The Joomla! Forum ™






Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Jan 12, 2012 11:26 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Jan 12, 2012 11:17 am
Posts: 3
Merhaba arkadaşlar,
Quickstart dosyasından joomla kurdum fakat siteyi türkçeye çeviremedim. Joomlacode dan son sürüm türkçe translate dosyasını indirip sisteme yükledim front ve back end türkçe fakat content kısmı türkçe olmadığını düşünüyorum.Content kısmında sadecce ing dil vardı oa tr ekledim fakat sorunumu çözemedim. Google chrome ile girdiğimde bu sitenin dili ingilizce, başka bir dile çevirmek istermisiniz diye soruyor yardımlarınızı bekliyorum.. :pop


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 12, 2012 12:36 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Fri Feb 13, 2009 12:27 am
Posts: 182
Location: İstanbul
Quickstart paketi yüklediğinize göre içerikleriniz yani makaleleriniz hep İngilizce sanırım. Bu nedenle Google Chrome'un sitenizi İngilizce olarak kategorize etmesi doğaldır. Yani sitenizdeki makalelerde genellikle İngilizce varsa, Chrome çevirmeyi tavsiye edecektir.

Eklentiler > Dil Yöneticisi girdiğinizde Türkçe dil dosyası hem site önyüzü, hem de admin paneli için varsayılan olarak seçili ise Joomla'nız Türkçe demektir. Zaten siz de öyle olduğunu söylemişsiniz.

Sanırım Joomla 1.7 sürümü kullanıyorsunuz. Eklentiler > Dil Yöneticisi'ne girip İçerik sekmesine tıklayın. Orada zaten İngilizce mevcut olması lazım.

Sağ üst köşeden Yeni düğmesine tıklayın ve Türkçe öğesini ekleyin. İngilizce olandan bakıp nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz. Türkçe dil dosyasının genel geçer kodu tr-TR şeklindedir. Bu nedenle kod kısmına tr-Tr yazın.

_________________
OptimumTheme.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 12, 2012 7:16 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Thu Jan 12, 2012 11:17 am
Posts: 3
büyük ihtimalle makaleler ingilizce diye olmuştur. Söylediğim gibi ön ve arka kısımda da türkçe varsayılan olarak ayarlı ve içerik kısmına türkçeyi ekledim.Makaleleri değiştirip tekrar denicem , teşekkür ederim..


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 22, 2012 2:16 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Sun Jan 22, 2012 2:10 pm
Posts: 10
Location: beylikdüzü
Eklentiler > Dil Yöneticisi girdiğinizde Türkçe seçili, içerik Türkçe ise ne yapmamız gerek?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group