The Joomla! Forum ™



Forum rules


Forum Rules
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.



Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 19 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Oct 06, 2009 7:56 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Aug 17, 2009 10:19 am
Posts: 9
Hi,

I use Joomla version 1.5.14 and the media Manager images upload into /images/ folder regardless of what folder is selected. I search the internet and I read that this was a bug and solved.
But I have the same issue with the latest version of Joomla.
Is there a solution?

Thanks

Edit. The problem exist in the HTML uploader, flash loader doesn't work at all.

Someone?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 17, 2009 10:26 pm 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Tue Oct 27, 2009 4:39 am
Posts: 7
Location: Sydney, Australia
I have this issue too!
Anyone found a solution? I thought it might be due to folder permissions on the server, but it's not that :(

I desparately need this resolved...

_________________
Natacha Beaugeais
Building_Block | Web & Multimedia Development
http://www.buildingblock.com.au


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 10, 2010 12:08 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Wed Jul 09, 2008 8:25 pm
Posts: 101
Location: Amman - Jordan
Same problem here, i got 1.5.18 but the bug still exists, anyone?

_________________
We are blessed with Joomla!
http://www.mazajnet.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 11, 2010 5:53 pm 
User avatar
Joomla! Intern
Joomla! Intern

Joined: Wed Jul 15, 2009 7:59 pm
Posts: 96
Location: Georgia
You can change the directory location for your media manager to use very easily from the global configuration settings in your joomla admin area. Click on the "System" tab after clicking on "Global Configuration", then change the directory as you wish next to "Path to Image Folder".

_________________
Simple Source Solutions - http://www.getsimple.net - Get in Touch • Get it Finished • Get Simple
Totally managed Joomla Hosting and App Hosting on the Cloud, shared hosting, template customizations and more.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 11, 2010 7:24 pm 
User avatar
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast

Joined: Wed Jul 09, 2008 8:25 pm
Posts: 101
Location: Amman - Jordan
i tried that already, i need several folders inside the image folder, for example
/images/pdf/
/images/mp3/
when i upload a pdf file into the pdf folder, then the page refreshes for complete upload, it opens the main folder images and i found the uploaded file in images not in pdf folder, it happens with all folders, no matter which folder i try to upload to it doesn't go in the folder specified it goes to main image folder.

_________________
We are blessed with Joomla!
http://www.mazajnet.com


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 21, 2010 7:13 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Mon Jun 21, 2010 7:09 am
Posts: 1
I have the same problem. Everytime I upload something in the Media Manager to a folder other than /images/ it reloads the screen and ends up in /images/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Sep 01, 2010 6:01 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Sep 01, 2010 5:57 am
Posts: 1
same problem here. i tried uploading a new logo to the logo file and it will only go to the default media manager. the template im using requires the logo to be in the logo to select it, so im stuck with a text header until i can resolve this.
Kevoir wrote:
I have the same problem. Everytime I upload something in the Media Manager to a folder other than /images/ it reloads the screen and ends up in /images/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 25, 2010 10:03 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Fri May 08, 2009 3:44 pm
Posts: 4
I'm having the same problem. I was using 1.5.16 and it happened occasionally for a while before becoming a problem all the time. I have upgraded to 1.5.21 and I am still having the problem.

I am trying to upload a pdf into a folder other than /images/, but it always ends up in the images folder, not the folder I intended it to.

I have spent an enormous amount of time trying to research the problem, without success, and clients are unhappy they can't get it to work.

Can anyone offer a solution to this?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 26, 2010 9:54 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Wed Jul 23, 2008 2:17 pm
Posts: 6
Same here, using 1.5.21...
Although, the problems seems to be in the WYSIWYG image manager, and not the Media Manager.

When I use the main Media Manager, I can switch folders and upload files to any of them. The problem is using the Tiny bult-in image manager, where I can't get inside any other folder than images/stories, although the path does get updated. All uploaded files just go to the main folder, regardless of the path showing in the text field.

Can anyone solve this major bug, please?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 22, 2011 7:06 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Jun 16, 2010 8:57 pm
Posts: 1
Same problem here - using version 1.5.18 - very surprised this still appears to be an issue unless I've missed the boat ! Would be great if it is solved.
Does anyone know if this has been solved....?
Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 23, 2011 5:39 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Feb 23, 2011 5:31 pm
Posts: 2
Hi!

Try this:

in administrator/components/com_media/views/media/tmpl/default.php

substitute the following lines to the end of the file:

---------------------------------------------------------
<input type="hidden" name="return-url" value="<?php echo base64_encode('index.php?option=com_media'); ?>" />
<input type="hidden" name="folder" id="folder" value="<?php echo $this->state->folder; ?>" />

</form>
<?php endif; ?>
</td>
</tr>
</table>

------------------------------------------------------

let me know

Enrico


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 26, 2011 8:58 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sat Feb 26, 2011 8:29 pm
Posts: 1
Hello SEnrico,
I have tried your suggestion but I cannot get it to work. Sorry. Any other suggestions?

Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 27, 2011 1:36 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed Feb 23, 2011 5:31 pm
Posts: 2
Hi,

It works but the menu doesn't show the current folder (simply esthetic..). Try to upload some images in a specific folder throuh the media_manager button and you'll find them in the right directory.

Let me know

Enrico


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 22, 2011 11:33 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Fri Oct 22, 2010 10:31 pm
Posts: 1
I was able to solve this issue by making my jbetolo plugin NOT optimize for the admin area.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 11, 2011 3:10 am 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Wed May 11, 2011 3:00 am
Posts: 1
This may be the same for anyone with this problem...

I had to convert from a Mambo site to Joomla and the Media Manager contained a lot of folders with names containing spaces. Anytime I tried to view the contents of those folders I got the top level contents, ie the images/stories content and any content I tried to upload went into there even though the location specified at the "Files" location was correct. Any folder without spaces in the name was no problem and files uploaded into them correctly and I could see the correct contents. So spaces in the folder names seemed to be the problem for me. Simple fix.

Now I have dozens of folders containing hundreds of files and all have to be renamed without spaces to fix the problem - and no easy find and replace option.... :-(


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 28, 2011 3:52 am 
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Dec 26, 2011 12:06 am
Posts: 9
Any solutions for this???
Everything I upload goes directly to the top directory even if I select a sub folder.
Joomla 1.7.3


Top
 Profile  
 
 Post subject: solved for me
PostPosted: Fri Jan 20, 2012 11:03 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Fri Jan 20, 2012 10:55 pm
Posts: 1
I finally got this to work after hours!

Okay so my problem was each time i accessed Media Manager in Administrator and tried to upload an image into a specific folder, say "images/mynewfolder" - images get uploaded and dumped in the "images" root folder.

In the end what worked was when i uninstalled Akeeba Backup component on my Joomla 1.5 website.
If you have Akeeba backup, try uninstalling that and give it a go!

Otherwise try disabling your components, plugins, etc and see if it works. Another user above Landor adjusted his "jbetolo" plugin and it started working for him.

It's probably some 3rd part extension that is installed on your Joomla website creating the issue. At least for me anyways.

Hope it helps!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 24, 2012 6:58 pm 
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling

Joined: Sat Apr 11, 2009 5:25 pm
Posts: 1
I too have this problem on my live site. Uploads in the media manager only go to the root images folder, no matter what folder I am in. The file path does not change from /images even when I browse to subdirectories.

It seems to have occurred when I upgraded from Joomla 1.5.23 to 1.5.25. The Media manager works great on my development site which lives on the same hosting environment with the same plugins, but is still on 1.5.23.

I uninstalled Akeeba backup and disabled other 3rd party modules/plugins/components on the live site with no luck. Does anyone have any other ideas? Thanks in advance!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Oct 12, 2012 9:05 am 
User avatar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice

Joined: Mon Sep 24, 2012 9:34 am
Posts: 41
Location: USA
Quote:
I too have this problem on my live site. Uploads in the media manager only go to the root images folder, no matter what folder I am in. The file path does not change from /images even when I browse to subdirectories.

It seems to have occurred when I upgraded from Joomla 1.5.23 to 1.5.25. The Media manager works great on my development site which lives on the same hosting environment with the same plugins, but is still on 1.5.23.

I uninstalled Akeeba backup and disabled other 3rd party modules/plugins/components on the live site with no luck. Does anyone have any other ideas? Thanks in advance!


Hi everyone . I hoe this will solve your problem .

Quote:
What I've found so far is that the onnloadframe function in MediaManager (at administrator/components/com_media/assets/mediamanager.js) is not called when you click on a folder (in order to change folder). By adding MediaManager.onloadfolder(); just after window.frames[target].location.href = node.data.url; at Mediamanager initialize it solves the problem when you are running the joomla admin within an iframe (of course it calls the function twice if you work joomla aministrator as normal). It looks like the event is not caught when in iframe .

Half problem fixed by adding this line if (window.frameElement!=null) MediaManager.onloadframe(); inside the onClick function in order to detect if you are within an iframe to manualy call the onloadframe function. window.frames[target].location.href = node.data.url; if (window.frameElement!=null) MediaManager.onloadframe(); The only proble now is that when you click a folder in the Files area it does changes the folder contents but it does not change the actual path (onloadframe is not called again) .

_________________
http://web-dorado.com
http://howcooktasty.ru


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 19 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group