The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: Joomla 1.7
PostPosted: Thu Jul 21, 2011 11:08 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Jul 21, 2011 7:52 am
Posts: 1
i have installed Joomla 1.7 with XAMPP to windows XP....
The following errors displayed while opening. pls help me to solve this error


Strict Standards: Static function JDatabase::test() should not be abstract in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\database\database.php on line 350

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 394

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 394

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp1\htdocs\Joomla_17\libraries\joomla\cache\cache.php on line 396


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Joomla 1.7
PostPosted: Thu Jul 21, 2011 11:15 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Wed Aug 13, 2008 2:57 am
Posts: 22848
Location: Chennai, India
Review of the following discussions could be of help.

http://forum.joomla.org/viewtopic.php?p=2443155#p2443155 - XAMPP
http://forum.joomla.org/viewtopic.php?p=2497193 - LAMP
http://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=271244 - changes to file index.php

_________________
- Ilagnayeru (MIG) Manickam
http://www.eegan.org - helping the poor and underprivileged
educate. empower. enrich.
Support the poor and underprivileged


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Joomla 1.7
PostPosted: Thu Jul 28, 2011 11:38 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Jul 14, 2008 6:28 am
Posts: 1
Thanks imanickam for the helpfull comment.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Joomla 1.7
PostPosted: Tue Aug 30, 2011 1:48 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Aug 30, 2011 1:46 am
Posts: 2
Location: Colombia
Gracias...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Joomla 1.7
PostPosted: Wed Oct 19, 2011 4:44 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Aug 24, 2010 5:19 pm
Posts: 4
So helpful, thank you so much for the information. ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Joomla 1.7
PostPosted: Thu Oct 27, 2011 8:03 am 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Tue Jan 13, 2009 4:52 am
Posts: 104
Location: Dhaka,Bangladesh.
TNX 4 great solution. ;D

_________________
K@Z@L. http://www.thechuadanga.comhttp://people.joomla.org/groups/viewgroup/514-Joomla+Bangladesh.html
Abacus Bangladesh NMC LTD.kazal318631@gmail.com *** Cell: +8801818318631


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Joomla 1.7
PostPosted: Sun Nov 06, 2011 5:02 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sun Nov 06, 2011 4:54 pm
Posts: 3
sry guys..i cant understand and it [drive] me mad...i have istalled xampp and then joomla 1.7.2 and my administrator page shows on the top this:

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 420

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 420

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422

Strict Standards: Accessing static property JCache::$_handler as non static in C:\xampp\htdocs\joomla1.7.2\libraries\joomla\cache\cache.php on line 422


what do I have to do...??change sth in the cache.php file??


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Joomla 1.7
PostPosted: Mon Nov 07, 2011 5:01 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Wed Aug 13, 2008 2:57 am
Posts: 22848
Location: Chennai, India
Review of the discussion http://forum.joomla.org/viewtopic.php?p=2556146#p2556146 would be of help.

_________________
- Ilagnayeru (MIG) Manickam
http://www.eegan.org - helping the poor and underprivileged
educate. empower. enrich.
Support the poor and underprivileged


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Joomla 1.7
PostPosted: Mon Nov 07, 2011 6:55 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sun Nov 06, 2011 4:54 pm
Posts: 3
i did what it says here but nothing changed..!i found a solution...just changed in my admin site in the global configuration the reporting error from none to simple..!thanks anyway! :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Joomla 1.7
PostPosted: Fri Nov 11, 2011 7:44 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Fri Nov 11, 2011 7:17 am
Posts: 1
Hi, thanks for the comments.
I found two 'error_reporting' items in my php.ini file. The first is like this:

; error_reporting
; Default Value: E_ALL & ~E_NOTICE
; Development Value: E_ALL | E_STRICT
; Production Value: E_ALL & ~E_DEPRECATED

I changed it but nothing happened :(

I searched again an found another one-line 'error_reporting'. I changed it to the value posted in:
viewtopic.php?p=2443155#p2443155 - XAMPP

AND IT WORKED!!

Thought it would help to share my beginner-experience ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Joomla 1.7
PostPosted: Tue Dec 13, 2011 11:52 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Tue Dec 13, 2011 11:49 pm
Posts: 1
After trying to get XAMPP to play nice, I decided to uninstall it and try WAMP. None of these problems so far with WAMP.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Joomla 1.7
PostPosted: Wed Apr 18, 2012 12:35 pm 
User avatar
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sun Jan 10, 2010 11:08 pm
Posts: 4
Location: DUBAI
I am not using the XAMPP and I've this problem on my live site! how can i fix this?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Joomla 1.7
PostPosted: Wed Apr 18, 2012 12:41 pm 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Wed Aug 13, 2008 2:57 am
Posts: 22848
Location: Chennai, India
Try the following:

In the Global Configuration, in the tab Server, in the section Server Settings, for the option Error Reporting, choose the value Maximum.

_________________
- Ilagnayeru (MIG) Manickam
http://www.eegan.org - helping the poor and underprivileged
educate. empower. enrich.
Support the poor and underprivileged


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Joomla 1.7
PostPosted: Thu Apr 19, 2012 8:14 am 
User avatar
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sun Jan 10, 2010 11:08 pm
Posts: 4
Location: DUBAI
I tried all the error reporting options, and it didn't work. Also I did clean the cash.
When I'm changing the default template its working but its not really what i need because on current template I did lots of change and new module positions.
i cloned the template but nothing changed !!!
In errror reporting (Development) I'm receiving the errors from Cache.php 420 and 422 ???


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: veightar and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group