The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Oct 30, 2011 2:04 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jun 07, 2011 9:58 pm
Posts: 20
I’m using Gavick “The World News II” on 1.7.2

My preview was working fine then all of a sudden stopped. Now when I enter the url http://localhost/?tp=1 I get just a blank page. It was working earlier and just stopped.

I have it enabled under template preferences but doesn’t work. If I change default template back to beez or another stock template it does work.

I have no idea where to look to fix it and I really need the preview to complete the site.

I’m building locally using MAMP on a MacBookPro.

Thanks for any help.

_________________
It's not a question of if I'll figure this thing out, it's only a question of how long it will take!


Last edited by SacUser on Sun Oct 30, 2011 4:45 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Oct 30, 2011 2:16 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm
Posts: 25005
Location: @Webdongle
Quote:
Preview Module Positions.
http://docs.joomla.org/Help17:Extension ... es#Options

_________________
'When I'm right nobody remembers when I'm wrong nobody forgets.'

http://weblinksonline.co.uk/joomla-faq.html


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Oct 30, 2011 2:37 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jun 07, 2011 9:58 pm
Posts: 20
Webdongle wrote:


I apologize if I misspoke. It is enabled and works fine for other templates. It somehow stopped working on the one I’m using.

_________________
It's not a question of if I'll figure this thing out, it's only a question of how long it will take!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Oct 30, 2011 2:39 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jun 07, 2011 9:58 pm
Posts: 20
Setting is enabled under template manager and I am a Super User.

Any ideas?

_________________
It's not a question of if I'll figure this thing out, it's only a question of how long it will take!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Oct 30, 2011 2:42 am 
User avatar
Joomla! Master
Joomla! Master

Joined: Sat Apr 05, 2008 9:58 pm
Posts: 25005
Location: @Webdongle
My bad I misread your OP
what happens when you type http://localhost/ ?

Try replacing the Joomla core files with fresh from the full package.zip of the same version as the Joomla you are running.

_________________
'When I'm right nobody remembers when I'm wrong nobody forgets.'

http://weblinksonline.co.uk/joomla-faq.html


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Oct 30, 2011 2:47 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jun 07, 2011 9:58 pm
Posts: 20
Webdongle wrote:
My bad I misread your OP
what happens when you type http://localhost/ ?

Try replacing the Joomla core files with fresh from the full package.zip of the same version as the Joomla you are running.



Interesting suggestion. I tried http://localhost/? and it loads the home page like normal. Still no preview. Are you suggesting I “reinstall” 1.7.2? Not sure how that’s done. You mean download and paste files into my htdocs (MAMP) folder where joomla is currently installed?

_________________
It's not a question of if I'll figure this thing out, it's only a question of how long it will take!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Oct 30, 2011 2:50 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jun 07, 2011 9:58 pm
Posts: 20
I guess, technically since I haven’t gotten very far on this latest project, I could always scrap the entire thing and reinstall the quick start template and joomla. My problem is I’d prefer to learn why and how it happened and how to fix it. That way I don’t have to bail on every project because I hit a snag.

_________________
It's not a question of if I'll figure this thing out, it's only a question of how long it will take!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Oct 30, 2011 3:02 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jun 07, 2011 9:58 pm
Posts: 20
Webdongle wrote:
Try replacing the Joomla core files with fresh from the full package.zip of the same version as the Joomla you are running.


Downloaded 1.7.2

Which files would you consider “core”? I ask because I’m concerned (like most rookies) about overwriting files that exist and being locked out of my site or reversing work done thus far.

_________________
It's not a question of if I'll figure this thing out, it's only a question of how long it will take!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Oct 30, 2011 4:43 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Jun 07, 2011 9:58 pm
Posts: 20
Sorry to spam my own thread but I located the issue and will post it for anyone that may have this problem.

Simply put, in the Gavick World News II template, by setting up external links to open in a new window “without navigation” somehow disables the tp=1 feature.

I have no idea why and determined this only thru trial and error. (and more than a few hours of pulling my hair out - you can see in my avatar that I’m bald. I started this project with an afro! LOL)

Thank you Webdongle for your attempts at helping me. I hope someone else can learn from my mishap.

Back to work!

_________________
It's not a question of if I'll figure this thing out, it's only a question of how long it will take!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group