems
After update to 3.6.15 i become the template error.

clu55ter
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 40
Joined: Fri May 29, 2009 8:34 pm
Location: Bolton UK
Contact:

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby clu55ter » Sat Mar 12, 2011 11:14 am

Hello again

I have just installed a fresh copy of joomla 1.6 on to one of my other domain and hosting package, the service provider is the same technologyfusion.co.uk but this time I don't have any errors even with firefox 3.6.15.

I still have no idea why I was getting this error but at least now I can start working with 1.6.

User avatar
wernejo
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 183
Joined: Sun Jun 17, 2007 9:17 am
Location: Australia
Contact:

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby wernejo » Fri Jul 01, 2011 7:01 am

Hey guys,

I built a 1.6 site on a wamp server then uploaded it onto the back of another site.

I used a template i got from template monster and never had a problem. now that the site is on the net, i get the error. i also got another error every time i went to view a page with a google map on it saying something about the memory.

please help :(

xeont
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 205
Joined: Tue Sep 28, 2010 7:04 am
Location: Melbourne, Australia

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby xeont » Tue Jul 05, 2011 7:15 am

hi,

im having the same problem but only for some pages. what could be the problem here? any idea?

Regards,
xeont
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
http://www.xeont.com.au - Computer Parts | Forum
http://www.chicshop.com.au - ChicShop

brilla
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 49
Joined: Wed Jun 30, 2010 7:01 pm

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby brilla » Fri Jul 15, 2011 4:39 pm

same problem here.

xeont
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 205
Joined: Tue Sep 28, 2010 7:04 am
Location: Melbourne, Australia

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby xeont » Fri Jul 15, 2011 4:46 pm

hi brilla,

do you get this to whole site? or just for some places like when u press a button?

Regards,

Xeont
http://www.xeont.com.au - Computer Parts | Forum
http://www.chicshop.com.au - ChicShop

User avatar
OOmNezar
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1870
Joined: Mon Sep 07, 2009 3:18 am

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby OOmNezar » Fri Jul 15, 2011 5:51 pm

xeont wrote:.. im having the same problem but only for some pages. what could be the problem here?..

What template you are using? what extensions you already install in Joomla? what are you doing before the message come out?
The problem is "Record has been updated successfully". Where it this message come from ?
coffee & smoke just fine

OOm Nezar

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 31271
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby Webdongle » Fri Jul 15, 2011 6:01 pm

beez5 and beez_20 have hardcodded paths in several of their files. So just renaming the folder and changing the name in the manifest file will no create a 'clean' copy.

User avatar
OOmNezar
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1870
Joined: Mon Sep 07, 2009 3:18 am

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby OOmNezar » Fri Jul 15, 2011 6:30 pm

@webdongle
Do you know from where the "Record has been updated successfully" notice message come from? Cause me (the dumb :D ) can not found it in fresh 1.6 Please let me know :D
coffee & smoke just fine

OOm Nezar

brilla
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 49
Joined: Wed Jun 30, 2010 7:01 pm

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby brilla » Fri Jul 15, 2011 8:40 pm

xeont wrote:hi brilla,

do you get this to whole site? or just for some places like when u press a button?

Regards,

Xeont



For the whole site. I installed an upgraded template and it seemed to fix the problem.

xeont
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 205
Joined: Tue Sep 28, 2010 7:04 am
Location: Melbourne, Australia

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby xeont » Sat Jul 16, 2011 9:48 am

hi

i get this when i press a "button" on my website. and i cant find anything regarding to this problem

Regards
Xeont
http://www.xeont.com.au - Computer Parts | Forum
http://www.chicshop.com.au - ChicShop

User avatar
OOmNezar
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1870
Joined: Mon Sep 07, 2009 3:18 am

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby OOmNezar » Sat Jul 16, 2011 9:57 am

What template do you use?
coffee & smoke just fine

OOm Nezar

xeont
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 205
Joined: Tue Sep 28, 2010 7:04 am
Location: Melbourne, Australia

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby xeont » Sat Jul 16, 2011 1:51 pm

template i bought from template monster, template working fine until i press "this button".
http://www.xeont.com.au - Computer Parts | Forum
http://www.chicshop.com.au - ChicShop

User avatar
OOmNezar
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1870
Joined: Mon Sep 07, 2009 3:18 am

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby OOmNezar » Sat Jul 16, 2011 1:56 pm

Try use from default Joomla Template. And see, is that error message show up again or not.
coffee & smoke just fine

OOm Nezar

xeont
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 205
Joined: Tue Sep 28, 2010 7:04 am
Location: Melbourne, Australia

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby xeont » Sat Jul 16, 2011 2:03 pm

it does.. i tried all the default templates available. all of them does the same thing.. even i get the msg "The template for this display is not available Contact Administrator" when i press "this button" , template seems to be working.. all modules has their positions correctly.

what could be the problem? any idea?
http://www.xeont.com.au - Computer Parts | Forum
http://www.chicshop.com.au - ChicShop

User avatar
OOmNezar
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1870
Joined: Mon Sep 07, 2009 3:18 am

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby OOmNezar » Sat Jul 16, 2011 2:20 pm


Webdongle wrote:... So just renaming the folder and changing the name in the manifest file will no create a 'clean' copy.


What is "this button" ?
xeont wrote:when i press "this button"

Do you use the latest Joomla 1.6 version?
coffee & smoke just fine

OOm Nezar

xeont
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 205
Joined: Tue Sep 28, 2010 7:04 am
Location: Melbourne, Australia

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby xeont » Sat Jul 16, 2011 2:56 pm

i can show u the button.. but i have to send you username password for it. if i can send you them via pm..

renaming the folder or fixing the database path didnt help. u can see i have written about this on joomlacode as well "Pj Snoop"

i followed everything that i can find on the internet. seems like "My Problem" has no solution
http://www.xeont.com.au - Computer Parts | Forum
http://www.chicshop.com.au - ChicShop

User avatar
OOmNezar
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1870
Joined: Mon Sep 07, 2009 3:18 am

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby OOmNezar » Sat Jul 16, 2011 4:05 pm

coffee & smoke just fine

OOm Nezar

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 31271
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby Webdongle » Sat Jul 16, 2011 4:12 pm

That is showing as fixed in svn October of last year. The bug was on 1.6 beta so it should not happen now. what version of 1.6 do you have ?

Addendum
Use the files from the latest 1.6 full package to overwrite the Joomla files on your server. Upload everything except the /installation folder. Then try.

xeont
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 205
Joined: Tue Sep 28, 2010 7:04 am
Location: Melbourne, Australia

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby xeont » Sat Jul 16, 2011 8:28 pm

hi Webdongle

i tried with 1.6.0, 1.6.3, 1.6.4 and 1.6.5 everytime a new installation and new database. even i tried with different php and mysql versions, all does the same.

this is not the problem everyone talking about, until you press "this button" everything working fine, even after if you refresh the same page, "The template for this display is not available Contact Administrator" message disappear,

Regards,
Xeont
http://www.xeont.com.au - Computer Parts | Forum
http://www.chicshop.com.au - ChicShop

User avatar
Webdongle
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 31271
Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby Webdongle » Sat Jul 16, 2011 8:39 pm

I can not reproduce the error, perhaps consider putting it on the tracker and see what they think ?

xeont
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 205
Joined: Tue Sep 28, 2010 7:04 am
Location: Melbourne, Australia

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby xeont » Sat Jul 16, 2011 8:41 pm

how to put a tracker??

Thanks
http://www.xeont.com.au - Computer Parts | Forum
http://www.chicshop.com.au - ChicShop


xeont
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 205
Joined: Tue Sep 28, 2010 7:04 am
Location: Melbourne, Australia

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby xeont » Sat Jul 16, 2011 8:57 pm

hi

this is the coding related to "this button", anything suspicious?

<button class="btn" onclick="document.adminForm.task.value='<?php echo $task;?>';document.adminForm.submit();"><?php echo $action;?></button>&nbsp; &nbsp;<button class="btn" onclick="document.adminForm.task.value='<?php echo 'send_mail_to_applicant';?>';document.adminForm.submit();"><?php echo _lkn_app_email_send;?></button>

both bottons does the same

Thanks
http://www.xeont.com.au - Computer Parts | Forum
http://www.chicshop.com.au - ChicShop

User avatar
OOmNezar
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1870
Joined: Mon Sep 07, 2009 3:18 am

Re: The template for this display is not available Contact A

Postby OOmNezar » Sun Jul 17, 2011 10:13 am

Don't know where you get the button from what extension, and didn't found that button is from default Joomla (fresh install), you can ask the extension developer for that.
coffee & smoke just fine

OOm Nezar


Return to “Templates for Joomla! 2.5”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests